הימים ימי קורונה, רובנו עדיין ספונים בבתינו ומצב רוח לא להיט אך יחד עם זאת ממש בקרוב נחגוג את יום העצמאות ודווקא בימים אלו חגיגות יום העצמאות מקבלות משמעות שונה והשנה יותר מתמיד אני בוחרת לחגוג בגדול, כי אין לנו ארץ אחרת.
לנו יש גינה גדולה ולכן כמידי שנה גם השנה המנגל יידלק ויונחו בו כלאחר יד מבחר מטעמים, הפעם בוחרת להביא לכם מקבץ מתכונים למרינדות מעולות וסלטים חלומיים שילוו את המטעמים, כמו כן מספר טיפים שיהפכו את המנגל שלכם למושלם.
עוד לפני שאתחיל אשתף אתכם בעוזר האישי החדש שמככב אצלי במטבח בענק- הדור הבא של SLICER מבית כרמל דיירקט -קוצץ מזון חשמלי איכותי במיוחד עימו ניתן לקצוץ מגוון ירקות, בשר ועשבי תיבול ולהכין רטבים וממרחים ועוד – אז שאני אקצוץ ואעבוד קשה? לא עוד!! תקשיבו!! המכשיר הזה פשוט להיט היסטרי שחובה שיהיה בכל מטבח!! נוח לשימוש בטירוף, קל ונוח לשימוש ותפעול.
הקוצץ מכיל שני סכינים בעלי ארבעה להבי נירוסטה איכותיים במיוחד, לחיתוך קל ומהיר, מכסה מגן עליון יציב, לבטיחות מקסימלית, מנוע 300W עוצמתי בטכנולוגיה מתקדמת, עם ציפוי נירוסטה וקערת מזכוכית קריסטלית מחוסמת חזקה במיוחד עם קיבולת של עד 2 ליטרים, הניתנת לשטיפה במדיח כלים.
אז נתחיל עם הטיפים למנגל המושלם:
למוצר שנתיים אחריות ועכשיו במחיר מבצע של 220 שקלים בלבד!! כולל משלוח עד הבית.
אז נתחיל עם הטיפים למנגל המושלם:
ראשית ולפני הכל רשימה מסודרת מראש ובה תכנון מוקפד, מה שניתן להכין מראש רצוי ומומלץ כך תגיעו למנגל חיננים, לא עייפים והרבה יותר נחמדים.
אני ממליצה להשרות את שיפודי העץ כערב לפני, כך השיפודים יתרככו ולא ישרפו בעת המנגל, יחד עם זאת אם אתם כמוני עושים במנגל ביתי עדיף ורצוי להשתמש בשיפודי ברזל.
- מכינים בשרים במרינדה? השרו אותם לילה לפני, הם יתפסו היטב את הטעמים ויהיו טעימים אף יותר.
- לא יודעים מהי הכמות המומלצת לאדם? 350 גרם לאדם מבוגר , 150 גרם לילד.
- מארחים עם ילדים? השתדלו להכין עבורם לפני את האוכל, כשהם שבעים הם רגועים ואתם נהנים מהמנגל.
- חשוב מאוד שהרשת תהיה חמה מאוד כשמניחים עליה את הבשר- כדי לבדוק שהחום מספיק, העבירו את כף היד מעל לרשת וספרו עד שלוש, אם החום שתרגישו ביד יהפוך לבלתי נסבל עוד לפני שתגיעו לשלוש, הגעתם לטמפרטורה הנכונה.
- לאחר הורדת הבשר מהאש, כדאי לסחוט עליו מעט לימון, הלימון מעצים את הטעם ומעדן מעט את השמנוניות.
ועכשיו נעבור למרינדות נפלאות לבשרים על האש:
מרינדת שום ולימון (מושלם לפרגית):
2-3 כפות שמן זית
2 שיני שום, כתושות
מיץ מלימון שלם
כפית חרדל דיז'ון חלק
מלח
פלפל שחור
בפעם האחרונה אני השתמשתי בתבלין של לימון ופלפל של נפטון שהעניק טוויסט מושלם למנה.
אופן ההכנה:
מערבבים את כל המרכיבים בקערה ומורחים את הפרגית היטב, מניחים בכלי סגור במקרר למשך כשעתיים ואם אתם שואלים אותי עדיף אפילו לילה שלם.
מרינדת חרדל וסילאן (מושלם לשיפודי כבש):
2 כפיות חרדן דיז'ון
כף חרדל פשוט
שתי כפות סילאן
3 שני שום, כתושות
רבע כוס שמן זית
פלפל גרוס
מלח
אופן ההכנה:
מערבבים את חומרי המרינדה ומשרים את הבשר לפחות לילה לפני .
משפדים את קוביות הבשר , בין קוביית בשר לחברתה אני מוסיפה קוביות של בצל, פיטריות ו/או עגבניות שרי ומעבירים למנגל.
מרינדה מתקתקה ומושלמת (מושלם לפרגית/חזה עוף):
חצי כוס רוטב טריאקי
רבע כוס שמן זית
מלח גרוס
פלפל גרוס
2-3 שיני שום כתושות
אופן ההכנה:
מערבבים את חומרי המרינדה ומשרים את הבשר לפחות לילה לפני.
ולאלו כמו בעלי שאוהבים נטו תבלינים בלי רטבים מיותרים (לטעמו) ובכדי להגיע לתוצאה מושלמת עם הפרגיות אני מוסיפה כף מיונז, תבלין לגריל, מלח ופלפל, מעסה היטב, משרה לילה במקרר ומקבלים פרגית רכה, נימוחה וטעימה במיוחד.
רגע לפני שנמשיך לבשרים חייבת לשתף אתכם במתכון לקבב המושלם:
קבב מושלם:
1 ק"ג בשר טחון
200 גרם שומן כבש
2 בצלים גדולים קצוצים
צרור פיטרוזליה קצוצה
מעט נענע קצוצה
לאוהבי העמבה כדאי להוסיף 1 כף, ישביח את הבשר
כף תבלין לקבב
אופן ההכנה:
לערבב היטב ולהשהות במקרר כלילה לספיגת הטעמים.
ועכשיו נעבור לסלטים המושלמים שילוו את הארוחה:
ראשית ולפני הכל כל ארוחת בשרים טובה מתחילה עם צימיצורי איכותי והפעם המתכון הכי טוב שהצלחנו להגיע אליו- מקור המתכון הינו של השף אורי ארנולד.
צימיצורי מושלם:
צרור פיטרוזליה קצוץ דק
שש שיני שום כתוש
גמבה אדומה אחת קצוצה דק
בצל סגול קצוץ דק
מלח גס
פלפל גרוס
מעט צילי קצוץ דק מאוד
אופן ההכנה:
מניחים את הכל בקערה ומכסים בנוזלים אשר כוללים: 2/3 חומץ רגיל ו-1/3 שמן רגיל (אני באופן אישי הכנתי עם שמן זית)
סלט קינואה מדהים:
קוביות קטנות של בטטה מבושלת
צרור סלרי קצוץ (כולל הגבעול)
בצל קצוץ
צרור בצל ירוק קצוץ
מעט נענע קצוצה
2 עגבניות קצוצות
3 שיני שום קצוצות
מיץ מ-2 לימונים
2 כפות שמן גרעיני דלעת
מלח, פלפל
חבילת קינואה
אופן ההכנה:
בסיר קטן לבשל 2 כוסות מים, מלח, פלפל, מעט אבקת מרק עוף וחבילת תערובת קינואה , לבשל על אש קטנה כ-20 דקות.
לקרר מעט ולהוסיף את שאר הירקות, לצנן ולהגיש קר.
סלט חצילים מושלם:
2 חצילים קלויים על האש (אגלה לכם סוד, אני צולה אותם במחבת פסים, נשאר הטעם החרוך והגז לא מתלכלך)
חצי בצל קצוץ (עדיף סגול)
שקדים מולבנים קלויים מעט במחבת
2 כפות טחינה גולמית
2 כפות סילאן
פיטרוזליה קצוצה לקישוט
אופן ההכנה:
לצלות כאמור את החצילים, לקלף ולחתוך גס, להניח בצלחת
לפזר מעל בצל קצוץ
טחינה גולמית+סילאן
שקדים קלויים (אני קולה 2 דקות במחבת קטנה, לשים לב הם נשרפים מהר)
לפזר מעל פיטרוזליה לקישוט ולהתענג
סלט טאבולה מפתיע:
3 כוסות קוסקוס מוכן או 3 כוסות בורגול מוכן
חבילת פיטרוזיליה טריה שטופה וקצוצה
חצי חבילת נענע טריה שטופה וקצוצה
5-6 בצלים ירוקים שטופים וקצוצים
עגבניה גדולה קצוצה
חצי בצל קצוץ
מיץ מ-3 לימונים
3 כפות חומץ רימונים
מעט מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
לערבב היטב את כל המרכיבים ולהניח במקרר כשעה לספיגת הטעמים.
חג שמח!!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה