יום שבת, 5 באוגוסט 2023

Porter and Sons- פנינה קולינרית שאתם חייבים להכיר

כשאני רוצה לפנק את הזוגי בוחרת בקפידה את הבילוי האולטימטיבי בעבורו- בשר טוב ובירה צוננת וקרה. לאחרונה ביקרנו במסעדת Porter & Sons, השוכנת ברחוב הארבעה ומהווה מקדש של אוכל מצוין ובירה. במקום למעלה מ- 50 סוגי בירה בחבית, המוחזקים במערכת מזיגה וקירור ראשונה מסוגה בישראל ולמעלה. כמו כן תוכלו ליהנות מ- 70 סוגי בירות בבקבוקים. אז...אוכל טוב, מאות סוגי בירה... מה צריך יותר מזה?

התפריט במקום מבוסס על אוכל שכיף לאכול לצד בירה, כמו רוסטביף רומסקו, נתח שייטל עשיר ועסיסי המוגש לצד רוטב שקדים ופלפלים קלויים; נקניקיות הבית- 3 סוגים של נקניקיות שנעשות במקום מבשר מובחר; מטיאס בבירה ושמנת של פעם, שמושרה בבירת חיטה ומוגש לצד ירקות כבושים; מחבת פירות ים עם שרימפס, קלמארי ומולים ברוטב של ארטישוק, לימון כבוש, כוסברה ויין לבן ועוד. לתפריט הקבוע מתווספות מידי יום מנות מיוחדות, בהתאם לחומרי הגלם העונתיים.

בין מבחר הבירות המגוון והעשיר, תמצאו את Maredsous triple, בירה בלגית בצבע זהוב-אדמוני בעלת ארומה קרמלית ופירותית עם ניחוח אפרסק ותפוז קל; London porter, בירה אנגלית בעלת טעם עשיר ומריריות קלה; פרנסיסקאנר דונקל, בירת חיטה גרמנית כהה ומעורפלת בעלת טעמים פירותיים ומלכה אדמונית; ובירת בוטיק ישראלית מסוג pale ale, המתאפיינת בטעם לחמי של שעורה ובצבע אדום עמוק.

אז כהרגלנו התחלנו את הערב עם הרמת לחיינו הזוגי מצידו בחר בבירה מחבית מיוחדת שתמצאו רק כאן- 11 סיירן X אומניפויו- נאקן, חיטה ושיבולת שועל (אנגליה) 6.9% אלכוהול - לדבריו מדובר בבירה באיכות הגבוהה ביותר שלגם עד היום, הוגשה צוננת וקרה במיוחד ואילו אני בחרתי באפל ג'יני -ג'ין, מיץ לימון, סיידר תפוחים אלכוהולי מהחבית- אין ספק שהברמן שרקח את הקוקטייל בהחלט יודע את העבודה- קוקטייל טעים מאוד, פרשי ומאוזן בטעמיו:




למנות ראשונות חלקנו שייטל רומסקו- רוסטביף פרוס דק, עם מטבל פלפלים קלויים , מלפפונים חמוצים ופלפל חריף- כמה פשוט ככה מדוייק וטעים! רוסטביף איכותי פרוס דק, טעים בטירוף - חגיגה קרניבורית לצד האלכוהול:






מתפריט הספיישלים בחרנו בקובה נייה- טרטר של פילה בקר וכבש עם בורגול- זוהי אחת המנות האהובות עלי וכאן בהחלט הצליחו לעשות אותה בדיוק כמו שצריך, בלי התחכמיות, בלי התפנפנות ותוספות מיותרות- קל, קולע ומוצלח במיוחד:






הקרניבור שלצידי יודע שהבאתי אותו למקום איכותי  ועל כן כלל לא חשב פעמים והזמין אנטריקוט- 300 גר' של אושר- אנטריקוט מיושן, משויש במידה הנכונה, עסיסי במיוחד וצלוי בדיוק לפי מידת הצלייה המתבקשת, הוגש עם צ'ימיצ'ורי, בצל אפוי ותוספת של ציפ'ס לבחירה- מיותר לציין שהוא התאהב כן?








אני מצידי בחרתי בפילה דניס - צלוי בגריל, עם רוטב יין לבן, מוגש עם פירה- מי שמכיר אותי יודע שלרוב לא מזמינה דגים במסעדות בשריות (מאמינה שדגים צריך לאכול רק במסעדת דגים) אולם מאחר וקיבלתי המון המלצות מהצוות אודות הדגים החלטתי להמר וללכת על זה, מה שחיש מהר התברר כבחירה סופר מושכלת , הדג עסיסי ונימוח, צלוי בגריל המוגש על מצע של פירה מדהים , ירקות ורוטב יין שעוטף ברכות את המנה - כל ביס גן עדן לחיך - אימל'ה ואבל'ה, אם בתחילת ביקורנו חשבתי שהם מתמחים בבשרים הלוא שבסיום הארוחה יכולה חד משמעית להכתיר כמסעדה מעולה בכל חלקה שנוגעת בה:








קינחתי בבראד פודינג חלומי- צרחותתתתתתתתתתתתתתתתתתת כמה שהוא טעים, למרות שהייתי ממש מפוצצת לא הצלחתי לעצור את עצמי - שלמות זה כאן!! חד משמעית!! שווה להגיע לכאן אפילו רק בשבילו, אם אתם מחובבי הזאנ'ר אתם חייבים אבל חייבים לטעום:







המסעדה קיימת כבר למעלה מעשור ולאחר ביקור מבינה לחלוטין איך ומדוע, מדובר במסעדה עם שירות סופר מוקפד, אווירה מדהימה, עיצוב יפיפיה, תפריט חלומי ובר משקאות ובירות שאין שני לא, אז אתם מבינים כבר שאתם חייבים לבקר נכון? אתם עוד פה? רוצו והזמינו מקומות עוד היום, הנאה מרובה מובטחת לכם, מילה שלי!




כתובת:
הארבעה 14, תל אביב (יש חניון צמוד למסעדה)

טלפון להזמנות:
03-624-4355

שעות פעילות:
יום א'-ד':
17:00-00:00
יום ה'-ו':
17:00-01:00
יום ש':
12:00-00:00

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה