יום חמישי, 10 באוקטובר 2019

לה מעלה- המקסיקנית שאתם חייבים להכיר


לא אחת בעת שיחותינו אודות רעיונות לטיולים חדשים בעולם עולה מקסיקו מעלה, זוהי אחת המדינות בהן אנו רוצים לבקר- לחקור, לטעום, להתנסות, להחשף לטעמים, לצבעים, לניחוחות אבל עד שנעשה זאת קפצנו לביקור במסעדת לה מעלה השוכנת בדרום תל אביב בבנין מסחרי גדול מעל הסטנד אפ פקטורי- מסעדה קסומה ומיוחדת (אל תתנו לחיצוניות להטעות אתכם).

המסעדה די חדשה, נפתחה לפני כשלושה חודשים והינה אחותה הקטנה של מסעדת א-לה רמפה, מנוהלת על ידי שלושה שותפים עמרי בראל, ג'ול אטלן ודוד בינרט אשר התגעגעו למקסיקו ופתחו את הפנינה הקסומה הזו.

המסעדה לא גדולה מידי אך ישנן מבחר פינות ישיבה, כבר שנכנסים ניכר כי מגיעים למקום תוסס ומדליק עם וויב מיוחד, מוזיקת דרום אמריקאית מתנגנת במקום (לא רועשת מידי), על חלק מן השולחנות ישנן שעווניות עם עיצוב מקסיקני חמוד, יש אווירה מיוחדת במקום, אנו הגענו בשעת הערב המוקדמת (קצת לפני שמונה) והיינו ראשונים במקום אך חיש מהר התמלא המקום עד אפס מקום, למרות המיקום ניכר כי שמה של המסעדה הולך לפניה וכולם מכירים אותה ולא בכדי היא מצויינת, האווירה כפי שציינתי מדליקה, האוכל טעים במיוחד, מדוייק בטעמיו והשירות נפלא.




במקום מבחר קוקטיילים מדליקים וטעימים במיוחד (מושקעים ובשילובים מדליקים), בירות ויינות- בהמלצתו של המלצר המקסים שלנו בחרנו בשני קוקטיילים טעימיםםםם:

הזוגי חובב האניס בחר ב-ערק דה פסיון- הרבה ערק, אבטיח, לימון ונענע- שילוב מדוייק וטעים במיוחד, לטענתו במנה הוגש הרבההה ערק וכי ניתן לחוש בכל מרכיב ומרכיב:



אני בחרתי וקוקו ורדה- וודקה קטן וואן, קוקוס, שקדים וליים (סוכריה אלכוהולית)- גם קוקטייל זה כקודמו נחל הצלחה רבה, כל מרכיב דומיננטי מאוד ויחדיו יצרו משקה מדהים (אגב, הקוקטיילים לא מלאים בקרח כמו בהרבה מקומות אחרים) אני ממש אהבתי:



המקום אינו כשר ומציע בין שלל המנות גם פירות ים ובשר לא כשר, אנו בחרנו במנות הכשרות ועל כן התייעצנו עם ג'ול הבעלים המקסים אשר עוזר, ממליץ, מכוון, ממלצר ומרים לחיים עם שלל הסועדים במקום.

למנות ראשונות הגיעו לשולחננו:

קרפציו טונה אדומה- חלפיניו מוחמץ ומיונז אדובו צ'יפוטלה- מנה כביכול פשוטה אך מיוחדת ומושלמת, פרוסות דקיקות של טונה טריה עם נגיעות חלפיניו, ציל'י ותיבולים נוספים יצרו מנה מיוחדת ומפתיעה:




סביצ'ה מוסר ים- מנגו, צ'ילי, שעועית שחורה וכוסברה- מנה מדהימה, מדוייקת להפליא בטעמיה, שילוב החמצמצות של הלימון, החרפרפות של הציל'י והמתיקות של המנגו יחדיו עם הדג הטרי יצרו מנה מדהימה, ממש לונה פארק של טעמים בחיך:




בגזרת הטאקו טעמנו את טאקו אסאדו- בשר צלעות בקר בבישול ארוך בבירה וסלסה- טאקו דקיקים ובעלי טעם דומיננטי אך עדין של תירס בלווי של אסאדו נימוח וטעים, מתובל היטב, עסיסי - אם נקרע לכם הטאקו סימן שהגיע מנת שפע לדברי המלצר המקסים ואכן כך הדבר:




למנות עיקריות הגיעו לשולחננו:
טונה רוחה- אורז רוחו, פינייה צלוי ומלפפון טרי עם רוטב מנגו ולימון כבוש חריף מתוק- גם כאן בדיוק כמו בשאר המנות הקודמות המנה מדהימה, עשוויה היטב, מוגשת בצורת הגשה אסטתית, נקייה, יפיפיה, כל המרכיבים איכותיים, טריים ומחומרי גלם ברמה הגבוהה, שילוב טעמים מדוייק ומיוחד מאוד, כל מרכיב בפני עצמו טעים ויחדיו יוצרים מנה חלומית- אל תוותרו:





טמאלס קון קרנה- מסה הרינה, פריחולס, פירה גזר, תפו"א, בטטה ובשר מתחלף לבחירה (לנו הגיע עם נתחי עוף), בתוך עלה תירס מאודה מוגם עם כל טוב- קוואקמולי, סלסות וכוסברה- מנה מקסיקנית טיפוסית, ראשית בעלת הגשה מדליקה ומיוחדת, שנית כל הטעמים יחדיו מרכיבים יחד מנה שונה, נועזת ומגוונת- אני מניחה שאילולא קיבלנו את המלצת המקום למנה אולי לא היינו מזמינים אותה אולם יכולה להגיד לכם שהיא נחלה הצלחה מרובה, מדובר במנה שאולי לא נקראת מושלמת אך בהחלט עונה על הגדרה זו- פשוט מושלמת, טעימה, מדוייקת ומפתיעה:





ואם במקסיקו עסקינן אז בגזרת הקינוחים המנה שנבחרה הינה צ'ורוס בסברס (מאחר ואנו שומרים בשר חלב בחרנו בגרסת הפרווה ולכן לא התקבל טופי סברס אלא רק ריבת סברס)- צ'ורוס מצופים בסוכר וקינמון על מצע של סברס חלומי- טעים ומיוחד:





ממליצים בחום, אנחנו עוד נחזור, אגב, ב-31.10 ישנה מסיבה מקסיקנית מדליקה ומקפיצה במקום, ממליצה להזמין מקומות.


כתובת:
שביל המרץ 5 תל אביב (מעל הסטנד אפ פקטורי)
טלפון להזמנות:
שעת פתיחה:
בימים ב'-שבת החל מ-19:00 ועד לקוח אחרון.
יום א' סגור.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה