יום שלישי, 2 בספטמבר 2025

קפיצה קטנה להודו והפעם במסעדת טנדורי תל אביב


למסעדת טנדורי נחשפתי לפני מספר שנים ומאז התמכרתי, בכל הזדמנות שנקרית בדרכנו אנו קופצים לבקר באחד מסניפי הרשת. מסעדת טנדורי נוסדה כבר בשנת 1983 ע"י רינה פושקרנה. המסעדה הוקמה כתוצאה מתשוקתה של רינה לבישול, לאירוח ולחוויה הכוללת בה היא זוכה לראות את כלל הלקוחות נהנים מאוכל הודי מקורי ואמיתי בישראל. הסניף הראשון של טנדורי בת"א נהפך במהירות למסעדה מהפופולריות בישראל, מה שהוביל לפתיחת הסניף השני בהרצליה. מאז ועד היום עברו המון מים בנהר ולפני כשנתיים ממש רגע לפני המלחמה הסניף בתל אביב עבר למשכנו החדש ברחוב הרברט סמואל בתל אביב, ממש על הטיילת עם נוף הים, רחש הגלים ואווירה סוחפת.

המסעדה קסומה, ומיוחדת,רחבת ידיים ומעוצבת בעיצוב מוקפד ויפיפיה, עם אווירה מופלאה, שירים הודים מתנגנים להם ברקע, השירות מאוד מוקפד ואדיב שיעשה הכל על מנת שכל סועד וסועדת ייהנו מהארוחה והחוויה הכוללת. הגענו בשעת ערב והמסעדה הייתה מלאה כמעט עד אפס מקום, לא בכדי שמה הולך לפניה, כאן תקבלו חוויה אותנטית, מיוחדת ושונה מכל המסעדות ההודיות שתמצאו בארץ, כך שאם אתם נמנים על אוהבי האוכל ההודי זה המקום בשבילכם!! חד משמעית!!






כהרגלנו התחלנו את הערב בהרמת כוס לחיינו , להצלחת העסק, לחיי חיילנו ושבויינו שישיבו לשלום במהרה הביתה, אני מצידי בחרתי בקוקטייל סינגפור סלינג - דובדבן, גין, ליקר בנדיקטנר, גראנד מרניה, ליקר אננס, מיץ לימון, אנגוסטורה וסודה- קוקטייל איכותי ומשובח מאוד- שילוב טעמים מדויק וטעים, מחוזק ואיכותי. הזוגי מצידו בחר בקוקטייל של אוזו ולימונדה- גם כאן קיבל קוקטייל מחוזק , מרענן וטעים:




גם הפעם בחרנו לתת את זכות בחירת המנות לקונאל בנה של רינה אשר מנהל ביד רמה את המסעדה, עובר כין כל השולחנות, בודק , מתעניין, מייעץ, עוזר- ניכר כי באמת חשובה לו החוויה האישית של כל לקוח ולקוחה. בכל שולחן ושולחן תמצאו מתקן עליו ישנם תבלינים ומטבלים הודים שתרצו להוסיף לארוחתכם המופלאה. מיד לאחר שהגענו ועוד לפני שהזמנו את המנות הגיע נשנוש נאן מפנק- פפדאם-  שלושה קרקרים מסורתיים דקים ופריכים מקמח עדשים וקנקן מים קרים (שאפו).



טיראנגה- עלי חסה, רוקט, כרובית, גזר, שומר טרי, משמש מיובש, תפוחים, אגוזי פקאן וויניגרט מייפל ליים - סלט פרשי ומרענן בשילוב טעמים נהדר!! כלל חומרי הגלם איכותיים מאוד, טריים אשר משתלבים בהרמוניה מופלאה יחד, ממליצה בחום להתחיל את הארוחה עם הסלט:






כנפי עוף תמרינדי- כנפי עוף פריכות בציפוי תמרינדי, ג'ינג'ר וצ'ילי - כנפיים שמנמנות ופריכות, מוגשות בציפוי של רוטב דביקי וסטיקי מתקתק וטעים במיוחד, ממליצה בחום לאוהבי הזאנ'ר, יכולה להגיד כי אילולא היינו עם הילדים הם היו טורפים את המנה ואף מזמינים עוד אחת שכזו, מוצלחת מאוד:






דג אמריסטר- שני קרקרים מקמח עדשים פריך במילוי דג , עגבניות, בצל, פסטו עשבי תיבול, צ'אט מסאלה וגרידת יוגורט מיובש- עצרו הכל!!! אימל'ה ואבל'ה כמה שהמנה הזו הייתה מדויקת וטעימה, מקורית ומפתיעה, בשילוב טעמים מיוחד מאוד, עם טעמים הודים עזים - הודו בהתגלמותה!! התענגנו לנו על כל ביס וביס וממש התבאסנו שהמנה הסתיימה לה, אם אתם אוהבים דגים אל אבל אל תוותרו על המנה הזו, היא מופלאה:






עם המנות העיקריות הגיע לחם נאן- לחם מבצק אווירירי , קל ופריך, כזה שרק תרצו לנגב עם הרטבים הנפלאים של המנות:




ביריאני צמחוני - מנת אורז הודי איקונית אשר מבושלת עם זעפרן ותבלינים מסורתיים מוגש עם בצק דק- הזוגי יכול לאכול כל היום אורז ואילו אני פחות, אך כאן ממש רבנו על כל ביס וביס, אורז סופר טעים, מלא בטעמים מופלאים, ירקות וניחוחות- "ההצגה" של פתיחת הבצק שעוטף את המנה מוסיף טאצ' ועניין, זוהי בהחלט התוספת שתוספת בכל חגיגת טעמים. כפי שציינתי אני לא חסידה גדולה של אורז אבל בכל ביקור לא מוותרת על הטעמים המופלאים הללו שכלל לא תמצאו בכל מקום אז תעשו לעצמכם טובה ואל פשוט אל תוותרו:





עוף טיקה - מנת העוף הפופולרית ביותר בהודו. נתחי עוף ללא עצמות עם תבלינים- כמה פשוט ככה טעים!! מנה כביכול פשוטה וכלל לא מתחכמת אך מפתיעה בטעמיה המופלאים, תוסיפו מעט לימון ותקפיצו את הטעמים. לא בכדי הינה המנה הפופולארית בהודו ומניחה שגם כאן במסעדה:






קארי בקר גואן -קארי בקר גואן מסורתי מבושל בתבלינים ארומטיים- גם מנה זו פשוט חלומית, בדיוק כמו קודמותיה מנה אותנטית מאוד, בנגיעות מסורתיות ועם טעמים מופלאים, קחו כף ופשוט התענגו עליה עם נאן, עם אורז- הכל הולך עימה והיא טעימה בצורה יוצאת דופן, ביס ממנה ואתם בגן עדן:





אלו גובי מסאלה -פרחי כרובית וקוביות תפוחי אדמה מוקפצים בתבלינים, פלפל ירוק וזרעי כמון - גם מנה זו מאוד פשוטה אך מאוד מאוד מדויקת וטעימה, כזו שלא תצליחו לעצור ותמשיכו לזלול ולנשנש, וואו התענגתי על כל ביס וביס, זוהי מנה שמתאימה אף לטבעונים כך שאני בטוחה שהיא עושה כאן חייל:





מודה שבשלב זה כבר היינו די מפוצצים אבל אתם כבר מכירים אותי, נכון? לקינוחים קיבה נפרדת. לצערי אין מבחר רחב של קינוחים פרווה אז הפעם התענגנו על סורבה בשלושה טעמים שהוגשו עם רוטב קולי קטיפתי וחמצמץ- קינוח קליל, קריר, מרווה ומפנק- כזה שישטוף את הקיבה ויסיים ארוחה מופלאה:





חברים, אם גם אתם אוהבים אוכל הודי כמונו זה המקום בעבורכם, חד משמעית!!! נהננו מאוד מעוד ערב סופר אותנטי ומלא בטעמים, ניחוחות, מרקמים ומוזיקה הודית מדהימה. לא פחות חשוב כאן תקבלו חווית שירות כוללת שתוסיף לערב טאצ' אחר. אתם עוד פה? רוצו והזמינו מקומות, הנאה מרובה מובטחת לכם, מילה שלי!!


רגע לפני סיום, חייבת לשתף: ארוחת טאלי -הצטרפו אלינו לחוויה הודית מסורתית עם ארוחה עשירה בטעמים מהמזרח. אשר מוגשת בימים ראשון עד חמישי בין השעות 11:30–15:00, ושישי שבת בין 11:30–16:00 וכל זה ב־78 ₪ בלבד!

כתובת:
טיילת הרברט סמואל 76, תל אביב

טלפון: 
03-6296185

שעות פתיחה:
ימים ראשון עד חמישי:
11:30-15:15 / 18:00-23:00
שישי ושבת :
11:30-23:00

חניונים בקרבת מקום: כיכר אתרים, לונדון, שרתון, בית האופרה וגורדון.