יום רביעי, 28 במאי 2025

אותנטיקה טרטוריה איטלקית בנס ציונה שאתם חייבים להכיר

המטבח האיטלקי הינו המטבח האהוב עלי, בכל הזדמנות שניכרת בדרכי אני בוררת ובוחרת במסעדה איטלקית כזו או אחרת. הפעם שמענו על מסעדת אותנטיקה ומיד שמנו פעמנו לעבר נס ציונה. מסעדת אותנטיקה  הינה טרטורייה איטלקית משפחתית שנפתחה בעיר על ידי בני הזוג רועי וסבטה בכר אשר חיים ונושמים מסעדנות כבר שנים רבות. כבר שנכנסים למסעדה מרגישים תחושת חמימות ונעימות ונראה לרגע כי הגענו לטרטוריה אמיתית באיטליה הקסומה.

את כל המסעדה הקים רועי בעשר אצבעותיו יחד עם סבטה רעייתו, מצביעת המקום ועד השולחנות והדלפקים, הכל הכל נעשה תחת ידיהם המסורות. התשוקה והפאשן שלהם ניכרים בכל נקודה ונקודה במסעדה המעוצבת בעיצוב מוקפד, יפיפיה, אותנטי ומיוחד עד מאוד. בכל מקום יש קישוטי קיר, וחפצים עתיקים שאספו השניים במהלך השנים. ליד המטבח אף תמצאו וספה איטלקית אמיתית שגם אותה רועי צבע במו ידיו. המקום מלא בצמחייה ירוקה, וערמות של ירקות טריים מונחות על הדלפק. גם הילדים של רועי וסבטה המסתובבים במקום, מדגישים את הקסם המשפחתי.









איך הכל התחיל אתם שואלים? אחרי שנים רבות של עבודה במסעדות שונות בעיר הגדולה תל אביב רועי הבין שהגיע הזמן לעשות לביתו מה שאומרים ולאחר אין ספור בישולים וניסיונות של הכנת בצקים שונים בבית פתח אי שם בשלהי שנת 2017 את פיצה אותנטיקה כאמור בנס ציונה.  

הביקוש לפיצה הלך וגדל אבל רועי רצה להביא את כל האהבה של המטבח האיטלקי האיכותי לנס ציונה וכשהתפנתה לפני מספר חודשים, המעדנייה הקרובה לפיצה, הוא החליט שהוא מגשים חלום, מרחיב את אותנטיקה ופותח אותה יחד עם סבטה אשתו כטרטוריה איטלקית, בחוויה קלילה, בלי יומרות וללא מלצרים. בדומה לחוויה של מקומות האוכל הקטנים באיטליה, בהם נתקלים במקרה. מזמינים פסטה, צופים בטבח/ית מכינים אותה ומקבלים צלחת עם טעמים נפלאים, יחד עם כוס יין ליד- והחוויה שלמה.

כאן תמצאו תפריט עשיר ומפנק, מדויק להפליא ואם להודות באמת מאוד מגרה ומעורר את החיך, כאן תמצאו מגוון מפנק של מנות ראשונות איכותיות, סלטים רעננים, פסטות מושלמות ופיצות נפלאות שיוצאות מהתנור. אל דאגה, גם קינוחים איטלקיים אותנטיים הנעשים במקום נמצא. את המנות כאמור מזמינים הסועדים בדלפק, המנה נעשית ברגע ההזמנה, וכשהיא מוכנה אוספים אותה מהדלפק.

לצד התפריט העשיר תמצאו תפריט מדויק ומשובח של יין בכוסות במחירים די מגוחכים אם יש לומר  של 25-35 ₪ / בקבוק במחיר של 80-115 ₪, קוקטיילים, ובירות מהחבית. באותנטיקה יכול כל סועד להגיע ולאכול טוב ובמחירים נוחים בצהרים או אחר הצהרים עם הילדים, בשעות הערב כבילוי ובכל סיטואציה.

אז אחרי שדיברתי כל כך הרבה מניחה שהתאבון שלכם נפתח, אז הצטרפו אלינו לחגיגה:

ראשית ולפני הכל הרמנו כוס יין לחיינו, לחיי אותנטיקה  ולחיי חיילנו ושבויינו שישובו לשלום הביתה, בהמלצתו של רועי בחרנו ביין שרדונה איטלקי משובח שהוגש צונן וקריר בדיוק כמו שצריך:




התחלנו את הארוחה עם מקרונצ'יני- כדורי פסטה ופרמזן מטוגנים על מצע רוטב עגבניות ביתי ופסטו - כדורים קטנים של אושר צרוף, בדיוק כאלו אכלנו ברומא והתענגנו. 3 כדורים חמימים העשויים מפסטה ופרמזן, מטוגנים ומדויקים, טעימים ומיוחדים המוגשים על מצע של רוטב עגבניות ביתי ופסטו משובח (הפסטו הכי טעים שאכלתי עד היום חד משמעית):






בוראטה קון פסטו- גבינת בוראטה עם עגבניות מקורמלות, שום קונפי על פסטו בזיליקום ובלסמי מצומצם, בליווי מקלות בריוש קלויים - וואו!!! איזו מנה מושלמת, גבינת הבוראטה סופר טריה ומשובחת, כלל המרכיבים שהתווספו למנה רק הקפיצו אותה פלאים ויצרו ביס שמח במיוחד, כזה שתתבאסו שנגמר:






אינסלטה אה-לה פנצנלה- סלט שכולל תערובת עלי בייבי עם מוצרלה פרסקה, עגבניות שרי, ארטישוק, זיתי קלמטה, בזיליקום, צלפים וקרעי לחם ברוטב חמצמץ של שמן זית וחומץ בן יין- אתחיל בזה שהסלט היה סופר פרשי ורענן, שילוב המרכיבים היה מאוד מדויק ומאוזן , כלל חומרי הגלם היו באיכות גבוהה מאוד וכל ביס היה ממש לונה פארק שלם של טעמים לחיך:





בגזרת הפסטות דגמנו את פפרדלה סלמון וודקה- פסטה פפרדלה ברוטב שמנת עם סלמון מעושן, וודקה, עלי תרד צעיר ופרמזן- הבחירה המושלמת!! אתחיל ואומר שזו הפסטה הטעימה ביותר שדגמנו עד היום בחיינו ותאמינו לי שדגמנו אין ספור פסטות בארץ ובעולם. פסטה מדויקת, עשויה במידת העשייה המדויקת- אל דנטה אם תרצו, הרוטב קטיפתי ועוטף ברכות את הפסטה המושלמת , נוכחות מרשימה של סלמון מעושר ועקצוץ עדין של וודקה- אימל'ה, בעת כתיבת שורות אלו מה שבא לי זה בדיוק את המנה הזו, עשו לעצמכם טובה ואל, פשוט אל תוותרו עליה:





בגזרת הפיצות דגמנו את פולנטה- קרם תירס, מוצרלה, פטריות צלויות, קרם כמהין ובצל ירוק- בצק עדין ודקיק, בעל שוליים שמנמנות ונפוחות בעלות נוכחות מרשימה קרם הפולנטה נדיר!! שילוב הפטריות הצלויות וקרם הכמהין הורגשו בנוכחות מדויקת, לא משתלטת וטעימה במיוחד. לגמרי פיצה שתרצו להמשיך ולזלול בהנאה מרובה. אין ספק כי הבצק כאן מקבל המון אהבה באופן מושלם, אוהבי הפיצות יחגגו כאן ובענק. 






בשלב זה כבר די התפוצצנו אבל ידענו שאנחנו לא יכולים לוותר על קינוח אותנטי כי אתם כבר יודעים, לקינוחים ישנה קיבה נפרדת, בהתייעצות עם המלצרית המקסימה שלנו הזמנו טירמיסו- שכבות של קרם מסקרפונה ביתי ובישקוטים טבולים באספרסו - ביס קטן מאיטליה הגדולה. וואי איזה קינוח מדויק, אותנטי וטעים, לא מתוק מידי, לא כבד מידי, אוורירי ומושלם:





אז רגע לפני סיום, ראשית אציין כי מדובר במסעדה כשרה, פרט סופר חשוב!! שנית, אם אתם כמונו חובבי המטבח האיטלקי זה המקום המדויק בעבורכם, כאן תקבלו חוויה כוללת שונה מכל מה שאתם מכירים, הטעמים המופלאים, האווירה, השירות המוקפד, האנרגיות - שלמות זה כאן!! אין לי כלל ספק כי נחזור לכאן בקרוב מאוד. חברים, אתם עוד פה? רוצו לבקר במקום, הנאה מרובה מובטחת לכם, מילה שלנו!!


כתובת:
יקינטון 6 נס ציונה

טלפון להזמנות:
077-2045446

שעות פתיחה:
ראשון-חמישי 12.00-22.00
מוצ״ש כשעה לאחר צאת השבת ועד 22:00

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה