יום רביעי, 2 באוקטובר 2019

מוכנים לסוכות? קבלו רעיון מדליק



אז ראש השנה עבר חלף לו והנה עוד רגע ויגיע חג סוכות, חג בו במשך שבוע שלם אנו מארחים ומתארחים, על כן אני מתחילה כבר לחשוב על רעיונות לאירוח קליל לצד אירוח כבד שכולל ארוחה עם שלל מנות.

הפעם אני רוצה לשתף אתכם ברעיון שקיבלתי ומתכוונת ליישם- לכבוד חג סוכות מציעה חברת "ביכורים מזון ומאפה" מגוון רעיונות ליהנות מקרוטונים העשויים מלחם פשתן טרי – עשירים באומגה 3, חלבון וסיבים תזונתיים, ודלים מאוד בפחמימות (מה שלי באופן אישי מאוד מאוד חשוב).

לכבוד סוכות מציעה חברת "ביכורים מזון ומאפה", המתמחה בייצור לחמי בריאות, ירקות קלויים ושירותי הסעדה, מגוון רעיונות ליהנות מקרוטונים העשויים מלחם פשתן טרי ומיוחד. את הקרוטונים אפשר לנשנש בסוכה או בטיול, להוסיף לסלטים, מרקים ועוד. 

לחם הפשתן מיוצר מזרעי פשתן זהובים מקנדה, שערכיהם כמזון-על נשמרים בטכנולוגיה ייחודית. הלחם עשיר באומגה 3, חלבון וסיבים תזונתיים, והוא מכיל כמות נמוכה במיוחד של פחמימות (כ-1 גרם בפרוסה). 
הלחם לא מכיל סוכר או ממתיקים מלאכותיים והרכבו תורם לתחושת שובע. כשר בהשגחת בד"צ העדה החרדית. 

מתכון לקרוטונים קראנצ'ים, המתאימים כנשנוש, כתוספת לסלטים, למרקים ועוד 



מצרכים
8 - 10 פרוסות לחם פשתן טרי, חתוכים לקוביות קטנות יחסית 
3 - 5 כפות שמן זית איכותי 
1/2 - 1 כפית שום גבישי 
1/2 - 1 כפית אורגנו יבש 
1/2 כפית מלח 
1/4 כפית פלפל שחור 


אופן ההכנה: 
לחמם תנור ל- 120 מעלות. 
לערבב את כל המצרכים בקערה. לשטח את קוביות לחם הפשתן המתובלות בשכבה אחת, על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אם יש צורך, לשטח בשתי תבניות. 
לאפות כחצי שעה. מדי פעם לבדוק אם הקרוטונים עשויים מספיק. כשהם נוקשים – הם מוכנים. לשים לה 
להוציא ולצנן. לשמור בכלי סגור הרמטית. 


הצעה למתכון: סלט ירקות, גבינה צפתית וקרוטונים מלחם פשתן 



מצרכים
1 חסה עגולה, חתוכה לריבועים בינוניים 
1 בצל סגול בינוני-קטן, חתוך לרבעים ואז לרצועות דקות 
8 עגבניות שרי אדומות, פרוסות דק 
8 עגבניות שרי כתומות, פרוסות דק 
2 מלפפונים טריים, עם קליפתם, חצויים, ואז פרוסים לפרוסות דקות 
1/2 גבינה צפתית, חתוכה לקוביות קטנות 
1 – 2 גבעולים של בצל ירוק, חלק ירוק בלבד, פרוס דק 
חופן קרוטונים מלחם פשתן 

לרוטב: 
2 כפות שמן זית 
1 כף חומץ תפוחי עץ 
1/2 – 3/4 כפית מלח אטלנטי גס 
1/4 כפית פלפל שחור 

אופן ההכנה: 
לערבב בקערה את כל הירקות. לערבב היטב את חומרי הרוטב ולצקת על הסלט. 
לערבב, לטעום ולתקן תיבול. לפזר קרוטונים ולהגיש. 



את הלחם פשתן אפשר להשיג ברשתות השיווק ובבתי הטבע ברחבי הארץ, ודרך אתר החברה ולקבל משלוח הביתה: https://www.bikurim.co.il/

*** 

הלחמים של "ביכורי פשתן" מיוצרים במאפיית הבוטיק של "ביכורים מזון ומאפה", המייצרת מדי יום מגוון לחמים מיוחדים, חלות, עוגות ומאפי דגנים מלאים, מחומרי גלם משובחים. מערכת הייצור מאושרת ע"י משרד הבריאות ועומדת בתקנים המחמירים ISO 9001, ISO 22000 ו-HACCP. 



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה