יום שישי, 16 בפברואר 2024

דרום אמריקה- חוויה קרניבורית שאין שניה לה

אז... אם הגענו בפעם השלישית לאותו המקום זה כבר ממש חותמת שהמקום סופר מיוחד, את זה אני מניחה שאתם באמת מבינים. בערב גשום וקריר מצוידים בזוג חברים טובים "הדרמנו" לכיוון בית דגן לסדנת בשר מיוחדת ומפתיעה ב"דרום אמריקה".

דרום אמריקה הינו למעשה מפעל בוטיקי לייצור בשרים איכותיים המעביר סדנאות בשר אחת לשבועיים לערך על ידי עופר וציפי הבעלים המקסימים. כאן תזכו לחוויה על חושית השונה מכל מה שאתם מכירים, כן, אפילו בסדנה השלישית המשכנו ללמוד ולהחכים, נהננו מהחוויה, מהמטעמים, מהשפע ושוב הופתענו לטובה ובענק.




דרום אמריקה נוסדה אי שם בסוף שנות השמונים על ידי עלם צעיר ששמו רפי קורנפלד ז"ל. רפי עלה לארץ מארגנטינה, ומילדות ספג את אהבת הבשר מאביו שלוימה שהיה עוד בארגנטינה בעל חוות בקר בערבות הפמפס. את "המנגל" הראשון שלו בארץ עשה על מיטת הסוכנות ומאז הכל היסטוריה. כיום כאמור החברה מנוהלת על ידי עופר וציפי רעייתו של רפי ז"ל.

בסדנא למדים רבות אודות רזי הגריל והפולקלור הדרום אמריקאי השונה מאוד מהמנגל הישראלי אותו אנו מכירים. בערב הנערך כשלוש שעות נחשפים האורחים להדרכה, הדגמות והסברים רבים (המון דברים שלא ידענו) כל אלו מלווים בארוחת בשרים דשנה עם שפעעעעעעעע של בשר, הרבה יין שזרם וכמובן כפי שציינתי מעלה המון הומור מצידו של עופר הבעלים.




השפע שתזכו לקבל כאן בסדנאות הוא שונה מכל מה שאתם מכירים, היין נמזג בחופשיות ללא הרף במהלך כל הערב (אגב, ישנם מספר סוגים בהתאם למנות עצמן). עוד לפני דברי הפתיחה הסועדים נהנים מנשנושי פתיחה כגון: נתחי קצבים, פיקנייה, שייטל ונקניקיות כבש (אל תשכחו לצום באותו היום כן?).



למנה ראשונה לאחר נשנושי הפתיחה מגיעים לשולחנות מגשים רותחים עמוסי : קבבים איכותיים הנעשים במקום, נקניקיות סופר איכותיות ועוף מעושן חלומי, כזה שממש נימוח בפה ונאכל בהנאה גם על ידי אלו שפחות חובבי הזאנר:







הידעתם כי כל ארוחה ארגנטינאית תתחיל באמפנדס איכותיים? הידעתם כי זיתים לצורך העניין יקרים בברזיל יותר מהבשר? הזייה אבל ממש כך, דגמנו מספר טעמי אמפנדס סופר איכותיים והמשכנו הלאה לעבר הנתחים הרציניים יותר.






מבלי ששמנו לב הגיעה פלטה רותחת מלאה בנתחי אנטריקוט, אסאדו ועוד, כמובן לא לפני שלמדנו על אופן הצלייה האופטימלי, על הדרך הנכונה לקבל את הבשר עסיסי, כמה שעות כדאי שישהה על המנגל ועוד...













לצד הבשרים בארוחה הוגשו: סלט ירוק, תפוחי אדמה בתנור, רוטב צימיצורי ביתי וטעים במיוחד (אחד הטובים שאכלנו), לחמים, מים קרים, יין בשפע והמון המון מצב רוח.







השעה כמעט 23.00 ורובנו כבר לא ממש מצליחים לזוז מרוב שהתפוצצו מכמויות הבשר שאכלנו אולם מסורת היא מסורת וכמו שרפי ז"ל סיים את הסדנאות שלו בעבר כך היום גם עופר מסיים - עם בננה צלויה על הגריל עם שוקולד מריר והמון אגוזי מלך- קינוח קליל , מפנק וטעים במיוחד- סופר פשוט אבל סופר טעים , מקורי ומפתיע:




אז חברים, אם גם אתם כמונו אוהבים בשר ומחפשים ערב שונה, חוויתי ומיוחד זה המקום בעבורכם. הסדנאות מתקיימות פעמיים בחודש בימי חמישי בשעה 19.30. אנחנו נהננו מעוד מערב קסום ומיוחד, החכמנו ולמדנו רבות אודות "טקס" הגריל הדרום אמריקאי. לא סתם הגענו פעם שנייה והפעם מצוידים בזוג חברים טובים!! כי ערבים כאלו לא מוצאים בכל מקום!! גם ביקורנו השלישי הותיר חותם וטעם של עוד!! אנחנו לא מפסיקים לדבר עם החברים עימם ביקרנו במקום גם מספר שבועות לאחר מכן.

אגב חברים,ניתן גם לערוך ארוחות פרטיות ללא סדנא ו/או לערוך סדנאות פרטיות במקום- צרו קשר לקבלת פרטים.




ממליצים בחום, הנאה סופר צרופה ממתינה לכם, מילה שלנו!! כל קרניבור אמיתי חייב להגיע לפחות פעם אחת בחייו לסדנה שכזו, כי כאן באמת מקבלים חוויה כוללת שונה ומיוחדת.

אגב, את הבשרים המעולים שלהם ניתן לרכוש במקום ו/או באחד מחמשת הסניפים ביניהם: כל בו קיבוץ מגל, כל בו עין חרוד מאוחד, צרכניית בית חנן, המכולת בנס הרים וירק השדה- שוק איכרים פתח תקווה.


שעות הפתיחה:
בימים א-ה בין השעות 9:00-19:00
יום ו' וערבי החג
9:00 -14:30

ממליצים לעשות הזמנות בחנות המקוונת, או בטלפון: 03-9014730.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה