יום שני, 27 במאי 2019

עוגת הגבינה המנצחת


עוד רגע ונחגוג את חג השבועות ומה יותר מתבקש מעוגת גבינה חלומית, קטיפתית, נימוחה וטעימה? הפעם אני רוצה לשתף אתכם במתכון המעולה שרץ אצלינו כבר שנים רבות.

במרוצת השנים הכנתי אין ספור עוגות גבינה אפויות אולם לרוב לא הצלחתי להגיע למרקם, לגובה או לטעם הרצויים עד שטעמתי את העוגה הזו אצל חברה וידעתי שזו בדיוק העוגה אותה אני רוצה להכין, העוגה המושלמת!!

לכל אלה שמפחדים להכין עוגת גבינה אפויה מצרפת לכם מספר טיפים בסוף על מנת שתצא עוגה מושלמת, גבוהה וטעימה.

חומרים לקלתית:
200 גרם פירורי פתי בר 
80 גרם חמאה מומסת

חומרים לבלילה:
5 ביצים מופרדות מס` 1
500 גרם גבינת שמנת
1 גביע שמנת חמוצה של (200 מ"ל)
4 כפות גדושות קורנפלור
4 כפות אינסטנט פודינג ווניל
1 שקית סוכר וניל
1/4 1 כוס סוכר (חצי יהיה להקצפה)

חומרים לציפוי:
2 שמנת חמוצה
2 כפות סוכר

קליפת לימון מגורדת(אופציונלי אך ממליצה לא לוותר)

אופן ההכנה:
לחמם את התנור ל200 מעלות.
לערבב את חומרי הקלתית, לשמן תבנית 24 ועליה לפזר את הקלתית, להדק היטב.
לערבב את כול החומרים,חוץ מהחלבונים וחצי כוס סוכר .
להקציף לקצף יציב אבל לא נוקשה מדי את החלבונים עם חצי כוס הסוכר(את חצי כוס הסוכר מוסיפים בהדרגה בשתיים שלוש פעמים)
להוסיף בהדרגה לתערובת הגבינות ולערבב בעדינות.
משמנים היטב את דפנות התבנית.(מכיוון כשהעוגה כמו כול עוגות הגבינה "צונחת" היא "תצנח" ישר.)

מורידים את חום התנור ל160 מעלות עד 170 מעלות.
אופים את העוגה במדף האמצעי (כדי שלא תישרף) כ45 דקות ,או מעט יותר(תלוי בתנור)

לערבב את חומרי הציפוי ולמרוח על העוגה.



הפעם בחרתי בהצעת הגשה קצת שונה עם דומדומיות אדומות קפואות מבית פסקוביץ .



הדומדמניות האדומות והדומדמניות השחורות של חברת ''פסקוביץ'' גדלות תחת פיקוח אגרונומי צמוד באירופה ומטופלות מרגע הזריעה, במהלך הגידול, הקטיף והמיון ועד לשלב הקפאה בטכנולוגיית FQF. 

פירות היער של פסקוביץ ארוזים במגשית לשמירה על מרקם הפירות והערכים התזונתיים, ולאחסון נוח במקרר הבייתי. 

מחיר מומלץ לצרכן: דומדמניות אדומות ודומדמניות שחורות מוקפאות – 13.90 ₪ ליחידה באריזת 300 גרם. 




חברת פסקוביץ' שהינה מהחברות הגדולות בישראל בתחום היבוא, השיווק והפצת מזון משיקה בימים אלו בישראל שני מוצרים חדשים בסדרת פירות היער: דומדמניות אדומות מוקפאות ודומדמניות שחורות מוקפאות. 

פירות היער מסרביה, אירופה, שם נזרעו, גדלו, נקטפו, מוינו ונארזו תחת השגחה צמודה של צוות אגרונומים מומחים. 

הדומדמניות מוקפאות מיד לאחר הקטיף, בטכנולוגיית FQF (Fresh Freeze Quick Frozen) השומרת על מרקם הפרי, הטעם הטבעי והערכים התזונתיים. 

הדומדמניות מכילות כמות רבה של סיבים תזונתיים, נוגדי חימצון, ויטמינים כמו P, C, A ואשלגן. 

הדומדמניות האדומות והשחורות מתאימות מאוד לשייקים, למילויים לעוגות, להכנת ריבות, ועוד.... 

פירות היער משווקות באריזה נוחה לשימוש עם מגש נוח לסגירה ולאפסון חוזר במקפיא. 



בהשגחת הבד''ץ חוג חתם סופר ובאישור הרבנות הראשית לישראל. 

להשיג בחנויות מובחרות ורשתות השיווק.


בהצלחה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה