מי שמכיר אותי יודע שאני מאוד אוהבת את המטבח, יכולה לבלות שעות רבות, ליצור- לבשל ולאפות, אוהבת לארח ולשמח את בני המשפחה, חברים ובני בייתי.
אבל אחת המשימות האהובות עלי ביותר הינה אפיית עוגות בחושות, אוהבת את הקלילות שבמשימה ואת התוצאה המרהיבה שלעיתים גורפת כל כך הרבה מחמאות שזה פשוט מדהים, אחת מהן היא עוגת התפוזים שלי (אבל לא בה נעסוק הפעם).
כשהגיע לידי העותק של ספר הבישול החדש "אפרת ליבפרוינד מגישה עוגות בחושות" לא הייתה מאושרת ממני, זו אחת המתנות האהובות עלי ביותר , הכנתי כוס קפה, פיזרתי את הילדים אצל חברים ויצאתי לגינה לעלעל בספר ולקבל רעיונות מה להכין לשבת, מה אגיד לכם? כל העוגות פשוט מדהימות, לכל אחת הייחוד האמיתי שלה והטעמים הקסומים שלה , אז את המתכון הראשון כבר הכנתי והוא יצא מדהים, עוגה נימוחה, רכה וטעימה במיוחד, בעלת שילובים האהובים עלי ביותר שברי שוקולד ופקאנים- אליפות כבר אמרתי? (אני אגב, שידרתי אותה במעט והוספתי קרם שוקולד עשיר מעלה).
"אפרת ליבפרוינד מגישה עוגות בחושות" מאת השף-קונדיטורית אפרת ליבפרוינד, בהוצאת "דני ספרים" כולל מגוון מתכוני עוגות בחושות, כולל טיפים של מקצוענים להצלחה בטוחה ומבחר שדרוגים המאפשרים לעוגה קלת הכנה להיראות מיליון דולר. לאחר שתכינו את העוגות שבספר, תגלו שגם עוגות בחושות יכולות לקצור מחמאות ללא הפסקה.
ראשון הוא פרק נוסטלגיה, אחריו פרק בבית שבו מכניסה אתכם אפרת לחוויה הפרטית שלה בתחום העוגות הבחושות. משם ממשיכים לפרק פרווה שבו כל העוגות פרווה מלכתחילה, כדי לאפשר לנמנעים ממוצרי חלב, תמיד או רק אחרי ארוחה בשרית, ליהנות מעוגות משובחות. בהקדמה לפרק מפורטות חלופות מומלצות לרכיבים חלביים נפוצים, כך שתוכלו להמיר לפרווה כמעט את כל המתכונים שבספר. שני הפרקים האחרונים פותחים חלון רחב יותר לגיוונים. בפרק פריז נעשה קפיצה קטנה לחו"ל ונגלה שגם שם, מעבר לפרזנטציות מרשימות, אפשר למצוא עוגות בחושות מדהימות ומשודרגות. פרק עונות מסיים את הספר בעוגות שמתאימות לעונות ספציפיות, ומזכיר לנו שכשנסיים להכין את כל מתכוני הספר, נוכל להתחיל מהתחלה, בדיוק כמו מעגל השנה.
בין מתכוני הספר: אצבעות שקדים בציפוי שטרויזל קקאו, עודת פיננסייר שוקולד ואגוזים, עוגת שוקולד ולוזים קלויים בציפוי רושה, רולדת שמנת של שבועות, מאפינס קצפת שילדים אוהבים, עוגת ספקולוס הדרים ותבלינים, עוגת פרלינה, עוגת גזר מבריקה, עוגת הדרים וריבה, מעדן פיסטוק, קראנץ' וקונפי תותים, עוגת מקדמיה ופטל על בסיס שקדים, טארט לימון על בסיס ביסקוויט שקדים רך, מוס שלושה שוקולדים על בסיס ספונג' אוכמניות ומרציפן, דקואז שקדים במילוי קרם וניל ופירות חורף, עוגת דובדבנים מקמח כוסמין, עוגת משמשים.
אפרת ליבפרוינד שף-קונדיטורית מובילה ומוערכת, מחברת רבי-המכר 'אפרת מגישה', 'אפרת מגישה בבית', 'אפרת מגישה פסח', 'אפרת מארחת שפים' ו'אפרת מגישה שבת', 'אפרת מגישה שוקולד'. מנהלת מגמת קונדיטוריית מהדרין בבית ספר 'דן גורמה' תל אביב; בעלת טורים קבועים בעיתונים מובילים בארץ ובחו"ל; בוגרת מוסדות יוקרתיים לקונדיטוריה ברחבי העולם ומרצה מבוקשת בארץ ובארצות הברית למגוון תחומי הגסטרונומיה.
"אפרת ליבפרוינד מגישה עוגות בחושות" מאת אפרת ליבפרוינד. סטיילניג: לינוי לנדאו. צילום: דרור קאליש. הוצאת "דני ספרים", 144 עמודים. כריכה קשיחה. מחיר לצרכן 138 ₪. להשיג בכל חנויות הספרים ובחנות המקוונת של ההוצאה: www.siman-kria.co.il
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה