לאחרונה נחשפנו למתחם קסום ומיוחד שאתם חייבים להכיר- מדובר במתחם של פוד טראקים הממוקם בכניסה לקיבוץ גליל ים בשרון. המתחם פתוח בכל ימות השבוע בין השעות 10.00-22.00 ומונה כ-4 פוד טראקים קבועים ובסופי שבוע פופ אפים נוספים- כבר אשתף אודותיהם. במקום פזורים שולחנות עץ רבים לצד מדשאות דשא לרביצה. האווירה במקום נעימה והופכת את החוויה לנעימה ומהנה אף יותר. מוזיקת רקע מתנגנת לה ברקע ומעניקה את החותם לאווירה. ביקור במקום ממש זרק אותי לביקורנו בחו"ל במתחמים השונים הללו.
כאן כל אחד ימצא את מבוקשו החל מפיצה איכותית, כלה בהמבורגר משובח, בפיש אנד ציפס מדהים ואף במתחם אסייאתי (לא דגמנו אותו אבל אם להודות באמת נראה גם הוא משובח מאוד)- האמת? הבחירה מאוד קשה, אז כמשפחה נפלה ההכרעה- בדוכן נונה פורטונה - הלוא הוא הדוכן האיטלקי נתחיל וכולנו נדגום ואז נתפצל וכל אחד יבחר את מבוקשו. בבקשה אל תשאלו מה היה הכי טעים כי הכל היה משובח וטעים מאוד. אנו ביקרנו ביום שישי שכאמור מלבד הפוד טראקים הקבועים מצאנו עוד פופ אפים שונים ומגוונים. אז מה היה לנו?
כאמור התחלנו עם מתחם - נונה פורטונה - פיצריה או שמא דוכן איטלקי עם מסורת משפחתית עתירת שנים ודורות. המשאית קרויה על שמה של סבתו של אבי הבעלים, דור שלישי בקיבוץ. אילולא ידענו שאנו נמצאים רק בגליל ים היה נדמה כאילו נתנו גיחה קטנה לאיטליה הקסומה.
ההתלבטות הייתה קשה ובחרנו בפיצת ביאנקה פורטובלו- ריקוטה פרסקה, מוצרלה, פטריות פורטובלו, בזיליקום ופסטו- הפיצה חלומית- שמנמנה עם שוליים עבות בדיוק כמו שאנחנו אוהבים, עם רוטב קטיפתי חלומי ומבחר דומיננטי של תוספות - אימל'ה כל ביס עושה לכם שמח בחיך:
רביולי סלק וגבינות ברוטב שמנת פסטו- שלמות של מנה!! רביולי מבצק פסטה טרי , דקיק ומלא במילוי עשיר ומדויק, בלי הרבה תבלינים אך מאוזן מאוד בטעמו, הרוטב הקטיפתי גם הוא מדויק אף מאוד וטעים בצורה מעוררת התפעלות:
סלט קארצ'ופי- ארטישוק אלה רומנו, פיקורינו, רוקט- כמה פשוט ככה מדויק וטעים!! סלט קלאסי- איטלקי , טרי ורענן , טעים ומפנק- אם אתם כמוני אוהבים את הזאנ'ר ממליצה בחום לא לוותר על הסלט.
אני בחרתי לשלב לצד המאכלים הנפלאים יין לבן משובח שמגיע בבקבוקים אישיים ואילו הזוגי בבירה צוננת וקרירה:
מכאן המשכנו לדוכן של ההמבורגר הצרפתי עם נסיך הבית שבחר לעצמו המבורגר מעושן- קציצת המבורגר במשקל 200 גרם המוגשת בלחמנייה צרפתית רכה ונימוחה, עם ריבת בצל וחזה אווז מעושן, איולי חרדל, אורגולה, בצל סגול, מלפפון כבוש ובצל קריספי לצד ציפ'ס קריספי ומשובח- נתחיל בלחמנייה הרכה , האוורירית והטעימה שמקבלת לתוכה את קציצת ההמבורגר הג'וסית והעסיסית, כלל הירקות, התוספות ורטבים- אני באופן אישי לא טעמתי אולם נסיך הבית הכריז כי זהו ההמבורגר הטעים ביותר שאכל עד היום, אז שאפו ענק:
אני ונסיכת הבית בחרנו בדוכן של לוניו- המציע כאן מגוון מנות העשויות מדגים משובחים וטעימים. בעל הדוכן המקסים הציע לנו שלוש מנות שכל אחת הייתה טעימה מקודמתה. פיש אנד צ'יפס- גולת הכותרת של המקום ולגמרי לא בכדי- מדובר במנה גדולה של אצבעות דג לבן איכותי בציפוי פריך בתוספת צ'יפס ורוטב טרטר חלומי - אימל'ה זה באמת היה הפיש אנד צ'יפס הטעים ביותר שאכלתי בארץ- כל ביס חגיגת טעמים לחיך:
פישבורגר- קציצת דג ים איכותי פריכה בלחמניית בריוש, חסה, עגבנייה, בצל מטוגן, בצל סומק, קטשופ ורוטב טרטר- וואו!!! חלקנו את המנה לכולנו ופשוט התמוגגנו משילוב הטעמים, מדיוק ואיזון במרכיבי המנה, מהלחמנייה הרכה והנימוחה שאוספת לתוכה את כל העונג הצרוף הזה- אתם חייבים לדגום:
פילה דג על הפלנצ'ה- פילה לברק צרוב על הפלנ'צה , מלח ופלפל. רוטב הטרטר ולימון מוגשים לצד המנה אשר מוגשת עם תוספת של סלט ירקות או צ'יפס- טוב, תקשיבו!!! כמה פשוט ככה טעים!! זוהי כביכול מנה שלא מתיימרת , אין בה פנפונים אך יש בה הכל! הדג טרי מאוד, נימוח וטעים, עשוי בדיוק במידת העשייה המדויקת מה ששומר על עסיסיותו של הדג- ממליצה בחום:
מכאן גברברי הבית מצאו את דרכם חיש מהר לעבר הדוכן המגיע בסופי שבוע של המעשנת של ניסן- המעשנה של ניסן הוקמה אי שם בשלהי 2010 על ידי המומחה לעישון בשר ניסן אלקיים, אשר חי ונושם בשר. ניסיון השנים הוביל את ניסן למצוא את הנוסחה המדויקת והייחודית של התיבול והטיפול בבשר, שיוביל להוות את דגל הטעם של המעשנת. בהמלצתו של ניסן עשינו מיקס שכלל: נקניקייה מעושנת, ספריבס טלה, אסאדו מפורק, אנטריקוט ופיקניה, המנה הוגשה שלצידה מבחר רחב של ירקות צלויים על הגריל - הבשרים כולם ככולם משובחים, טעימים ועשויים במידת העשייה המדויקת, שילוב המעשנה והגריל יוצרים נתחים חלומיים, כאלו שלא תדגמו בכל מקום. המלצה חמה לקרניבורים שבינכם:
רגע לפני שעזבנו בחרנו לרכוש כנאפה אותה זללנו בבית מהפופ אפ הדרוזי, גם כאן ציפתה לנו הפתעה טעימה במיוחד.
אז חברים, אם אתם מחפשים את המקום הבא, כזה שכל בני הבית ייהנו ויתפנקו זה המקום בעבורכם, אנחנו התאהבנו ואין לנו כלל ספק כי זהו הולך להיות מקום הבילוי המשפחתי הבא שלנו. מלבד העובדה שהאווירה אש הכל טעים, המגוון רחב ומשובח וכיף להנות מהאוויר הנקי במקום. אתם עוד פה? רוצו ובקרו עוד היום, הנאה מרובה מובטחת לכם, מילה שלנו.
בכניסה לקיבוץ גליל ים
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה