יום שבת, 13 בנובמבר 2021

רשת יומי סושי ליין הגיעה לפתח תקווה

טוב, זה שאנחנו חסידים גדולים של סושי מניחה שכבר קוראי הותיקים יודעים, כך שכל פעם שרשת חדשה מגיעה או נפתחת בעיקר בעירנו אנחנו חייבים לדגום אותה. ממש לאחרונה רשת יומי סושי ליין הגיעה לפתח תקווה ואנחנו דגמנו כבר מספר פעמים. מדובר למעשה בסושי העשוי מחומרי גלם טריים,שילוב טעמים מדוייק ומיוחד ושירות מוקפד ואיכותי. 

סניף פתח תקווה הינו הסניף השישי מבין סניפי הדגל של רשת יומי סושי ליין. המסעדה ממוקמת ברחוב חיים עוזר 10 פתח תקווה ומזמינה אותנו הצרכנים אוהבי הסושי להגיע וליהנות מתפריט עשיר ואיכותי של סושי. במסעדת יומי סושי ליין מעבר לשירות המצויין, נחשפנו ונהננו ממגוון רולים איכותיים ומפנקים. 

ביום שלישי האחרון הלוחמת הפרטית שלנו חזרה לאפטר לאחר כשלושה שבועות שלא הייתה בבית ומה יותר טוב מלפנק אותה במאכל שהיא הכי אוהבת? ברור שלא היה ספק בכלל והזמנה קצרה ב יומי סושי ליין והחגיגה בעיצומה.

יומי סושי ליין, הינה מסעדה שמגישה ספיישל סושי וסושי בהרכבה עצמית. הסניף הראשון שהוקם לפני שנה בהרצליה על ידי יומי (יום טוב) בוסי, בצמוד למסעדת מאי פלייס המיתולוגית, הינו סניף דגל וחלק מהרשת שמונה כרגע 6 סניפים/ מלבד הרצליה ישנם ארבעה סניפים נוספים, בכפר סבא, רמת גן, תל אביב וכאמור ממש לאחרונה פתחו את סניף פתח תקווה שמהווים חלק מעשרה סניפים אורגניים שיהיו סניפי הדגל של המותג.

בסניפי הרשת של יומי סושי ליין, ניתן למצוא תפריט עשיר אך קולע על טהרת ה-fast food במתכונת של משלוחים ואיסוף עצמי. ישנם סושי בהרכבה עצמית וספיישל רולים. בדרך הזאת, הלקוחות נהנים ממחירים נוחים ושירות מהיר שמשרת את החך ואת האהבה לאוכל המסורתי.



אז מה היה לנו?






חמוצים אסיאתים (קימצ׳י)- חמוצים טעימים, עשויים בדיוק כמו שאנחנו אוהבים, פתיחה קלילה וטעימה לאלו חובבים הזאנ'ר:



בלוסום-סלמון, מלפפון, טמאגו בכיסוי אבוקדו וביצי טוביקו- אחד הרולים הטובים שדגמנו לאחרונה, כפי שציינתי מעלה כל חומרי הגלם סופר טריים ואיכותיים, האורז עשוי בדיוק כמו שאנחנו אוהבים ושילוב הטעמים יצרו רול מושלם ומדוייק בטעמו מאוד:




קומבינציית ספייסי 24 יח' של עונג צרוף, ביניהם:
רול  ספייסי סלמון, אבוקדו, מלפפון בציפוי טמפורה, צ׳ילי חריף ועירית
רול ספייסי טונה, בטטה, שיטאקי, קנפיו בכיסוי אבוקדו
רול ספייסי סלמון, אבוקדו, אספרגוס, בצל ירוק, בציפוי בטטה וצ׳ילי חריף

שלושת הטעמים היו נפלאים, התענגנו על כל ביס וביס, כפי שציינתי מעלה כלל חומרי הגלם טריים מאוד, האורז דחוס ודביק בדיוק כמו שאנחנו אוהבים והשילובים מנצחים, כל ביס וביס הוא ממש חגיגת טעמים לחיך. כלל הסועדים התענגו על כל המנות ובאמת קשה לבחור מה היה הרול המנצח כי כולם היו מעולים. 








הרול האחרון היה רול בהרכבה עצמית: פוטומאקי דג- רול רחב. לבחירה דג, 3 ירקות. כאן יש מבחר מאוד גדול לבחירה הן בדגים והן בירקות: 
דגים- סלמון, סלמון טמפורה, ספייסי טונה, טונה, ספייסי סלמון.
ירקות- אספרגוס, אבוקדו, בטטה, עירית, מלפפון, גזר, שיטאקי,קנפיו.




אז חברים אם גם אתם כמונו נמנים על חובבי הסושי ממליצה בחום להכנס עוד היום לאתר של  יומי סושי ליין ולבצע הזמנה, הנאה מרובה מובטחת מילה שלי!!

היום לאחר כארבע הזמנות אני יכולה להעיד כי לא סתם שמם הולך לפניהם, מדובר בסושי ברמה גבוהה בעיקר בשל השימוש בדגים טריים ושימוש נרחב בירקות וקשת טעמים מהמזרח . בתפריט יש מגוון קומבינציות ביניהם חמות, צמחוניות ועוד. אנחנו התמכרנו ולא מוותרים על הזמנה לפחות אחת לשבוע. אהה ועוד רגע לפני שנסיים חייבת לציין כי טווח המחירים מאוד מאוד נוח. 

ניתן לבצע הזמנות טלפוניות בטל: 077-9978179 ואף מומלץ להזמין ישירות מהאתר ללא המתנה.

יום חמישי, 11 בנובמבר 2021

מתכוננת לחנוכה והפעם קציצות עדשים מיוחדות

 חנוכה ממש עוד רגע כאן ואני מתחילה לחשוב על שולחן החג שלנו. מי שמכיר אותנו יודע שמידי ערב אנו עושים הדלקת נרות אצלינו ובכל פעם מארחים משפחה ו/או חברים כך שכל פעם צריכה לחשוב על תפריט עשיר, מפנק ומגוון מאוד. כמובן שמידי שנה מכינה את הלביבות המסורתיות והספינג'/סופגניות אולם מידי שנה מפתיעה עם מתכונים חדשים. 


אחד המתכונים שניצח בשנה שעברה ואין לי כלל ספק כי אכין גם השנה הינו קציצות עדשים מיוחדות ונפלאות בטעמן. אמש כאשר הגיע משלוח מבית תבואות של קמח עדשים ידעתי שזוהי תהיה התוספת המושלמת לקציצה. 

המצרכים לכ-20 קציצות:

300 גרם (כ-1/2 1 כוסות) עדשים כתומות, מושרות במי ברז לפחות 4 שעות
1 כוס קינואה 
בצל סגול קצוץ דק ומטוגן
בצל ירוק קצוץ
גזר מגורד 
4-5 שיני שום כתושות
1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה גס
3 כפות קמח עדשים
1-2 כפות שמן זית
מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי

שמן לטיגון 

אופן ההכנה:
ראשית מבשלים את הקינואה : מחממים מעט שמן זית בסיר, מוסיפים את הקינואה, ממליחים ומערבבים. יוצקים 2 כוסות מים רותחים. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה 15-20 דקות, עד שכל המים נספגים והקינואה מוכנה.

מסננים את העדשים המושרות מהמים, שוטפים קלות ומעבירים למיכל מעבד המזון. מוסיפים את כל הירקות והתבלינים וטוחנים עד שמתקבלת תערובת עסיסית ואחידה, מוסיפים את הקינואה והקמח ומערבבים היטב.


לטגן בשמן חצי עמוק ולהגיש חם!




חברת "תבואות" מציעה להעשיר את שולחן חג החנוכה בלביבות בצל בסגנון הודי, 
עשויות מקמח עדשים אדומות אורגני וקמח חומוס




חברת "תבואות" מציעה להעשיר את שולחן חג החנוכה בלביבות בצל בסגנון הודי, עשויות מ"קמח עדשים אדומות אורגניות" ו"קמח חומוס". "תבואות", המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, גם מפנקת במתכון טעים במיוחד.

את הלביבות נהוג להכין מקמח חומוס, אבל השילוב עם קמח עדשים מעניק להן רובד טעם נוסף. הלביבות מוכרות בכל הודו – בצפון תת היבשת בשם "באג'י אניון", ואילו בדרומה בשם "פאקורה אניון".

הקמחים עשויים מ-100% עדשים אדומות אורגניות או חומוס, והן נקיות מחומרי הדברה וכימיקלים מזיקים.

הנטורופתית יערה איכילוב כהן מציינת שהקמחים טבעיים, ללא גלוטן, עשירים בסיבים תזונתיים, מכילים ויטמינים ומינרלים ומהווים מקור טוב לחלבון, סידן וחומצה פולית. הקמחים משמשים להכנת עוגות, לחמים ומאפים שונים, חביתה טבעונית, ותחליף לביצה בקציצות ופשטידות.

כשר פרווה, בהשגחת בד"ץ בעלז והרבנות בית שמש.

מחיר: 12.90 ש"ח לאריזה של 500 גרם.

להשיג ברשתות השיווק, בתי טבע וחנויות מזון מובחרות ברחבי הארץ.

יום ראשון, 7 בנובמבר 2021

חופשה קסומה בעיר הקודש והפעם מלון קיסר ירושלים

אתם מכירים את אותן תקופות עמוסות ומאתגרות? החודשים האחרונים היו מאוד עמוסים, מאתגרים ולא פשוטים. לא אחת אמרתי לזוגי שאנחנו חייבים חופשה זוגית!  חופשה של ביחד, חופשה של מנוחה וצבירות כוחות מחודשים ואכן כך עשינו בסופ"ש האחרון. ארזנו מזוודה קטנה, דאגנו לסידור לבנים ויצאנו לדרך לעבר עיר הקודש- ירושלים. כבר כאשר הגענו לפאתי העיר התחלנו להרגיש את השלווה, את הרוגע והתחלנו להנות מזמן איכות שקט ונטול דאגות ומשימות. 

את הבוקר פתחנו בסיור טעימות קולינרי בשוק מחנה יהודה, בסיורו המשכנו לטייל ולשוטט ברחבי השוק והעיר וכאשר עייפנו שמנו פעמנו לעבר מלון קיסר פרמייר ירושלים. את המלון אנו מכירים ואכן שהינו בו בעבר וחזרנו בעיקר בשל השירות, החדרים המפנקים והאוכל הטעים. מדובר למעשה במלון עירוני אינטימי די וותיק באווירה אירופאית ממש בלב העיר, מרחק הליכה קצרה משוק מחנה יהודה (כ-10 דקות הליכה ליתר דיוק), קרוב מאוד לכלל מוקדי התיירות המרכזיים של העיר. בסמוך למלון תמצאו את הרכבת הקלה ושלל מרכזי תחבורה ציבורית.



כבר כאשר נכנסנו למלון קיבלנו יחס מאוד אישי מכל צוות המלון, החל במאבטח בכניסה וכלה בשרון מנהלת שירות לקוחות ומוקד הזמנות. חייבת כאן רגע לעצור  ולספר כי המתנו כרבע שעה עד שקיבלנו את החדר ופשוט נהנתי לראות את הסבלנות האין סופית של שרון לכל לקוח ולקוחה כאילו והם היו האנשים היחידים במלון. המלון מרווח מאוד, נקי ומצוחצח. המלון מציע לובי מרווח ומעוצב, בקופי שופ שבלובי ניתן להנות ממשקאות אלכוהוליים, מבחר עוגות ושתייה חמה (החל משעה 16.30 לערך) , חנות מזכרות ובחודשי הקיץ  תהנו מבריכת שחייה על הגג . עוד דבר שחשוב מאוד לציין כי כאן מקפידים על התו הירוק.

אגב, ממליצה להצטרף לחברי מועדון החברים של הרשת ולהנות מהמון הטבות והנחות לאורך כל השהות וההזמנות.





במלון ישנם כ- 150 חדרים מרווחים המאובזרים בטלוויזית פלזמה עם חיבור לכבלים, מיני מקרר, ערכת קפה, פינת ישיבה,  2 מיטות יחיד מחוברות עם מזרנים נוחים במיוחד (בחלק מן החדרים כמו החדר בו אנו שהינו ישנו מזרן זוגי ) וגישה לאינטרנט אלחוטי חינם.











הפעם שהינו במלון במסגרת של חצי פנסיון ונהננו במסעדת המלון אשר מציעה חוויה קולינרית מידי יום, המזנונים המרהיבים מכילים מבחר של מטעמים בסגנון אורינטלי , נהננו משפע של סלטים טריים , איכותיים וטעימים, מבחר מנות בשריות, דגים, תוספות וקינוחים נפלאים. לצערי בשל העובדה ששהינו במלון בשבת לא צילמתי לכם את המטעמים אך לכם נותר רק לדמיין עד כמה נהננו. 

ביום שישי בערב המזנון היה עשיר מאוד בסלטים טריים וטעימים, במנות בשריות מגוונות מאוד, בתוספות, במרק ובקינוחים. מניחה שאין אחד שלא ימצא כאן את מבוקשו.

בבוקר שבת נהננו ממבחר מאפים, ביצים קשות, סלטים טריים, מבחר רחב של גבינות, ריבות, עוגות, קורונפלקס ושאר מטעמים. גם כאן חייבת לציין את הצוות האדיב, המקצועי, הסובלני והסבלני. כל בקשה קטנה כגדולה מצד הלקוחות נהנתה בחיוב ובמהירות ועל כך מגיע שאפו גדול. 




אז חברים, אם גם אתם מחפשים בעבורכם את החופשה הבאה ממליצה בחום, הכנסו עוד היום לאתר של רשת מלונות קיסר והזמינו את החופשה הבאה, הנאה מרובה מובטחת לכם, מילה שלי. 

רחוב יפו 208 Jerusalem IL 9438303, יפו 208, ירושלים
החניה בחזית המלון על מקום בסיס פנוי.

סיור אוכל מיוחד בשוק מחנה יהודה עם אביאל עידן

ביום שישי האחרון לקחנו פסק זמן מהסירים, מהניקיונות, מטרפת ההכנות ויצאנו לסופ"ש זוגי שלי ושלו-  ללא דאגות, ללא ילדים, ללא מטלות אך עם הרבה כיף והנאה. את הבוקר פתחנו עם סיור טעימות בשוק מחנה יהודה עם אביאל עידן. על אביאל קראתי אין ספור המלצות ברשתות החברתיות ולא בכדי שמו הולך לפניו. 

אביאל עידן  מורה דרך ומדריך טיולים מזה כעשור, מקצועי מאוד, העביר את הסיור בצורה כיפית, מקיפה, עם מעט היסטוריה והמון תשוקה ומצב רוח, ניכר כי הוא מאוד אוהב את עבודתו ועושה זאת בנאמנות רבה. נפגשנו בנקודת המפגש שאביאל ציין מבעוד מועד, הרמנו כוסית ערק לחיים, עם בורקס ירושלמי טעים , חמים, קריספי ומלא ניחוח מבורקס ירושלמי, מעט היסטוריה על הנחלאות, על הרחובות, על הגינות הממוקמות במקום ויצאנו לעבר השוק הומה האדם שהגיעו לקניות לקראת שבת קודש.



הנקודה הראשונה שפגשנו בשוק הינה - איש האתרוגים, כאן שמענו אודות סיפורו של עוזי אלי "בעל שיקויי הפלא והברכות במילים הכי יפות" , קיבלנו קצת היסטוריה אודות האיש בן השמונים פלוס ועל בנו שמפעיל את הדוכן באדיקות, על מבחר המשקאות שרוקחים במקום, על הקרמים ומוצרי האתרוגים השונים. אני מצידי טעמתי את מיץ הפסיפלורה קוקוס ואילו הזוגי בחר את האתרוגת- שניהם היו פשוט מעולים. 




עוד מבלי שנשים לב והגענו לג'חנונבר- דוכן המלאווח/גחנון מיוחדים שאפילו התימנים מופתעים ממנו. כאן קיבלנו מלאווח פתוח ועליו: חומוס, טחינה, רסק עגבניות, בצל וחצילים מטוגנים, בצל ירוק וביצה קשה- אימל'ה איזה שילוב מנצח, כמה שהמנה הייתה טעימה. כאן מלבד המטעמים הנפלאים הלקוחות מקבלים שואו גדול של מוזיקה, רעש תופים, מלאווחים שמתעופפים ועוד. 


מנוחה קצרצרה וכבר הגענו לעבר דוכן העאיישה- כאן התפנקנו עם כדורי פלאפל ירוק, טעים נטול גלוטן ותוספות מיותרות. כאן כל כדור עשוי מגרגירי חומוס , המון ירק והמון אהבה. מלבד זאת במקום יש שקשוקה, חומוס טעים במיוחד שדגמנו, סביח ועוד. 



עוד רגע לפני שנמשיך אני חייבת לציין נקודה מאוד חשובה. בסיור שלנו היו 2 בחורות צליאקיות, אביאל יצא מגדרו על מנת לספק להן את מבוקשתן, דאג להן לאורך כל הסיור לתחליפים לא פחות מוצלחים, אז על כך שאפו ענק. 

עוד טעמנו פיצה מדהימה מבית קראפט, פיצה העשוויה ממחמצת, מי שכמוני אוהב לחמי/בצקי מחמצת יבין שכאן קיבל את הטוב ביותר, אימל'הההה איזה טעם נפלא, בצק קריספי עם המון בועות של אושר. דגמנו 2 טעמים, האחד : עגבניות ופלפל חריף ואילו השני בטטה וגבינות. אני טעמתי את הבטטה והגבינות והתמוגגתי מכל ביס וביס- עונג צרוף.




אחרי הטעימות הנפלאות הללו הגיע מקום הקינוחים והפעם דגמנו את כנאפה ירושלים אשר שונה וייחודית משאר הכנאפיות שתמצאו בשוק. ראשית שערות הקדאיף שונות מכולם והם רוכשים את אלו של מחרום, מעבר לזה כאן תקבלו גבינת ברינזה בקר 20% ולא גבינות עיזים כמו המתחרים. כל אלו יחדיו יעניקו לכם ביס של אושר עילאי- ממש לונה פארק של טעמים לחיך. 





ממש רגע לפני פרידה קפצנו למרציפן שם טעמנו את הרוגעלאך הטעים ביותר בשוק לדבריו של אביאל- רוגלאכים קטנטנים עם שפע מי סוכר, כאלו שישאירו לכם טעם מתוק בפה עוד הרבה זמן. 



מבלי שנשים לב עברו חלפו להם כמעט שעתיים, נהננו מכל רגע ורגע וכי אין לי כלל ספק כי נחזור לעוד ועוד סיורים של אביאל עידן. 

מחיר הסיור הינו 140 שקלים בלבד, ילדים בגילאי 5-12 במחיר 120 שקלים בלבד וכוללים כמובן את כלל הטעימות. 

להזמנת סיור ניתן להכנס לקישור ולהרשם מראש.

מלבד סיורי האוכל אביאל מעביר סיורי תוכן סיורי סליחות, סיורי חנוכיות, סיורים להכרת העולם החרדי ועוד ועוד. 

אז אתם עוד פה חברים? רוצו עוד היום להזמין, הנאה מרובה מובטחת לכם, מילה שלי!!


יום חמישי, 4 בנובמבר 2021

נשנושים בריאים מבית SHEFFA

כבר מספר שנים אני משתדלת לשמור על אורח חיים בריא. נכון, ימי הקורונה, החגים ושלל תירוצים שברו לי את השגרה הברוכה והוסיפו לי מספר קילוגרמים נוספים אך בימים אלו חוזרת לאותה שגרה ברוכה שעשתה עימי רק חסד על כן דואגת לעצמי לפינוקים ונשנושים מזינים, בריאים, טעימים ולא עתירי שומנים. את המותג  SHEFFA הכרתי די במקרה בשיטוטי באינסטגרם, הוקסמתי מן המיטב, מן ההיצע והחלטתי לנסות ותקשיבו!! טעמים מדהימים, מיוחדים, טעימים ,מפנקים והכי חשוב בריאים! אפילו הילדים עפו עליהם.


הסיפור של SHEFFA  מתחיל אי שם בנובמבר 2006. מתוך ההבנה שכבני אדם, אנחנו בעצם מה שאנחנו צורכים. ד"ר אמוץ גישורי, מהנדס מזון ישראלי, המתגורר בניו יורק, פיתח את קו המוצרים של שפע. מאז הספיקו לגדול משמעותית ולמכור בצפון אמריקה ברים מלוחים, תערובות נשנוש, ברים מתוקים, תוספות לסלט, ארוחות קלות ותבלינים. את כולם מוכרים ברשתות ענק בארצות הברית: Costco, Wholefoods, Amazon ועוד. אם ייצא לכם לטוס עם חברת התעופה האמריקאית Delta, בחלק מהטיסות מחלקים את הברים המלוחים (Savory Bars) .

SHEFFA  הינה חברה ישראלית. המפעל, המעצבים, בית האריזה והדפוס – כולם בישראל והם מיוצגים בגאון במכון הייצוא. 15 שנה מההקמה ואחרי שנות עבודה רבות בצפון אמריקה החליטו לשווק היכן שמייצרים, והנה הם כאן ואנחנו נפגשים.




אתחיל עם מה שהעיף אותי פשוט - ברים מלוחים- הלוא הם חיטיפי נשנוש מדהים ומיוחד בין ארוחות, מלא באנרגיה, לאלו שהבריאות היא ערך בסיסי עבורם, במקום לאכול עוד עוגיה/עוד בייגלה / עוד שטויות אני פשוט פותחת לי בר מלוח אחד עם ערך קלורי נמוך מאוד (כ-80 קלוריות) ובטעם מושלם..

הברים המלוחים עשוים מדגנים מלאים, קטניות וזרעים, אורז חום, קינואה ודוחן, לא מכילים סוכרים, לא מכילים אגוזים, סויה או תירס- נהדר כנשנוש בפני עצמו או בתוספת מטבל, אני פשוט עפתי עליהם כנשנוש וכארוחת ביניים בשעה 10.00. אגב זה מעולה כקרוטונים למרק או לסלט.

מגיע בשלושה טעמים שונים: רוזמרין, שומשום ותערובת תבלינים. 





תערובת נשנוש לכל מצב רוח :

תערובות נשנוש טעימות ומפנקות מאוד, האמת הייתי מאוד שמחה לקבל את אותן תערובות בשקיות אישיות עם מדידה וכמות מדוייקת של קלוריות כי יש בעיה עימן, פשוט ממשיכים וממשיכים לנשנש מרוב שהן טעימות וממכרות. 

התערובות כמו הברים המלוחים מגיעים בשלושה טעמים שונים:

תערובת נשנוש מתוקה (198 גרם) – שקדים קלויים עטופים בקוקוס ואגוזי סויה, מעורבבים עם חמוציות, פפאיה ואננס.




תערובת נשנוש מתובלת (170 גרם)– מקלות העשויים מקמח מחומוס, תירס וזרעים קלויים מתובלים לשלמות מתובלת במליחות עדינה.




תערובת נשנוש פיקנטית (170 גרם) – מקלות חריפים העשויים מקמח מחומוס, תירס וזרעים קלויים ומתובלים עם תערובת תבלינים חריפה על בסיס צ'ילי.



חברים יקרים, אני כבר התמכרתי ואין לי כלל ספק כי בקרוב אבצע הזמנה נוספת כי כלל הפריטים פשוט טעימים, בריאים וכיפים. מהיום מנשנשים בכיף. אז אתם עוד פה? רוצו והכנסו לחנות , הזמינו והתפנקו, הנאה מרובה מובטחת לכם, מילה שלי. 

משלוחים חינם ברכישה מעל 189 שקלים.