יום שלישי, 3 במרץ 2020

לילות ביירות- חוויה קולינרית מפנקת

על לילות ביירות שמעתי לפני זמן מה ומאחר ואני מכירה את השף שלומי בן שימול ידעתי שאנחנו חייבים לבקר, את שלומי הכרנו בעת ביקורנו במסעדת קשיו בראש פינה ומאז התאהבנו באישיות המיוחדת שיש לו, בעברו עוד מסעדות כמו  פרונטו, סושיאל קלאב ועוד.  המסעדה או שמא שיפודיית בוטיק נפתחה לפני זמן מה בכפר סבא כאמור על ידי השף שלומי בן שימול  ובת זוגתו העיתונאית מיכל טראוריג - זוג קסום ומלא אנרגיות.

הגענו בשעת צהריים מאוחרת , המקום המה אדם וכמעט ולא נותרה חלקה פנויה, לשמחתנו בהמתנה קצרה התפנה עבורינו מקום והקסם החל. למעשה כפי שציינתי מעלה זאת מעין שיפודיה אבל בהחלט על גבול שיפודיית בוטיק, כאן כל מנה מקבלת המון אהבה מהשף , צילחות וקסם, כל מנה הינה יצירת מופת פרי עיטו של השף.

חיש מהר הגיעו לשולחננו מספר פתיחים כגון חומוס ביתי, סלט גזר מרוקאי, סלט כרוב, חמוצים וסלט ירקות- כל הסלטים טריים, רעננים וטעימים מאוד, כאלו שתרצו לחסל עד תום: 






מידי יום יש בנוסף לתפריט הקבוע מבחר ספיישלים, אנו בחרנו לדגום את עלי הגפן והחציל הבלאדי, בחירה שהתבררה חיש מהר כמוצלחת במיוחד. 


עלי גפן- מנה גדולה של עלי גפן ביתיים, טעימים, מעט חמצמצים על מצע מפנק וטעים- אל תוותרו:




חציל בלאדי מוגש בצורה מעוררת השראה עם המון טחינה ביתית , גרגירי חומוס, שמן זית והמון אהבה- מילה שלי, אל תוותרו גם על מנה זו:



בגזרת המנות העיקריות הגיעו לשולחננו מבחר מפנק של בשרים, כולם ככולם היו טריים, עשויים במידת העשייה המדוייקת, מתובלים במתינות בדיוק כמו שאנו אוהבים, כל שיפוד היה מוצלח מקודמו: ג'אגה- פרגית על שיפוד, תעתיק- קבב על שיפוד, שיפוד מולארד, רניסאני- כבש ואנטריקוט על שיפוד- כל השיפודים מגיעים מצולחתים בצורה מעוררת תאבון הלוא ידוע כי העין אוכלת עוד לפני הקיבה, כולם מגיעים עם ירקות צלויים, טחינה, מטבוחה ביתית :









קינחנו במלבי פרווה נפלא ברוטב תותים מפנק- קינוח מושלם לארוחה מושלמת:




אין לי ספק כי נחזור לכאן בקרוב שוב ושוב ושוב ושוב.

כאשר ביקרנו במקום הזוגי זרק : המקום הזה יעוף מאחר והשמועה תעבור מפה לקיבה (מפה לאוזן אולם כאן הכוונה בהחלט לקיבה), תקשיבו, זאת הייתה אחת הסעודות שנהננו בהם בטירוף, אין לי ספק כי שלומי ומיכל עושים חייל ולא בכדי המקום הומה אדם, אז למה אתם מחכים? רוצו!! הנאה מרובה מובטחת לכם. 

בשלב זה המסעדה פתוחה עד השעה 17.00 אולם בהמשך יתרחבו שעות הפעילות, ממליצה לעקוב.

כתובת:
התע"ש 24
כפר סבא‏
טלפון
054-690-6901‏

יום ראשון, 1 במרץ 2020

על קרוסלת בשר כבר שמעתם?


את מריאנו שינקמן אני מכירה כבר זמן מה, נוכחתי במספר אירועים שערך וחייבת לציין שבכולם נהנתי בטירוף, יש לו יד מדהימה וחוש בישול מענג. כארגנטינאי אמיתי הוא לא שוקד על הבשרים וממשיך לחשוב בדרכו הקרניבורית ולאחרונה מבעיר אש ומשיק את קרוסלת הבשר שפיתח בעצמו עם חגיגת בשרים משובחת במיוחד - לקרוסלה אגב הוא קורא בשמה המקצועי: "la calecita".

אז על מה אנחנו מדברים? אחרי שנה של סקיצות ותיכנונים על הנייר מריאנו מציג את הדבר הבא- כאן מדובר למעשה בקרוסלה של בשר בגובה של 2 מטר, מתקן צלייה ב"תלייה" עם פחם ובולי עץ במרכז, שמסתובב מסביב למדורה, כשעליו עופות, דגים וגושי בשר בצלייה איטית ובטיפול מתמשך של רטבים, מרינדות ותבלינים. בתחתית המתקן יש משטח ענק שבו, מתחממים להם ירקות שורש צלויים ומקבלים את הטיפטוף של השומן של מה שנצלה למעלה.


השף הארגנטינאי מריאנו שיינקמן התחיל את מסלול חיו למעשה בלימוד פרסום, כאחד שמאוד אוהב אוכל ובעיקר בשר ניסה לאורך השנים מתכונים רבים, ניסיונות רבים , צלה בשר בדרך זו או אחרת ו עם המון קבלות וגם כמה כוויות מהשטח כיום הוא המקצוען שבתחום.

בגיל 27 עלה ארצה עם שני תארים ביד וניסיון מול לקוחות בילאומיים גדולים הבין שלמרות הידע הרחב שרכש הוא לא יכול להתחמק ממה שהוא באמת אוהב ומהאש שבוערת בו, סכין ביד אחד ומלח ופלפל ביד השנייה. בשל ידיעה זו התחיל להשקיע את מירב מאמציו והחליט להפוך את תחביבו למקצוע.לאחר קריירה ארוכה , התמקצעות והתמדה של מעל עשור במסעדות גורמה מהמובילות בארץ, הוא החליט לפני כ 7 שנים לפתוח קייטרינג בוטיק, ולהיות שף עצמאי. 

"מבחינתי ההישג הכי חשוב שלי זה לחגוג ולהאכיל את עם ישראל על כל גווניו, ברגעים הכי שמחים, ותמיד עם אוכל טוב, בקבוק יין משובח ואם אפשר, גם סיגר טוב לקינוח", "נולדתי לבית עם ערכים משפחתיים קולינריים במיוחד"- דבריו של השף.

עוד הוסיף : "אבא שלי, יליד בואנוס איירס, ראה את עולם האסאדו כערך מוביל, וגדלנו על אהבתנו לבשר ולחוויית הצלייה האיטית, ואמא, ילידת אנטרה-ריוס, הביאה את עולם האירוח ואיחוד המשפחה מסביב שולחן".

אז כאמור עלה ארצה בשנת 2002 , בלימודיו באולפן הכיר את רעייתו דיאנה ויחדיו הקימו משפחה לתפארת עם שני ילדים קסומים. "בבית אנחנו מדברים הרבה שפות. דיאנה מדברת איתי בפורטוגזית, אני עונה לה בספרדית, והילדים מדברים הכל.... ותלוי עם מי הם מדברים, כי הם משנים את השפה בהתאם"- מספר מריאנו.

את תחילת דרכו התחיל בעבודה  ביקבי יין מהטובים שהיו בארץ, במסעדות מצויינות (קלואליס, מול ים, קפה נואר, מיט בר, שגב אקספרס , קופי בר) והיצירתיות והרעיונות פרצו אצלו מבפנים, בחיבור עם האהבה לתבלינים, מרקמים, טכניקה ושילובים. כפי שסיפרתי מעלה לפני כשבע שנים החליט שהוא מממש את חזונו וחלומו ומשיק את הבייבי שלו - קייטרינג דרום אמריקאי כאן הוא מביא את השילוב הגדול ואהבתו העזה לבשרים ומשלב בין ארצות, תרבויות, מאכלים, צבעים, ניחוחות וטעמים.

מלבד שירותי קייטרינג מריאנו מנחה סדנאות בשר ומעודד את הקהל לעבוד יחד עימו, לבשל לעצמם ארוחה איכותית וטובה משלב הדלקת האש ועד לרגע שכבר ממש אין מקום לביס נוסף , מלבד זאת מתנדב בארגונים שמאכילים אנשים הן בחגים , באירועים ומתי למעשה שרק יכול- אין ספק כי הערכים שנטמעו והושרשו בו מילדות פורצים ממנו בכל יום מחדש.

בנוסף, מריאנו מחדש ומשדרג כל הזמן את מערכת הגריל הארגנטינאי שלו. הוא פיתח שיטה של גריל ארגנטינאי, קל ומתפרק ועם יכולת צלייה של נתחים גדולים במיוחד.

הגרילים מורכבים מרשתות וצורת "V" שמובילים את רוב השומן עד לתעלת ניקוז שומנים. המרחק בין הרשת לבין הפחם הוא גדול ומאפשר צלייה ממושכת על טמפרטורה נמוכה.

באירועי הקייטרינג שלו מריאנו מצטייד ב 10 מטר גרילים שמורכבים לפי אירוע ולפי כמות הסועדים שעבורם מבשלים.

המתקן הזה הוא גם מיועד לבישול על גחלים. במהלך האירוע מריאנו מבשל אורז, פייאה, ומאכלים אחרים ללא גז. רק בכוח אש מהגחלים לוהטים.

אז אחרי שסיפרתי לכם אודותיו של השף מריאנו אני חוזרת ברשותכם לקרוסלת הבשר הייחודית והמיוחדת שהוא בנה- זהו כפי שהצגתי מעלה כאן ארחיב מעט יותר- זהו למעשה מתקן צלייה שמריאנו בנה על מנת לנצל רדיוס של 360º עם עוצמות שונות של חום. הבשר מסתובב על פי הצורך מסביב למדורה שנמצאת במרכז. בשר, צלע, עופות, דגים וירקות, נהנים מצלייה איטית מאוד. בחלק התחתון של המדורה יש מקום לצלות ירקות שגם מקבלים חום מהמדורה וגם הטיפטוף של הנוזלים שמגיעים מהאוכל שתלוי מסביב למדורה. מכיוון שהחום עולה למעלה, הוא לא מגיע ישירות לנתח כמו שקורה עם גריל רשת רגיל. במדורה המרכזית יש גם פחם, עץ וכל דבר שיכול לתרום לארומה.

הכל למעשה התחיל מסדנה שהעביר יום אחד במרפסת בביתו , שם ראה את קורת העץ על התיקרה וחשב לעצמו שיהיה מאוד מגניב להראות לאנשים איך מכינים נתח אסאדו בתלייה. לקח נתח עסיסי ותלה אותו בעזרת חוט על הקורת עץ, מעל סאג' שבו הדליק פחמים. מאותו הרגע מוחו הקדחני לא הפסיק לעבוד והתחיל לחשוב על מתקן ייחודי שילווה אותו ואת הגרילים שלו לכל מקום ואירוע, מה שבהחלט יוסיף חוויה וטעמים מיוחדים וייחודיים.

יום אחד נחשף למתקן של שף ארגנטינאי שפשוט תולה עופות בקשתות ברזל מעל מדורה שדלוקה ישירות על הרצפה. כאשר ראה זאת נדלק ולאט לאט התמונה התחילה להתבהר עבורו , יום אחד התעורר והשרטוט לקרוסלה פשוט קפץ ממוחו ויצא ממנו תוך דקות ספורות.

לאירועים שהוא מלווה הטאץ המיוחד שלו - כשילד חוגג בר מצווה הוא מכניס אותו לתוך המזנון בשביל לתת לו לחתוך בשר יחד איתו , פתאום רואים שהוא קורן. יש לו ברק בעיניים, הוא במרכז המסיבה ומקבל אהבה מכולם. זו מתנה מאוד יפה להיות בתוך הדבר הזה.

בימי הולדת אנשים מכבים נרות שעל אסאדו, בחתונה החתן זרק עצם של אסאדו לאחור בשביל שהבחורים יתפסו. והכלה זרקה את הזר הפרחים המפורסם. הדברים האלה, בדרך כלל לא מתוכננים, אלה שנולדים שם במקום באופן ממש טבעי, זה הכיף.

אין ספק כי מריאנו מגשים את חלומו בכל יום מחדש, הוא נהנה מהעבודה, הוא לא סתם בא להאכיל אנשים, הוא בא להעביר מסר, הוא בא להעביר את התשוקה והחזון שלו, כאשר מגיעים לאירועים של מריאנו הוא גורם לסועדים להתאהב בו, להיכנס לתוך האני מאמין שלנו, להנות מהחוויה ומעוצמת התשוקה שלו לאוכל.





אז אחרי שסיפרתי לכם כל כך הרבה חייבת לשתף אתכם בערב הקסום והמיוחד שעברנו. הארוחה חולקה למספר מנות שכולכן ככולן פשוט נהדרות.

מנה ראשונה: טרטר סינטה עגל, עם פטרוזליה, כוסברה ובצל סגול מתובל עם שמן זית ולימון, עם סלייסים דקיקים של יוקה אפויה, על מצע של פאיינה חרדל" - פיצה ארגנטינאית עשויה מקמח חומוס- מנה קלילה, מפתיעה ומרעננת.



מנת ביניים: מוסר ים בקרוסלה, מתובל בהרבה עשבי תיבול ושום, על מצע של פירה גזר סגול, גזר לבן, קונפי שמן ירוק, קראסט של פירורי שקדים פול וצנוברים- מנה מושלמת, הדג נימוח ומתפורר בפה, משולב בטעמים קסומים על מצע מיוחד ומפתיע בטעמו עם קראסט מתפוצץ בפה:




מנה עיקרית הגיע לשולחננו גריל פחם שולחני עם מגוון רחב של בשרים: אסאדו, בריסטק, אנטריקוט, צוריסוס , עוף ועוד- כל הבשרים ככולם היו עשויים במידת העשיה המדוייקת, התיבול עדין ומתון, אין ספק כי מדובר באיכות בשרים מהגבוהה שטעמנו:








לצד כל אלו כיכבו: אורז בסגנון פאייה עם ירקות צלויים, תפוחי אדמה אפויים במדורה, סלט ירוק מרענן, אנטיפסטי ירקות שורש ועוד:




בשלב זה כל הסועדים כבר לא ממש הצליחו לדבר, לנשום ו/או לזוז ממקומם אך כידוע לקינוחים קיבה נפרדת ועל כן מריאנו הפתיע עם שולחן קינוחים מרהיב, מפנק ואיכותי מאוד:




מראינו שיינקמן , שף- אסאדור, בעלים של קייטרינג בוטיק , מומחה בצלייה, שמחה וחוויה דרך אוכל משובח.


ערבי הבשר והסדנאות הקרובים :

12.3 סדנת נתחים שלמים

25.3 ערב בשר: סעודה ארגנטינאית

קפיצה קטנה לשנות השישים- רטרו בר


אנו מבקרים המון בחו"ל, מאוד אוהבים לבקר במסעדות המקומיות ונהנים מהדיינרים השונים ומהאווירה הקסומה שיש לכל עיר וארץ להציע, לא אחת אנו מוצאים את עצמינו תרים בחיפושים נרחבים אחר ההמלצות של המקומיים על מנת לחוש את ההוי המקומי, את הטעמים המיוחדים והוויב שיש לכל מקום ומקום.




אחד המקומות שאנו מאוד אוהבים בארץ וחוזרים שוב ושוב אשר למעשה נראה כאילו וקפצנו לאיזה דיינר אמריקאי בשנות השישים זוהי מסעדת רטרו בר השוכנת בראשון לציון, זוהי למעשה מסעדה עם שוס רטרו הרחק בשנות השישים העליזות, כבר עם היכנסכם למסעדה תקבלו אווירה של דיינר אמריקאי בטעם של פעם , עם סקסופונים , כסאות בצבע אדום בוהק, תמונות של אלביס ופריטי וינטא'ג שיובאו במיוחד מארצות הברית. 




לאחרונה השיקה המסעדה תפריט חדש, טעים ונועז עם ניחוחות, צבעים ושילובים שטרם טעמנו וקפצנו לדגום מקרוב, עם יד על הלב?  כיף גדול, לא פלא שכולם נהנים כאן, מצד אחד ניתן להנות ממבחר רחב מאוד של פנקייקים משובחים מכל הסוגים (בעל מתכון ייחודי) - מלוחים, מתוקים ומנגד ניתן להנות מתפריט חלבי עשיר, טעים ומפנק.




אז מה היה לנו?

הזוגי בחר בשקשוקה תרד- 2 ביצים ברוטב תרד שמנת, גבינת פטה, מוגש עם פרעצל- מנה עשירה בטעמים ומיוחדת מאוד, מתובלת במתינות וכל טעם דומיננטי מאוד במנה, חיש מהר המנה חוסלה עד תום- מומלץ בחום:




הבנים החליטו שהם הולכים על פנקייקים בגזרה המלוחה- אחד בחר בפנקייק רוזה- רוטב רוזה, גבינה צהובה, זיתי קלמטה, גבינת פטה וביצת עין מעל- מנה מוצלחת מאוד, 2 פנקייקים שמנמנים עם תוספת עשירה של רוטב, גבינות וביצת עין- נסיך הבית בן השמונה זלל כמעט עד תומה את המנה מה שלרוב לא מאפיין אותו:




הנסיך השני בחר ברטרו- נתחי סלמון מעושן, גבינת שמנת, גבינה צהובה, בצל סגול, פלפל קלוי, חסה וביצת עין מעל- גם כאן מדובר בפנקייקים שמנמנים בטעם של עוד, כל ביס גורר לאחריו ביס נוסף וחיש מהר הצלחת חוסלה, כל המרכיבים כאן הינם מחומרי הגלם באיכות גבוהה ובשילוב מדויק ומיוחד:





אני בחרתי לנשנש ציפס בטטה קריספי, חמים וטעים:



כמובן שלא ניתן לסיים ארוחה שכזו ללא קינוח ועל כן בהמלצתו של המלצר החביב הזמנו פנקייק כנאפה- פנקייק, שערות קדאיף, גבינה, כדור גלידה - הלהיט העכשוי הכנאפה לא פסח גם על רטרו בר והגיע לתפריט החדש ונחל הצלחה מרובה הן בקרב הצעירים והן בקרב המבוגרים ולא בכדי, מדובר במנה טעימה ומיוחדת:




 לא סתם זוהי מסעדת הבית האהובה על ילדי , כאן בכל פעם מתאהבים בניחוחות ובטעמים מחדש, השירות מאוד מוקפד ואיכותי, הטעמים נפלאים, המנות מקוריות והאווירה מגניבה, אז אתם עוד פה? ייאלה תקפצו לבקר, הנאה מרובה מובטחת לכם.


כתובת:
אליעזר מזל 11, ראשון לציון
טלפון להזמנות:
03-5060720

שעות הפעילות:
א' -ד' 16:00 – 01:00
יום ה' 16:00 – 02:00
יום ו' 11:00 – 02:00
יום שבת 11:00 – 01:00








קטיף נוריות וכלניות, ביקור וסיור בחממות עם גידולים חקלאיים וטעימות בשוק איכרים בלב מרכז הארץ



יום המשפחה הוא יום מצויין לפעילות משפחתית בטבע ובתזמון די מושלם החלטנו אמש לארוז את הילדודס , להרחיקם מהמסכים ולצאת לנשום מעט אוויר נקי, שמענו רבות על "ירק השדה" השוכנים ברמת השרון והחלטנו לבקר ולשמוע על מה המהומה.

הגענו למקום רחב ידיים עם שדות של נוריות, כלניות וחממות עם גידולים חקלאיים (פלפלים במספר צבעים) לקיטוף עצמי, הוקסמנו מהצבעים ומהניחוחות, הפשלנו שרוולים ויצאנו לשטח לקטוף, לטעום ולדגום.





שיתוף פעולה ייחודי בין משפחת כהן, משפחה וותיקה של חקלאים שבראשה עומד אלי כהן, חקלאי וותיק מאזור כרם שלום בעוטף עזה ושני בניו, גיא וניר, יחד עם רמי קנטור הבעלים של משק קנטור ברמת השרון, הוליד את אחד משווקי האיכרים שקיבל את הכינוי "אי ירוק בעיר", המעניינים ביותר לתוצרת חקלאית מגוונת, טרייה, הישר מהשדה ללקוח, בלב השדות של רמת השרון. 

במיוחד ליום המשפחה תוכלו לתאם ולבוא עם הילדים לסיור וקטיף פרחי נוריות וכלניות שיתפרסו על פני 5 דונם, לצד טעימות וסיור חקלאי בעלות סמלית של 25 ₪ בלבד, כל משתתף מקבל זר כלניות/נוריות הביתה.

הקטיף והסיור ארכו כשעה , הילדים וגם אנו ההורים מאוד נהננו, נחשפנו לקטיף כיפי, לחוויה מגבשת מהנה במיוחד,  טעמנו פלפלים בשטח והנה הילדים הרוויחו זמן הורים ללא מסכים, ללא חברים וללא ניידים- ממליצים בחום!!



מידי בוקר אלי כהן קוטף תוצרת חקלאית טרייה בעוטף עזה ומשנע אותה לרמת השרון, התוצרת הטרייה נמכרת במחירים אטרקטיביים במיוחד, אשר אליה מגיעים אלפי אנשים מכל רחבי הארץ. לאחרונה בעקבות הצלחת שוק האיכרים, משפחת כהן החליטה להרחיב את עסקיה והשיקה זה עתה אתר אינטרנט בשם "ירק השדה", המציע סחורה חקלאית מגוונת, אשר מגיעה עם משלוח ישירות עד בית הלקוח. 




במטרה להחזיר לקהילה שפוקדת קבוע את המתחם החקלאי, החליטו אלי כהן ובניו, לעבד 100 דונם של אדמה מסביב למשק, במטרה לגדל בה גידולים מיוחדים, המיועדים לקטיף עצמי וסיורי הדרכה של חקלאות לכל בני המשפחה. 

יש להירשם מראש בטלפון 050-8134444 כתובת – קטיף כלניות ירק השדה (שימו בוייז), אתר הבית ירק השדה אתר hasade.co.il