יום שבת, 5 באוגוסט 2023

יקב כישור- הרבה מעבר ליין

כזכור לכם את יום הולדתי חגגתי בחופשה צפונית, זוגית ורומנטית שנרקחה בידי בן זוגי האהוב, הוא יודע היטב מה אני אוהבת- יין איכותי, אוכל טוב וצימר מוקפד - ואכן הוא עמד במשימה בגבורה ובחר בעבורנו את היעדים הטובים והמוצלחים ביותר שיכולתי לבקש. את החופשה התחלנו בבוקרו של יום חמישי ביקב כישור השוכן בכפר כישורית- הלוא הוא כפר לאנשים עם צרכים מיוחדים המוקף בחורש טבעי ובנופי הגליל המערבי - קסם של מקום לכשעצמו.

מרכז המבקרים של היקב נמצא בלב היישוב, במבנה מקסים עם נוף לכרם הענבים ולחורש הגלילי הסובב אותו וכבר שמגיעים אליו מבינים שהגענו למקום הנכון- האנרגיות, הוויב. התקבלנו בסבר פנים יפות על ידי יעל המקסימה מנהלת המרכז אשר הסבירה אודות חזון המקום והיקב, הכירה לנו את האגנד'ה המטורפת שעומדת מאחורי מערך המקום, הרימה עימנו כוס יין לחיינו ולחיי המקום הקסום, צפינו בסרט קצר אודות היקב והכפר. אט אט החלו יינות נוספים להגיע לשולחננו ולגמנו לא מעט מהם , כל אחד היה מוצלח וטוב מקודמו, לצד היינות המשובחים נשנשנו פלטת גבינות, לחמים איכותיים ומטבלים טעימים. מודה התאהבתי במקום ובחזונו המבורך!




בקיץ 2007, מתוך החלטה להקים ענף תעסוקתי יצרני חדש בכפר כישורית, ננטעו אותם הכרמים הראשונים של כרם כישור המשקיף לים התיכון. כפר כישורית הוא ביתם לחיים של כ-175 בוגרים עם צרכים מיוחדים והכרם והיקב, הינם שניים מתוך מספר ענפי התעסוקה של חברי הכפר, השותפים לעבודת הכרם ולעשיית היין.

כיום, נטועים על פני 100 דונם, בגובה 500 מטרים מעל פני הים, 11 זנים: קברנה סוביניון, קברנה פרנק, פטי ורדו, מרלו, סירה, גרנאש, מורבדר, סוביניון בלאן, ויונייה, ריזלינג ושרדונה. הפרשי הטמפרטורות הגבוהים בין יום ללילה, המאפיינים את האזור ומבנה הקרקע הסלעית, מהווים סביבה אידיאלית להבשלה ארוכה ואיטית של הענבים ומעניקים ליינות שלנו את האופי הייחודי שלהם.




בשנת 2014 נפתח מרכז המבקרים , הצופה לנוף מרגש של כרמים והרים מכוסי צמחייה. אנו המבקרים זוכים להתארח ביקב, נהנים מהדרכה קצרה אודות תהליך הפקת היין, ניתן אף לסייר בין חביות עץ האלון, בהן מתיישנים היינות והכי חשוב זוכים לטעימות של היינות המוכנים. כל היינות כשרים. המרכז פתוח בימי א'-ו' (ממליצה להזמין מקומות מראש).

מהבציר הראשון בשנת 2010 הופקו כ-9,000 בקבוקים, ובמהלך הבצירים הבאים היקב התפתח, למד, הצטייד בטכנולוגיות החדישות ביותר לייצור יין וגוייסו למטרה יועצים ומומחי יין בכירים. 

הביקור במרכז המבקרים, הינו חוויה מיוחדת ומרגשת, מעבר ליינות המשובחים ולחוויה שביקב יש כאן עוצמה נוספת והיא החשיפה והנתינה לאותם בוגרים עם צרכים מיוחדים . 

הביקור במרכז כאמור כולל טעימות יין: התחלנו עם כישור לבן - יין לבן, צונן וטעים במיוחד. עברנו ליין ריזילנד לבן- מתקתק ובעל עומק, עוד דגמנו את יין כישור רוזה- סופר איכותי - אחד המוצלחים שדגמנו עד היום וקינחנו ביין אדום GSM- יין בעל ארומה ועומק- למרות שאני באופן אישי פחות חסידה של יינות אדומים זה היה אחד היינות המוצלחים שדגמתי לאחרונה. 






פוקאצ’ות תוצרת בית, גבינת שמנת, ממרח זיתים, סלסת פלפלים, פסטו, חמאה וזיתים.



עוד הגיעה לשולחננו: פלטת גבינות סופר איכותיות ומפנקות, כאלו שיגרמו לכם לרצות להמשיך לאכול וללגום לצידן יין איכותי:





 מבלי לשים לב העברנו כמעט שעתיים במקום, גמענו בשקיקה את סיפורי המקום, את הערך המוסף שלו, את החזון של היקב ומה ויותר מכך מי עומד מאחורי כל זה. אין לי כלל ספק כי זהו אחד היקבים שישארו חתומים בזכרוננו עוד שנים רבות וכי נחזור לכאן ממש בקרוב שוב, אז חברים, אם גם אתם כמונו אוהבים ומעריכים יינות משובחים עם סיפור שעומד מאחוריהם זה המקום בעבורכם, ממליצים בחום להזמין עוד היום מקומות, הנאה מרובה מובטחת לכם. אגב, ניתן להזמין במשלוח עד הבית את היינות המשובחים.  




כתובת:
כפר כישורית

טלפון להזמנות ובירורים:
04-9085198

ימים ושעות פעילות:
א’-ו’ – 11:00-15:00
בתיאום מראש


Porter and Sons- פנינה קולינרית שאתם חייבים להכיר

כשאני רוצה לפנק את הזוגי בוחרת בקפידה את הבילוי האולטימטיבי בעבורו- בשר טוב ובירה צוננת וקרה. לאחרונה ביקרנו במסעדת Porter & Sons, השוכנת ברחוב הארבעה ומהווה מקדש של אוכל מצוין ובירה. במקום למעלה מ- 50 סוגי בירה בחבית, המוחזקים במערכת מזיגה וקירור ראשונה מסוגה בישראל ולמעלה. כמו כן תוכלו ליהנות מ- 70 סוגי בירות בבקבוקים. אז...אוכל טוב, מאות סוגי בירה... מה צריך יותר מזה?

התפריט במקום מבוסס על אוכל שכיף לאכול לצד בירה, כמו רוסטביף רומסקו, נתח שייטל עשיר ועסיסי המוגש לצד רוטב שקדים ופלפלים קלויים; נקניקיות הבית- 3 סוגים של נקניקיות שנעשות במקום מבשר מובחר; מטיאס בבירה ושמנת של פעם, שמושרה בבירת חיטה ומוגש לצד ירקות כבושים; מחבת פירות ים עם שרימפס, קלמארי ומולים ברוטב של ארטישוק, לימון כבוש, כוסברה ויין לבן ועוד. לתפריט הקבוע מתווספות מידי יום מנות מיוחדות, בהתאם לחומרי הגלם העונתיים.

בין מבחר הבירות המגוון והעשיר, תמצאו את Maredsous triple, בירה בלגית בצבע זהוב-אדמוני בעלת ארומה קרמלית ופירותית עם ניחוח אפרסק ותפוז קל; London porter, בירה אנגלית בעלת טעם עשיר ומריריות קלה; פרנסיסקאנר דונקל, בירת חיטה גרמנית כהה ומעורפלת בעלת טעמים פירותיים ומלכה אדמונית; ובירת בוטיק ישראלית מסוג pale ale, המתאפיינת בטעם לחמי של שעורה ובצבע אדום עמוק.

אז כהרגלנו התחלנו את הערב עם הרמת לחיינו הזוגי מצידו בחר בבירה מחבית מיוחדת שתמצאו רק כאן- 11 סיירן X אומניפויו- נאקן, חיטה ושיבולת שועל (אנגליה) 6.9% אלכוהול - לדבריו מדובר בבירה באיכות הגבוהה ביותר שלגם עד היום, הוגשה צוננת וקרה במיוחד ואילו אני בחרתי באפל ג'יני -ג'ין, מיץ לימון, סיידר תפוחים אלכוהולי מהחבית- אין ספק שהברמן שרקח את הקוקטייל בהחלט יודע את העבודה- קוקטייל טעים מאוד, פרשי ומאוזן בטעמיו:




למנות ראשונות חלקנו שייטל רומסקו- רוסטביף פרוס דק, עם מטבל פלפלים קלויים , מלפפונים חמוצים ופלפל חריף- כמה פשוט ככה מדוייק וטעים! רוסטביף איכותי פרוס דק, טעים בטירוף - חגיגה קרניבורית לצד האלכוהול:






מתפריט הספיישלים בחרנו בקובה נייה- טרטר של פילה בקר וכבש עם בורגול- זוהי אחת המנות האהובות עלי וכאן בהחלט הצליחו לעשות אותה בדיוק כמו שצריך, בלי התחכמיות, בלי התפנפנות ותוספות מיותרות- קל, קולע ומוצלח במיוחד:






הקרניבור שלצידי יודע שהבאתי אותו למקום איכותי  ועל כן כלל לא חשב פעמים והזמין אנטריקוט- 300 גר' של אושר- אנטריקוט מיושן, משויש במידה הנכונה, עסיסי במיוחד וצלוי בדיוק לפי מידת הצלייה המתבקשת, הוגש עם צ'ימיצ'ורי, בצל אפוי ותוספת של ציפ'ס לבחירה- מיותר לציין שהוא התאהב כן?








אני מצידי בחרתי בפילה דניס - צלוי בגריל, עם רוטב יין לבן, מוגש עם פירה- מי שמכיר אותי יודע שלרוב לא מזמינה דגים במסעדות בשריות (מאמינה שדגים צריך לאכול רק במסעדת דגים) אולם מאחר וקיבלתי המון המלצות מהצוות אודות הדגים החלטתי להמר וללכת על זה, מה שחיש מהר התברר כבחירה סופר מושכלת , הדג עסיסי ונימוח, צלוי בגריל המוגש על מצע של פירה מדהים , ירקות ורוטב יין שעוטף ברכות את המנה - כל ביס גן עדן לחיך - אימל'ה ואבל'ה, אם בתחילת ביקורנו חשבתי שהם מתמחים בבשרים הלוא שבסיום הארוחה יכולה חד משמעית להכתיר כמסעדה מעולה בכל חלקה שנוגעת בה:








קינחתי בבראד פודינג חלומי- צרחותתתתתתתתתתתתתתתתתתת כמה שהוא טעים, למרות שהייתי ממש מפוצצת לא הצלחתי לעצור את עצמי - שלמות זה כאן!! חד משמעית!! שווה להגיע לכאן אפילו רק בשבילו, אם אתם מחובבי הזאנ'ר אתם חייבים אבל חייבים לטעום:







המסעדה קיימת כבר למעלה מעשור ולאחר ביקור מבינה לחלוטין איך ומדוע, מדובר במסעדה עם שירות סופר מוקפד, אווירה מדהימה, עיצוב יפיפיה, תפריט חלומי ובר משקאות ובירות שאין שני לא, אז אתם מבינים כבר שאתם חייבים לבקר נכון? אתם עוד פה? רוצו והזמינו מקומות עוד היום, הנאה מרובה מובטחת לכם, מילה שלי!




כתובת:
הארבעה 14, תל אביב (יש חניון צמוד למסעדה)

טלפון להזמנות:
03-624-4355

שעות פעילות:
יום א'-ד':
17:00-00:00
יום ה'-ו':
17:00-01:00
יום ש':
12:00-00:00

באחה בר אודים- קסם של בר

מאז ומתמיד אהבנו לצאת לבר כיפי, אבל לא כל בר, אלא אחד שאנו בוחרים בקפידה- כזה שמציע משקאות באיכות גבוהה , עם אווירה נעימה וכיפית, עם טאפסים מדליקים ושירות איכותי - כל אלו יחדיו יגרמו לבר להיות המושלם בעבורנו. לאחרונה קיבלתי המון המלצות על Baja Bar Udim וידעתי שאנו חייבים להגיע ולבדוק מקרוב. אז רגע לפני סוף השבוע יצאנו להרגע מלחצי השבוע, והגענו לBaja Bar Udim.

הבר ממוקם בכניסה למושב אודים בשרון, הוקם על ידי 2 שותפים צעירים מלאי תשוקה, ידע ואנרגיה אשר יעשו הכל על מנת שנהנה מהביקור במקום. הם לעולם לא שוקדים על השמרים ולאורך השבוע משתדלים לגוון ולפנק את המבקרים במקום: בימי רביעי- יש במקום ערב ללא תחתית, לפי המסלולים השונים בינהם; בירות, יינות או קוקטיילים (כל מסלול במחיר שונה). משלמים על מסלול ושותים כל הערב ללא הגבלה. במוצאי שבת מידי שבוע יש ערבי קונספט במקום- כל פעם סגנון אחר. פעם/פעמיים בשבוע יש מנות ספיישלים מדהימות. בקיצור, הבנתם שאתם חייבים לרוץ לשם נכון? אז שנתחיל?







התחלנו בהרמת כוס קוקטייל לחיינו ולחיי המקום המדליק הזה- אני מצידי עם סלרי בום- ג'ין, טוניק ומיץ תפוח סלרי נענע סחוט והזוגי חובב האוזו הזמין קוקטייל המורכב מאוזו ולימונדה טעימה- שני הקוקטיילים היו מדויקים, טעימים ואיכותיים:




אנו הגענו בערב רביעי- ערב הספיישלים ולשולחננו הגיעו 3 מנות ספיישל כל אחת מוצלחת וטעימה מקודמתה: 

טטאקי טונה אשר הוגש עם צזיקי, סלט טאבולה, שקדים קלויים ופלפל צ'ילי- אימל'ה ואבל'ה איזה משחק טעמים ומרקמים לחיך- הכל נעשה במקום באיכות סופר גבוהה, כלל חומרי הגלם טריים ואיכותיים, מודה ומתוודה יכולה לאכול את המנה הזו כל יום כל היום, מנה מדהימה:






כחובבת תאנים עפתי על הקרפצ'יו תאנים- וואו!!!!! פרוסות דקיקות של תאנים מעליהן צ'ילי, גבינת פטה איכותית, זעתר טרי- אם גן עדן נראה כך אז בהחלט הגענו אליו!! אין לי מילים להכתיר את המנה הזו, זו באמת מנה שאני הולכת להכין בבית- שאפו על מי שיצא מהקופסא וחשב על ההרכב המנצח הזה:






סלט מלפפונים בנוסח אסייאתי- סלט מרענן , מאוד פרשי, קליל וטעים:






מהמנות שמככבות בתפריט הגיעה השמנת של אייל- גביע שמנת של פעם בעגבניות מרוסקות עם נגיעה מהחריף שמכינים במקום, מוגש עם פוקצ'ת הבית - טוב!! אילולא הייתם אומרים לי פעם שאני אעוף על המנה הזו הייתי בהחלט צוחקת עליכם, זוהי לגמרי "מנה של פועלים" אבל טעימה בטירוף, כמה פשוט ככה טעים (אגלה לכם בסוד שכבר הכנתי אותה בבית) אז שאפו:






בשלב זה מהקוקטיילים עוד הרגשנו במעט רעבים ו"קינחנו" בטוסט הבית- לחם קסטן, חמאה, עלי מנגולד, קשקבל, מוצרלה ונגיעות מיונז. המנה הוגשה עם דיפ איולי עשבי תיבול ביתי וזיתים מפנקים- זוהי מנה של בית - מנה שמחזירה אותנו לילדות - לתמימות של פעם- למנה שלא מתחכמת אך יחד עם זאת טעימה בטירוף, שילוב מדויק של כל מרכיב ומרכיב יוצרים את הטוסט המושלם- מילה שלי- אל תוותרו!






קינחנו בהמלצתו של בן במלבי ביתי שהם מכינים במקום- מלבי סופר קטיפתי וטעים המוגש עם קוקוס קלוי, קוקוס רגיל, בוטנים ומי ורדים- כמה פשוט ככה מושלם, הקינוח המושלם לערב מדהים:






הגענו בשעת בן ערביים מוקדמת ואט אט המקום התמלא לו כמעט עד אפס מקום ולא בכדי. מבינה לחלוטין מדוע -מדובר בבר סופר כיפי, עם אווירה מקפיצה, תוססת וכיפית המציע מטבח מפנק , בר משקאות איכותיים ושירות מוקפד - כל אלו יחדיו יעניקו לכם המבקרים את הערב האולטימטיבי שתזכרו עוד רבות. אתם עוד פה? רוצו והזמינו מקומות עוד היום, הנאה מרובה מובטחת לכם, מילה שלי. 


כתובת:
הרימון 1, אודים

טלפון:
054-201-0054

שעות פתיחה:
יום ראשון סגור
שני עד חמישי:
‏‏17:00‏ - ‏2:00‏‏
‏‏יום שישי‏ סגור
‏שבת‏:
‏‏17:00‏ - ‏2:00‏‏