לבזבז באהבה

מזמינה אתכם לקחת חלק בהנאות החיים- הקטנות והגדולות שלנו. בבלוג שלי תמצאו אין ספור מתכונים נפלאים, ביקורות מסעדות, בתי מלון, אטרקציות, התנסות במוצרים חדשים, בילויים ובקיצור החיים הטובים.

יום רביעי, 25 בינואר 2017

לכבוד ט"ו בשבט הבא עלינו לטובה- עוגת פירות יבשים בחושה



עוד רגע וט"ו בשבט מגיע ואני מתחילה בהכנות, כי כל שנה חייבת להפתיע לפחות עם עוגה אחת חדשה, הפעם בחרתי להכין עוגת פירות יבשים בחושה ולא את זו שאני מכינה מידי שנה, מצאתי מתכון שרץ ברשת לפני זמן מה והחלטתי לנסות אותו, התוצאה הנהדרת לא איחרה להגיע אז מעט שיפצרתי אותו ואני מביאה לכם אותו כדי שגם אתם תפתיעו ותהנו:



מרכיבים לתבנית אינגלישקייק

1 כוס אגוזים שונים, קצוצים גס
1 כוס פירות יבשים, קצוצים גס
2 כפות קמח לציפוי הפירות
180 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר דמררה
1/2 כפית מלח
1 כפית תמצית וניל או גרגירים ממקל וניל אחד
קליפה מגוררת מלימון אחד
4 ביצים
3 כוסות קמח תופח
1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה
חמאה לשימון התבנית


אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית במעט חמאה.
שמים את האגוזים והפירות היבשים בקערה. מוסיפים 2 כפות קמח ומערבבים, כך שהאגוזים והפירות יצופו היטב בקמח – הדבר יפריד ביניהם וגם ימנע מהם לשקוע לתחתית העוגה. מניחים בצד.
מתקינים במיקסר את וו הגיטרה (אפשר להכין את העוגה גם עם מיקסר ידני או בערבוב עם כף עץ). שמים בקערת המיקסר את החמאה, הסוכר, המלח, הווניל וקליפת הלימון ומערבלים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים גם את הביצים, בזו אחר זו. מדי פעם מנקים את דפנות הקערה בעזרת מרית.
מוסיפים, בהדרגה ולסירוגין, גם את הקמח ואת השמנת המתוקה. מעבדים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה – עיבוד יתר יפגע באווריריות העוגה.
מוסיפים את האגוזים והפירות היבשים ומערבבים אותם בעדינות עם כף, עד שהם מתפזרים בתערובת באופן אחיד.
יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים. 
אופים 50-45 דקות, עד שהשקדים מזהיבים וקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
לאחר שהעוגה מצטננת אפשר לפזר עליה אבקת סוכר.

את העוגה הכנתי עם משלוח פירות יבשים מיוחד שקיבלתי- מחברת תבואות- פירות יבשים אורגניים - המיובשים בשמש באופן טבעי, ללא שימוש בכימיקלים וחומרים משמרים.




חברת "תבואות", המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, מציעה לט"ו בשבט מגוון פירות יבשים ואגוזים אורגניים, בהם: תאנים, משמשים, צימוקים, חמוציות ואגוזי קשיו. 

הפירות האורגניים גדלים ללא שימוש בדשנים כימיים ובחומרי הדברה, וכן הם ללא תוספת גופרית וללא חומרים משמרים. תהליך הייבוש של הפירות הינו טבעי בשמש. 

הנטורופתית הילה גבע אבירם, מנהלת מכללת "מדיטבע" לרפואה משלימה, מציינת כי הפירות היבשים מספקים אנרגיה זמינה ומהירה לגוף, והם עשירים בערכים תזונתיים ובסיבים תזונתיים היעילים להסדרת מערכת העיכול. בשל הסוכר המרוכז הפירות עשירים במינרלים רבים ובמיוחד בברזל ובמגנזיום הנספגים באופן יעיל בגוף. מומלץ לאכול פירות יבשים ביחד עם אגוזים ושקדים, העשירים בחלבון ומונעים נפילת סוכר (היפוגליקמיה). האגוזים והשקדים גם עשירים בחומצות שומן בלתי רוויות המסייעות להורדת הכולסטרול ולמניעת מחלות לב וכלי דם. השילוב של חלבונים מאגוזים ושקדים יחד עם הסוכר והמינרלים מהפירות היבשים מסייעים לתפקוד המערכת העצבית (ליצירת סרוטונין - מוליך עצבי מרגיע), ובכך עוזרים להפגת מתחים, למניעת הפרעות שינה, לריכוז, לשיפור התפקוד המיני ועוד. 

כשר בהשגחת הבד"צ בעלז"א.

מחירים: תאנים: 19.90 ₪ (לאריזה של 250 גרם), צימוקים: 17.90 ₪ (250 גרם), משמשים: 19.90 ₪ (250 גרם). חמוציות - 24.90 ₪ (לאריזה של 170 גרם). אגוזי קשיו: 24.90 ₪ (150 גרם).

ניתן להשיג ברשתות וחנויות בתי טבע ברחבי הארץ.



לפרטים אתר הבית: www.tvuot.co.il

ב- ינואר 25, 2017
שלח באימיילBlogThis!‏שיתוף ב-Xשתף אל פייסבוק‏שתף ל-Pinterest
תוויות: חדש על המדף, מתכונים

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

רשומה חדשה יותר רשומה ישנה יותר דף הבית
הצג את הגירסה לטלפונים ניידים
הירשם ל- תגובות לפרסום (Atom)

פרטים עלי

לבזבז באהבה
הצג את הפרופיל המלא שלי

ארכיון הבלוג

  • ◄  2025 (37)
    • ◄  יוני (4)
    • ◄  מאי (6)
    • ◄  אפריל (2)
    • ◄  מרץ (11)
    • ◄  פברואר (6)
    • ◄  ינואר (8)
  • ◄  2024 (100)
    • ◄  דצמבר (9)
    • ◄  נובמבר (1)
    • ◄  אוקטובר (4)
    • ◄  ספטמבר (5)
    • ◄  אוגוסט (11)
    • ◄  יולי (16)
    • ◄  יוני (13)
    • ◄  מאי (8)
    • ◄  אפריל (7)
    • ◄  מרץ (11)
    • ◄  פברואר (9)
    • ◄  ינואר (6)
  • ◄  2023 (145)
    • ◄  דצמבר (5)
    • ◄  נובמבר (1)
    • ◄  אוקטובר (4)
    • ◄  ספטמבר (10)
    • ◄  אוגוסט (9)
    • ◄  יולי (13)
    • ◄  יוני (7)
    • ◄  מאי (16)
    • ◄  אפריל (13)
    • ◄  מרץ (23)
    • ◄  פברואר (19)
    • ◄  ינואר (25)
  • ◄  2022 (188)
    • ◄  דצמבר (23)
    • ◄  נובמבר (21)
    • ◄  ספטמבר (21)
    • ◄  אוגוסט (22)
    • ◄  יולי (18)
    • ◄  יוני (21)
    • ◄  מאי (12)
    • ◄  אפריל (10)
    • ◄  מרץ (12)
    • ◄  פברואר (11)
    • ◄  ינואר (17)
  • ◄  2021 (247)
    • ◄  דצמבר (15)
    • ◄  נובמבר (11)
    • ◄  אוקטובר (14)
    • ◄  ספטמבר (7)
    • ◄  אוגוסט (23)
    • ◄  יולי (25)
    • ◄  יוני (29)
    • ◄  מאי (24)
    • ◄  אפריל (17)
    • ◄  מרץ (24)
    • ◄  פברואר (30)
    • ◄  ינואר (28)
  • ◄  2020 (413)
    • ◄  דצמבר (36)
    • ◄  נובמבר (46)
    • ◄  אוקטובר (55)
    • ◄  ספטמבר (38)
    • ◄  אוגוסט (23)
    • ◄  יולי (44)
    • ◄  יוני (42)
    • ◄  מאי (25)
    • ◄  אפריל (8)
    • ◄  מרץ (36)
    • ◄  פברואר (32)
    • ◄  ינואר (28)
  • ◄  2019 (345)
    • ◄  דצמבר (29)
    • ◄  נובמבר (34)
    • ◄  אוקטובר (11)
    • ◄  ספטמבר (23)
    • ◄  אוגוסט (36)
    • ◄  יולי (26)
    • ◄  יוני (28)
    • ◄  מאי (20)
    • ◄  אפריל (28)
    • ◄  מרץ (54)
    • ◄  פברואר (20)
    • ◄  ינואר (36)
  • ◄  2018 (418)
    • ◄  דצמבר (40)
    • ◄  נובמבר (35)
    • ◄  אוקטובר (36)
    • ◄  ספטמבר (16)
    • ◄  אוגוסט (54)
    • ◄  יולי (35)
    • ◄  יוני (37)
    • ◄  מאי (34)
    • ◄  אפריל (22)
    • ◄  מרץ (39)
    • ◄  פברואר (33)
    • ◄  ינואר (37)
  • ▼  2017 (349)
    • ◄  דצמבר (40)
    • ◄  נובמבר (30)
    • ◄  אוקטובר (19)
    • ◄  ספטמבר (15)
    • ◄  אוגוסט (41)
    • ◄  יולי (21)
    • ◄  יוני (32)
    • ◄  מאי (38)
    • ◄  אפריל (28)
    • ◄  מרץ (30)
    • ◄  פברואר (31)
    • ▼  ינואר (24)
      • טש וטשה חוויה גרוזינית שטרם חוויתם
      • מי לא אוהבת שופינג? ולקבל מתנות?
      • אחרי 2000 שנות... חברת קודקוד גאה להציג: לראשונה ...
      • לכבוד ט"ו בשבט הבא עלינו לטובה- עוגת פירות יבשים ב...
      • מסעדת ג'ירף פתח תקווה
      • חגיגה יוונית קולינרית בבר דגים
      • צועדים קדימה למסעדת ריי בשרים בקדימה
      • ברוכים הבאים ל- SONAR הפתרון העיצובי של קולטי אדי...
      • רוצים לפנק את היקרים בארץ או בחו"ל עם yoffi של מוצ...
      • לזניה חלומית עם מלא דברים טובים
      • סלט קוסקוס שונה וטעים במיוחד
      • חתול בצמרת- בקרוב על המסכים
      • נשים, בואו נשוחח רגע על נושא פחות סקסי
      • פיצה דומינוס ממשיכה להפתיע עם פיצות השף
      • הפסקה ענוגה באמצע החיים- ספא אקויה
      • סלט עדשים והמון דברים טובים
      • תקתקתי את השבת ואתם?
      • מותג הקוסמטיקה הטבעית החדש "Ama Lurra" מציג סדרת ת...
      • Nature valley מביאים אליכם את הפינוק הבא ומשיקים...
      • קציצות ברוטב עגבניות עם טוויסט בעלילה- מתכון מיוחד
      • עוגיות גרנולה קראנציות וטעימות במיוחד
      • מסעדת בומביקס מורי- פנינה קסומה בקריית אונו
      • מחפשת את השעה ה-25, מי מכן איתי?
      • קובה חמוסטה שטרם טעמתם
  • ◄  2016 (463)
    • ◄  דצמבר (38)
    • ◄  נובמבר (32)
    • ◄  אוקטובר (18)
    • ◄  ספטמבר (40)
    • ◄  אוגוסט (42)
    • ◄  יולי (66)
    • ◄  יוני (36)
    • ◄  מאי (39)
    • ◄  אפריל (47)
    • ◄  מרץ (33)
    • ◄  פברואר (48)
    • ◄  ינואר (24)
  • ◄  2015 (323)
    • ◄  דצמבר (39)
    • ◄  נובמבר (27)
    • ◄  אוקטובר (30)
    • ◄  ספטמבר (47)
    • ◄  אוגוסט (39)
    • ◄  יולי (42)
    • ◄  יוני (56)
    • ◄  מאי (27)
    • ◄  אפריל (16)

תוויות

  • אופנה
  • ביקורות אטרקציות
  • ביקורות בתי מלון
  • ביקורת מסעדות
  • הורות
  • חדש על המדף
  • מתכונים
  • פנאי ותרבות

דיווח על שימוש לרעה

לפייסבוק שלי

https://www.facebook.com/%D7%9C%D7%91%D7%96%D7%91%D7%96-%D7%91%D7%90%D7%94%D7%91%D7%94-1422636621357713/?fref=ts

קוראים

חפש בבלוג זה

קטגוריות הבלוג

  • דף הבית
  • ביקורות מסעדות
  • ביקורות בתי מלון
  • אטרקציות
  • אופנה
  • טיפוח ויופי
  • הורות וילדים
  • מתכונים
  • פנאי ותרבות
  • חדש על המדף
  • תזונה ובריאות

פוסט מוצג

עוגת גבינה מושלמת

רשומות פופולריות

  • טבחה בסלק- אתם חייבים להכין
    שנים לא הסכמתי לאכול את התבשיל המושלם הזה, שנים רבות החלטתי שזה לא טעים עד שיום אחד בעלי הכריז שהוא רוצה שאכין עבורו את התבשיל ואז ידעתי שאי...
  • כרמזית - שמן זית שאתם חייבים להכיר
    בואו נדבר רגע על שמן. באיזה שמן אתם נוהגים להשתמש? שמן זית? שמן קנולה? שמן סויה? שמן קוקוס? בעידן של היום יש חשיפה יותר ויותר רחבה לסוגי השמ...
  • קאופמן וכהן- הדבר הבא
    תגידו לי שיש לשף חיים כהן מקום חדש ואני מתייצבת!! כך היה עת שמעתי שנפתח מקום חדש בשם קאופמן וכהן - מאפייה במהלך היום, בראסרי מפנק בצהריים וב...
עיצוב פשוט. מופעל על ידי Blogger.