יום שלישי, 2 בספטמבר 2025

קפיצה קטנה להודו והפעם במסעדת טנדורי תל אביב


למסעדת טנדורי נחשפתי לפני מספר שנים ומאז התמכרתי, בכל הזדמנות שנקרית בדרכנו אנו קופצים לבקר באחד מסניפי הרשת. מסעדת טנדורי נוסדה כבר בשנת 1983 ע"י רינה פושקרנה. המסעדה הוקמה כתוצאה מתשוקתה של רינה לבישול, לאירוח ולחוויה הכוללת בה היא זוכה לראות את כלל הלקוחות נהנים מאוכל הודי מקורי ואמיתי בישראל. הסניף הראשון של טנדורי בת"א נהפך במהירות למסעדה מהפופולריות בישראל, מה שהוביל לפתיחת הסניף השני בהרצליה. מאז ועד היום עברו המון מים בנהר ולפני כשנתיים ממש רגע לפני המלחמה הסניף בתל אביב עבר למשכנו החדש ברחוב הרברט סמואל בתל אביב, ממש על הטיילת עם נוף הים, רחש הגלים ואווירה סוחפת.

המסעדה קסומה, ומיוחדת,רחבת ידיים ומעוצבת בעיצוב מוקפד ויפיפיה, עם אווירה מופלאה, שירים הודים מתנגנים להם ברקע, השירות מאוד מוקפד ואדיב שיעשה הכל על מנת שכל סועד וסועדת ייהנו מהארוחה והחוויה הכוללת. הגענו בשעת ערב והמסעדה הייתה מלאה כמעט עד אפס מקום, לא בכדי שמה הולך לפניה, כאן תקבלו חוויה אותנטית, מיוחדת ושונה מכל המסעדות ההודיות שתמצאו בארץ, כך שאם אתם נמנים על אוהבי האוכל ההודי זה המקום בשבילכם!! חד משמעית!!






כהרגלנו התחלנו את הערב בהרמת כוס לחיינו , להצלחת העסק, לחיי חיילנו ושבויינו שישיבו לשלום במהרה הביתה, אני מצידי בחרתי בקוקטייל סינגפור סלינג - דובדבן, גין, ליקר בנדיקטנר, גראנד מרניה, ליקר אננס, מיץ לימון, אנגוסטורה וסודה- קוקטייל איכותי ומשובח מאוד- שילוב טעמים מדויק וטעים, מחוזק ואיכותי. הזוגי מצידו בחר בקוקטייל של אוזו ולימונדה- גם כאן קיבל קוקטייל מחוזק , מרענן וטעים:




גם הפעם בחרנו לתת את זכות בחירת המנות לקונאל בנה של רינה אשר מנהל ביד רמה את המסעדה, עובר כין כל השולחנות, בודק , מתעניין, מייעץ, עוזר- ניכר כי באמת חשובה לו החוויה האישית של כל לקוח ולקוחה. בכל שולחן ושולחן תמצאו מתקן עליו ישנם תבלינים ומטבלים הודים שתרצו להוסיף לארוחתכם המופלאה. מיד לאחר שהגענו ועוד לפני שהזמנו את המנות הגיע נשנוש נאן מפנק- פפדאם-  שלושה קרקרים מסורתיים דקים ופריכים מקמח עדשים וקנקן מים קרים (שאפו).



טיראנגה- עלי חסה, רוקט, כרובית, גזר, שומר טרי, משמש מיובש, תפוחים, אגוזי פקאן וויניגרט מייפל ליים - סלט פרשי ומרענן בשילוב טעמים נהדר!! כלל חומרי הגלם איכותיים מאוד, טריים אשר משתלבים בהרמוניה מופלאה יחד, ממליצה בחום להתחיל את הארוחה עם הסלט:






כנפי עוף תמרינדי- כנפי עוף פריכות בציפוי תמרינדי, ג'ינג'ר וצ'ילי - כנפיים שמנמנות ופריכות, מוגשות בציפוי של רוטב דביקי וסטיקי מתקתק וטעים במיוחד, ממליצה בחום לאוהבי הזאנ'ר, יכולה להגיד כי אילולא היינו עם הילדים הם היו טורפים את המנה ואף מזמינים עוד אחת שכזו, מוצלחת מאוד:






דג אמריסטר- שני קרקרים מקמח עדשים פריך במילוי דג , עגבניות, בצל, פסטו עשבי תיבול, צ'אט מסאלה וגרידת יוגורט מיובש- עצרו הכל!!! אימל'ה ואבל'ה כמה שהמנה הזו הייתה מדויקת וטעימה, מקורית ומפתיעה, בשילוב טעמים מיוחד מאוד, עם טעמים הודים עזים - הודו בהתגלמותה!! התענגנו לנו על כל ביס וביס וממש התבאסנו שהמנה הסתיימה לה, אם אתם אוהבים דגים אל אבל אל תוותרו על המנה הזו, היא מופלאה:






עם המנות העיקריות הגיע לחם נאן- לחם מבצק אווירירי , קל ופריך, כזה שרק תרצו לנגב עם הרטבים הנפלאים של המנות:




ביריאני צמחוני - מנת אורז הודי איקונית אשר מבושלת עם זעפרן ותבלינים מסורתיים מוגש עם בצק דק- הזוגי יכול לאכול כל היום אורז ואילו אני פחות, אך כאן ממש רבנו על כל ביס וביס, אורז סופר טעים, מלא בטעמים מופלאים, ירקות וניחוחות- "ההצגה" של פתיחת הבצק שעוטף את המנה מוסיף טאצ' ועניין, זוהי בהחלט התוספת שתוספת בכל חגיגת טעמים. כפי שציינתי אני לא חסידה גדולה של אורז אבל בכל ביקור לא מוותרת על הטעמים המופלאים הללו שכלל לא תמצאו בכל מקום אז תעשו לעצמכם טובה ואל פשוט אל תוותרו:





עוף טיקה - מנת העוף הפופולרית ביותר בהודו. נתחי עוף ללא עצמות עם תבלינים- כמה פשוט ככה טעים!! מנה כביכול פשוטה וכלל לא מתחכמת אך מפתיעה בטעמיה המופלאים, תוסיפו מעט לימון ותקפיצו את הטעמים. לא בכדי הינה המנה הפופולארית בהודו ומניחה שגם כאן במסעדה:






קארי בקר גואן -קארי בקר גואן מסורתי מבושל בתבלינים ארומטיים- גם מנה זו פשוט חלומית, בדיוק כמו קודמותיה מנה אותנטית מאוד, בנגיעות מסורתיות ועם טעמים מופלאים, קחו כף ופשוט התענגו עליה עם נאן, עם אורז- הכל הולך עימה והיא טעימה בצורה יוצאת דופן, ביס ממנה ואתם בגן עדן:





אלו גובי מסאלה -פרחי כרובית וקוביות תפוחי אדמה מוקפצים בתבלינים, פלפל ירוק וזרעי כמון - גם מנה זו מאוד פשוטה אך מאוד מאוד מדויקת וטעימה, כזו שלא תצליחו לעצור ותמשיכו לזלול ולנשנש, וואו התענגתי על כל ביס וביס, זוהי מנה שמתאימה אף לטבעונים כך שאני בטוחה שהיא עושה כאן חייל:





מודה שבשלב זה כבר היינו די מפוצצים אבל אתם כבר מכירים אותי, נכון? לקינוחים קיבה נפרדת. לצערי אין מבחר רחב של קינוחים פרווה אז הפעם התענגנו על סורבה בשלושה טעמים שהוגשו עם רוטב קולי קטיפתי וחמצמץ- קינוח קליל, קריר, מרווה ומפנק- כזה שישטוף את הקיבה ויסיים ארוחה מופלאה:





חברים, אם גם אתם אוהבים אוכל הודי כמונו זה המקום בעבורכם, חד משמעית!!! נהננו מאוד מעוד ערב סופר אותנטי ומלא בטעמים, ניחוחות, מרקמים ומוזיקה הודית מדהימה. לא פחות חשוב כאן תקבלו חווית שירות כוללת שתוסיף לערב טאצ' אחר. אתם עוד פה? רוצו והזמינו מקומות, הנאה מרובה מובטחת לכם, מילה שלי!!


רגע לפני סיום, חייבת לשתף: ארוחת טאלי -הצטרפו אלינו לחוויה הודית מסורתית עם ארוחה עשירה בטעמים מהמזרח. אשר מוגשת בימים ראשון עד חמישי בין השעות 11:30–15:00, ושישי שבת בין 11:30–16:00 וכל זה ב־78 ₪ בלבד!

כתובת:
טיילת הרברט סמואל 76, תל אביב

טלפון: 
03-6296185

שעות פתיחה:
ימים ראשון עד חמישי:
11:30-15:15 / 18:00-23:00
שישי ושבת :
11:30-23:00

חניונים בקרבת מקום: כיכר אתרים, לונדון, שרתון, בית האופרה וגורדון.



יום רביעי, 27 באוגוסט 2025

תאילנד הגיעה לפתח תקווה- מסעדת תאי צ'ו


אומנם טרם ביקרנו בתאילנד אבל זהו בהחלט אחד היעדים שמסקרנים אותי, אני מאוד אוהבת ומתחברת למטבח התאילנדי- לטעמים, לתבלינים, לניחוחות ולמרקמים. את צ'ו אני מכירה כבר למעלה משנה עת הזמנתי לביתי מספר פעמים מבחר רחב של טעמים אותנטיים ומיוחדים הנעשים בידיה הנאמנות של צ'ו תאלנדית שעלתה ארצה לפני כשש שנים. במהלך השנים צ'ו מכרה אוכל ביתי אותנטי ולפני כחצי שנה החליטו היא ובעלה להביא את הבשורה לעיר ופתחו את מסעדת תאי צ'ו- מסעדה תאילנדית בוטיקית המביאה את הטעמים העשירים והארומות המשכרות של המטבח התאילנדי. כאן תקבלו חוויה שונה ממה שאנו מכירים. 

המסעדה קטנה ואינטימית עם פינות ישיבה בפנים ובחוץ אבל רגע לפני שאמשיך חייבת לשתף כי ממש בקרוב המסעדה תגדל ויתווספו להם עוד ועוד פינות ישיבה עם חלל פנימי גדול. האווירה משפחתית ונעימה, כאן כלל העובדים הינם בני המשפחה שיעשו הכל על מנת שכל סועד וסועדת יהנו במקסימום. כל מנה נעשית בקפידה תוך שימוש בחומרי הגלם הטריים והאיכותיים ביותר וחלקם אף מגיעים הישר מתאילנד הרחוקה. 

התפריט עשיר ומציע מגוון רחב של מנות מסורתיות לצד יצירות קולינריות מיוחדות, המותאמות לכל העדפה תזונתית. בין אם אתם טבעונים, צמחונים או רגישים לגלוטן - בתאי צ'ו תמצאו מבחר עשיר של אפשרויות טעימות המתאימות בדיוק עבורכם.​

הגענו בשעת ערב מוקדמת והמקום היה מלא בסועדים נלהבים שנהנו בדיוק כמונו ממטעמים חלומיים ומיוחדים שהותירו בנו רושם עז. 




אז מה היה לנו? התחלנו את הערב כהרגלנו עם הרמת לחיים אני מצידי עם PINK LEMONDE- לימונדה וורודה על בסיס חליטת פירות יער ובאבלס תות - משקה תאילנדי צונן וטעים במיוחד- מתקתק במעט. הזוגי מצידו הזמין בירה תאילנדית קרה וצוננת .






התחלנו עם סלט סום טאם Som Tam- פפאיה ירוקה, גזר, עגבניות, לוביה (בעונה), בוטנים, שום, רוטב דגים, לימון, פלפל צ'ילי, סוכר דקלים- סלט פרשי ומרענן עם טעמים נפלאים ומדויקים, מאוזנים מאוד - כלל המרכיבים משתלבים בהרמוניה מופלאה יחדיו ויוצרים חגיגת טעמים אמיתית לחיך:





גיוזה Gyoza - חמש יחידות של גיוזה שניתן לקבל בצורת אידוי או בטיגון, אנו בחרנו באידוי אשר מוגשים ברוטב נפלא - בצק הגיוזות דקיק ומכיל בתוכו כמות נדיבה במיוחד של מילוי ירקות ועוף בעל טעם נפלא:





נאמס (2 יח') Nams 2 piece -דפי אורז וטפיוקה, גזר, אטריות שעועית, טופו, בוטנים, בצל ירוק, כוסברה, רוטב צדפות, מגיע עם חסה, עשבי תיבול ורוטב תאילנדי- זאת אחת המנות האהובות עלי מהמטבח התאילנדי וכאן קיבלנו מנה ששונה מהרבה נאמס שאנו מכירים ברשתות השונות. כאן נקבל מנה עשירה וטעימה מאוד עם טעם דומיננטי של רוטב הצדפות ועם שפע של ירקות ואיטריות שעועית - מנה שמומלצת בחום, מוגשת לוהטת ומפנקת:






בגזרת המוקפצים אני בחרתי במנת פאד סי יו Pad see ew- אטריות אורז רחבות, ברוקולי, ביצה, רוטב צדפות, סויה שחורה, רוטב דגים- אחת המנות האהובות עלי מאוד!!! וכאן צ'ו פשוט עושה עימה חסד! אימל'ה איזו מנה נפלאה, עדינה וטעימה, האיטריות אורז טעימות במיוחד (אני באופן אישי יכולה לאכול את זה כל יום) , הרוטב קטיפתי ומדויק שעוטף את כל המנה ברכות ושאר המרכיבים משתלבים להם בהרמוניה מנצחת שתגרום לכם ללונה פארק שלם של טעמים לחיך:





הזוגי חובב מנות האורז בחר בקארי פאננג Panang Curry- קארי פאננג, חלב קוקוס, רוטב דגים, כפיר ליים, חצילים תאילנדים, צ׳ילי. מושג לצד אורז מאודה- מה שהתברר כהחלטה סופר מושלמת!! האורז מאודה טעים ומיוחד, דביק בדיוק כמו שהזוגי אוהב, מנת הקארי הייתה לא פחות ממושלמת!! אימל'ה מה זה הטעמים המופלאים הללו? הרוטב מושלם עם כמות גדולה ונדיבה מאוד של בקר, הרוטב כל כך טעים שאני לא הצלחתי לנשנש עם כף למרות הטעמים החריפים , תעשו לעצמכם טובה ואל פשוט אל תוותרו על המנה הזו כי היא באמת משהו שאתם לא פוגשים בכל מקום:








קינחנו עם קינוח טפיוקה חלומי המוגש עם מנגו- קינוח קליל, לא מתוק מידי ומרענן מאוד:





לסיכום זוהי הייתה אחת הארוחות הטעימות שדגמנו, אין ספק שצ'ו הצליחה להביא את תאילנד לפתח תקווה ובגדול, הטעמים שונים מכל מה שאנו מכירים ועל כך אני ממש שמחה ומברכת אותה. אז חברים אם אתם מתחברים למטבח התאילנדי זה המקום בעבורכם, הזמינו מקומות עוד היום, הנאה מרובה מובטחת לכם, מילה שלנו!

תאי צ'ו

פייסבוק

אינסטגרם

שעות פעילות:
ב'-ה' 10:00-22:00
ו'- 11:00-22:00
שבת- 11:00-23:00

כתובת:
ברקת 9, פתח תקווה




















יום שני, 25 באוגוסט 2025

קפה ביסטרו רעים הגיעה לפתח תקווה ואתם חייבים לקפוץ לבקר

כשאנו שומעים על מסעדה חדשה שנפתחת אנו חייבים לקפוץ לבקר ויפה שעה אחת קודם לכן, כך היה עת שמענו על קפה ביסטרו רעים הנפתח ממש לאחרונה בלב אזור העסקים השוקק חיים של בני ברק ומביא עימו בשורה ענקית. כאן תקבלו חוויה קולינרית כוללת של איכות, שירות מוקפד, מקצועי, אדיב וסובלני, אווירה מנצחת ואוכל טעים ללא פשרות. המסעדה מעוצבת בעיצוב מוקפד ויוקרתי עם מבחר פינות ישיבה בפנים ובחוץ . 

המסעדה נפתחה ומנוהלת על ידי השף עידן טאובר בעל כמעט שני עשורים של ניסיון עשיר בתחום המסעדנות הכשרה, ליוה ותמך באין ספור מוסדות קולינריים מובילים ביניהם מסעדת דוניס המעולה ועוד ועוד. עידן מביא עימו בשורה נהדרת לעיר תוך הקפדה על קו מדויק, עשיר וקשוב לצורכי קהל הלקוחות. 

כאן תפתחו את הבוקר עם קפה איכותי לצד מאפים טריים ומאפים טריים, בשעות הערב התאורה משתנה, הנרות נדלקים ומוגש במקום תפריט מוקפד של דגים בכל צורת הגשה אפשרית: בתנור, בגריל, על פחמים ואף דגים נעים לצד סלטים , פסטות, פיצות ועוד. כאן הכל נאפה ונעשה מידי יום באיכות בלתי מתפשרת מבחינת חומרי הגלם הטובים ביותר שיש לשוק להציע לצד הקפדה על טריות. 

לשומרי הכשרות חשוב לציין כי המסעדה מתהדרת בכשרות מהודרת של הרב מחפוד. 

את הערב התחלנו כהרגלנו בהרמת כוס ייין צרפתי משובח לחיי קפה ביסטרו רעים, לחיינו ולחיי חיילנו ושבויינו שישובו במהרה לשלום- אמן!! כאן תקבלו יינות צרפתיים מהמשובחים שתטעמו.



אז מה היה לנו? כיוון שאנו מאוד אוהבים את ידו המדהימה של עידן נתנו לו את זכות הבחירה בעבורנו וגם הפעם הצליח להפתיע ובענק, כל מנה הייתה טעימה ומוצלחת מקודמתה.

סלט ביצים - עם בצל מטוגן והמסורת של עידן , לצד לחם בריוש- כביכול מנה סופר פשוטה , אז זהו שלא!! כאן עידן הפתיע ובענק, סלט ביצים פשוט שהפך למעדן של ממש עם טעם נפלא כזה שתרצו להמשיך ולזלול בהנאה שמוגש לצד לחם בריוש קלוי במעט שהופך כל ביס לחגיגה של ממש:





gar-Sea- סיגר ממולא לוקוס ועשבי תיבול פיקנטי , לצד טחינה ולימון -3 סיגרים שמנמנים, לוהטים ונוטפי טעם מושלם, דג הלוקוס קצוץ גס מה שמקפיץ את טעמו הנפלא, מתובל במתינות ועדינות מה שמקפיץ עוד יותר את הטעמים המופלאים, עשו לעצמכם טובה ואל פשוט אל תוותרו על המנה:





סלט רעים - מיקס חסות , זוקיני , תפוח ירוק , צנון ואנדיב אדום , אגוזי מלך , וינגרט חרדל דבש וגבינת רוקפור- מי שמכיר אותי יודע שאני באופן אישי מאוד אוהבת סלטים על כל גווניהם, כאן הסלט התעלה הרבה מעל כולם, וואו!! מה זה שילוב הטעמים המדויק והמושלם הזה? כלל המרכיבים סופר פריכים וטריים, גבינת הרוקפור מורגשת בעזות אך לא משתלטת על הסלט , הרוטב קטיפתי ועוטף במושלמות אין סופית את הסלט הנהדר, אם אתם שואלים אותי זה אחד הסלטים הטובים ביותר שאכלתי עד היום (ותאמינו לי שאכלתי המון כאלו):






טורטליני כמהין - שמנת , פורטבלו, כמהין, כרישה ופרמז'ן- נתחיל מבצק הטורטליני אשר נעשה במקום , בידי השף ולא תעשייתי כמו בהרבה מסעדות אחרות, כאן תקבלו טורטליני ברמה אחת מעלה, דקיקים ומלאים בכל טוב. המילוי גם הוא נעשה במקום, מדויק מאוד, מאוזן מאוד, כל ביס ממש לונה פארק שלם של טעמים לחיך, הרוטב קטיפתי ומושלם, אל תשכחו לקחת ביס עם כף שיכלול את כלל הרכיבים יחדיו ואז תבינו על מה אני מדברת:





ריזוטו דג לבן בלימון - חמאה , יין לבן ,שמיר, עגבניות מיובשות ופרמז'ן- הזוגי מאוד אוהב ריזוטו וכבר מקריאת התפריט ידע מיד שהוא חייב לדגום את המנה מה שהתברר כבחירה סופר נכונה!! ריזוטו קטיפתי חלומי בדיוק כמו באיטליה הקסומה (לצערי בארץ רוב המקומות לא יודעים להכין ריזוטו טעים ואנחנו  ממש אוהבים כך שכאן כבשו את ליבנו עם הריזוטו המושלם). הטעמים מאוד עדינים ומאוזנים. הדג עסיסי , עשוי בדיוק כמו שאנחנו אוהבים , מצד אחד קריספי ומצד שני עסיסי, רך ונימוח- וואו!! תקשיבו, זאת אחת המנות הטובות שאכלנו חד משמעית!! שאפו ענק לשף על הגיית הרעיון, על הכנתה המדויקת שתגרום לכם להבין כי גן עדן זה כאן:






לברק מדורה - על מחבת יצוקה לוהטת , תפוח אדמה , ירקות שורש , שרי ,בצל סגול , יין לבן ,צלפים ומקלות שקדים- מנת חגיגה!! מחבת לוהטת גדולה ועליה נח לו לברק עסיסי וטעים ומסביבו רוקדים בהרמוניה מופלאה כלל הירקות אשר נעשו להם על הגריל וקיבלו טעמים של מדורה, וואו איזו חגיגה לעין ולחיך, בשלב זה כבר היינו ממש מפוצצים ולא הצלחנו לסיים את המנה אך ארזנו אותה והילדים התענגו על כל ביס וביס וגם לאחר כשעה הדג נותר עסיסי וטעים במיוחד, אם אתם אוהבים דגים שלמים אתם חייבים להזמין את המנה ואז תבינו על מה אני מדברת:







קינחנו בשני קינוחים שוקולדים במיוחד - הראשון מוס שוקולד מריר עם פרליני אגוזי לוז, גנאש שוקולד מריר, קראמבל שוקולד ועליו בסיס בצק פריך עם קצח קלוי, קישוט טוויל קצח- קינוח מושחת, שוקולדי מאוד בעל טעם מתוק, מריר ובעיקר שוקולדי- לאוהבי המושחת זהו הקינוח המושלם.



השני קרם קרמל תפוז על בסיס בראוניז שוקולד- אני באופן אישי מאוד אוהבת שילובי תפוזים ושוקולד- עבורי זה השילוב המנצח וגם כאן כבש אותי חיש מהר- אומנם הוא שוקולדי אבל בזכות הטוויסט של התפוז מקבל עדינות וארומטיות:




חברים אם אתם מחפשים ערב שונה, קולינרי ואיכותי זה המקום בעבורכם, זכינו להנות מערב קסום ומיוחד מאוד עם קולינריה בשיאה , אווירה נעימה, שירות מוקפד, איכותי, מקצועי, אדיב וסובלני. חניה בשפע באיזור (בשעות הערב תמצאו מגוון מקומות חניה בחינם לצד מבחר רחב של חניונים בעלות שפויה לחלוטין). המיקום מעולה, השף מקצוען ברמה גבוהה - כל אלו יחדיו יהפכו את הביקור שלכם לחוויה ייחודית וקסומה. אנחנו מאוד נהננו וכבר מתכננים את הביקור הבא, אז... אתם עוד פה? רוצו והזמינו מקומות, הנאה מרובה מובטחת לכם, מילה שלנו!




שעות פעילות:
ימים א'-ה' 08:00-23:00

כתובת:
בר כוכבא 3, בני ברק

טלפון לבירורים והזמנות :
077-9973035