יום שישי, 25 בספטמבר 2020

טבחה בסלק- אתם חייבים להכין

שנים לא הסכמתי לאכול את התבשיל המושלם הזה, שנים רבות החלטתי שזה לא טעים עד שיום אחד בעלי הכריז שהוא רוצה שאכין עבורו את התבשיל ואז ידעתי שאין מנוס. הכנתי והתבשיל היה נראה כל כך טוב שאפילו אני שנמנעתי כל השנים התגרתי והחלטתי לטעום, טוב, תקשיבו!! זה אחד הדברים הכי טעימים שהכנתי עד היום (והכנתי המון) . אז נכון, הוא לא מצטלם יפה אבל אתם פשוט חייבים להכין את זה כי זה פשוט מושלם.

היום העלתי תמונה באחת מקבוצות האוכל וכל כך הרבה ביקשו ממני את המתכון ולכן החלטתי להעלות את המתכון, אז ייאלה שנסו מותנים והצטרפו אלי לחגיגה, זה נראה מעט מסובך אבל תאמינו לי שזה כלום.




המצרכים:

חבילת עלי מנגולד קצוצה

רבע כוס שמן

שום כתוש

בצל שלם קצוץ דק

קילו בשר צלעות או אוסבוקו

3-4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות

1 כוס שעועית לבנה מושרית

תבלינים: מלח, פלפל, כמון, כורכום, אבקת מרק עוף.


אופן ההכנה:

ראשית מתחילים עם השמן הירוק:

מטגנים רבע כוס שמן עם עלי המנגולד הקצוצים כרבע שעה על אש נמוכה. השמן הופך לירוק והעלי מנגולד מקבלים גוון שחור, זה בסדר, מקררים היטב וטוחנים עם בלנדר מוט.

בסיר רחב מטגנים את הבשר עד לסגירה. מוציאים ומניחים בצד. באותו השמן מוספים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד להזהבה, מוסיפים את השום כתוש ומערבבים היטב, מוספים את התבלינים ומערבבים, מוספים כוס מים חמים ומערבבים היטב. מוסיפים את הבשר, את תפוחי האדמה והשעועית לבנה , מוסיפים את השמן הירוק (בשמן יש גם חתיכות של עלי המנגולד) ומוסיפים מים עד לכדי כיסוי הבשר. מביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים על אש קטנה כשלוש שעות. מפזרים קצת כוסברה לקישוט ומגישים עם קוסקוס.

באופן אישי אני מכינה את זה ביום חמישי וביום שישי כשעתיים נוספות שמה על הפלטה מה שמעניק עוד יותר טעמים מושלמים.



2 תגובות:

  1. שתהיי לי בריאה מדהימה שאת. יש לי מתכון חדש שלך להכין😋

    השבמחק
  2. מומלץ להוסיף
    עשבי תיבול חצי כוס מכל אחד:
    קוסברה, שמיר, פיטרוזיליה, סלרי
    הרבה שום
    גינגר יבש
    בהרט
    והטעם,,,,יאמי!

    השבמחק