יום ראשון, 16 בנובמבר 2025

ערב רומנטי בלחם יין



את הסופ"ש האחרון בחרנו לסיים במסעדה האהובה עלינו - לחם יין השוכנת ביהוד. בכל ביקור במקום אנו נפעמים מחדש מהשירות המוקפד, מהאווירה הנפלאה ומהאוכל הטעים במיוחד. מסעדת  לחם יין נפתחה אי שם בשלהי 1999 עת רונה פרדיס ודגנית עמיחי שתי חברות טובות הגשימו את חלומן הגדול והחליטו להביא את בשורת הביסטרו של העולם הגדול לפריפריה ומאז בהחלט הכל היסטוריה. 

 לחם יין התחיל את דרכו כבית קפה קטן עם מספר שולחנות וצוות מצומצם ואט אט הפך לשם דבר ומוסד של ממש בו אין פשרות- חומרי הגלם הינם מהטובים ביותר שיש לשוק להציע, רמת הדיוק , השירות המוקפד, האווירה המופלאה , הירידה לפרטים הקטנים כל אלו יחדיו בהחלט הופכים את המקום לשונה מהרבה מקומות אחרים.  

החוויה המוקפדת נשמרת גם בבייקרי הסמוכה למסעדה. מחלקת האפייה שמייצרת מאפים טריים, לחמי מחמצת, עוגות שמרים, לחמניות, פיתות ומחלקת הקונדיטוריה עם העוגות הקלאסיות והעוגיות משלימות את החלום לצד השמירה הבלתי מתפשרת על עונתיות, טריות ואופי המקום- עשו לעצמכם טובה ושלבו בין השניים, לצערי הפעם פיספסתי.

אז כאמור הגענו ביום חמישי בערב, בשעת בין ערביים מוקדמת, המסעדה אט אט התמלאה לה עד אפס מקום, האורות עומעמו, מוזיקת הרקע הפכה לשקטה ונעימה אף יותר , הנרות נדלקו והאווירה הפכה לרומנטית וקסומה עד מאוד. כבר שנכנסים מרגישים כי הגענו למקום הנכון, השירות מוקפד עד מאוד והוויב מדהים. 

כהרגלנו גם הפעם התחלנו עם כוס יין לחיינו, לחיי לחם יין ולחיי חיילנו שישובו במהרה לשלום, הפעם אני בחרתי ביין שאבלי לבן צונן, מתקתק במעט וטעים במיוחד ואילו הזוגי בחר ביין רוזה מיראבל צרפתי משובח , גם הוא הגיע צונן וקריר, פתיחה מופלאה לארוחה שתגיע ממש עוד רגע:




למנות פתיחה בהמלצתה של המלצרית עמית שאגב הייתה פשוט מדהימה, בחרנו בסביצ'ה מוסר ים -  טאקוס ,סביצ'ה דג ים, מנגו, פלפל אדום, בצל סגול, פטרוזיליה וכוסברה- הגיעה צלחת עם 4 יחידות של טאקוס קטנים וממולאים בסביצ'ה מופלא, עשיר בטעמים ומרקמים, מתובל בדיוק כמו שאנחנו אוהבים - כל ביס עושה שמח אמיתי  לחיך:








ברוסקטה בוראטה עגבניות צלויות, בזיליקום, רוקט- אימל'ה איזו מנה מופלאה, תנו לי אחת כזו כל יום ואני מסודרת. פרוסת ברוסקטה עבה ושמנמנה ועליה נחים באהבה כלל המרכיבים, כולם ככולם משובחים מחומרי הגלם הטובים ביותר שיש לשוק להציע. אהבתי מאוד את משחק המרקמים- העגבניות צלויות ורכות, ממש נמסות בפה, הלחם קריספי ומאוד משובח, גבינת הבוראטה מופלאה, טרייה במיוחד ועלי הבזיליקום והרוקט נותנים את הטא'צ הסופי - מנה מופלאה במיוחד:







סלט ירוק חסות ועלים ירוקים, שקדים קלויים, שומר, פרי העונה, פרמז'ן- סלט פרשי ומרענן, כביכול לא יומרני אולם בעל טעם מופלא שלא תטעמו בכל מקום, הזוגי אפילו הגדיל לעשות וציין כי זהו הסלט הטעים ביותר שאכל עד היום. מדובר בעלי חסה שונים פריכים וטריים במיוחד , עם שומר דקיק , ענבים שחורים, שפע של שקדים קלויים ופרוסות פרמז'ן, רוטב קטיפתי ומדויק עוטף ברכות בלתי מתפשרת את כלל המרכיבים ויוצרים חגיגת טעמים אמיתית לחיך:






למנות ביניים בחרנו פילה דניס טורטליני חצילים שרופים עבודת יד, גבינת עזים, ירקות עונתיים צלויים- חברים עוד לפני שאמשיך לשתף אודות המנה חייבת לציין כי אילולא גן עדן נראה כך בהחלט הגענו לשם, אימל'ה איזו מנה מושלמת!! אתחיל בטורטליני המושלמים, 4 יחידות של עונג צרוף, דקיקים ומלאים בתערובת של חצילים שרופים וגבינות בטעם חלומי אשר שוחים להם ברוטב חמצמץ במעט ומלא בטעמים נדירים. עליהם נח לו ברכות פילה דניס - צרוב בדיוק כמו שאנחנו אוהבים מצידו האחד ומצידו השני נימוח ועסיסי :










הזוגי קרניבור, אתם בוודאי כבר זוכרים על כן לא היה ספק כי יזמין מנה בשרית, הפעם בחר המבורגר קלאסי- קציצת המבורגר שמנמנה וג'וסית מלאה בטעמים עזים ומופלאים אשר נחה לה ברכות בתוך לחמנייה רכה ונימוחה מהבייקרי הצמוד שנאפית מידי יום במקום. עליה נחה ביצת הפוכה ושלל ירקות טריים ורעננים, הוא מצידו התמוגג על כל ביס וביס וחיש מהר התחסלה לה המנה:







מאחר וזכרוני לא הטעה אותי וכי הקינוחים כאן הינם ברמה גבוהה מאוד בחרתי לא לאכול בשר ועל כן הצלחתי להנות מקינוח חלבי חלומי, הפעם אני בחרתי ב-ברד פודינג חם בצק קראסון חרוך, קרם אנגלז, גלידת וניל תוצרת בית ורוטב אמרנה- אימל'הההההה ואבל'ההההההההההה- צרחות כמה שזה טעים- כחובבת קינוחים מושבעת אכלתי אין ספור מנות שכאלו וזו הייתה בין הטובות שדגמתי, מנה חמימה, מקתתקה במעט וטעימה בטירוף, כל ביס ממש לונה פארק שלם לחיך, וואו, שאפו ענק חברות:







לסיכום, חייבת לציין כי כפי שציינתי מעלה ביקרנו במסעדה הזו כבר מספר פעמים אולם בכל ביקור שלנו אנו נהנים אף יותר מהביקור שלפני כן, מסעדה ששמה הולך לפניה ולא בכדי, כאן אין פשרות, הכל באיכות הגבוהה ביותר שיש לשוק להציע!! שירות סופר מוקפד, מקצועי ואדיב, המלצריות מכירות את התפריט על בוריו ויעשו הכל על מנת שכל סועד וסועדת ייהנו במקסימום. אתם כבר מכירים אותי , אני מאוד אוהבת להביט על השולחנות הסמוכים אלינו ונהנתי לראות את הצלחות הגדושות בכל טוב. אז חברים, אתם חייבים להגיע לכאן ויפה שעה אחת קודם, הנאה מרובה מובטחת לכם, מילה שלנו. 




שעות פעילות המסעדה:
ימי א'- 09:00-16:00
ימי ב'-ה'- 09:00-22:45
ימי ו'- 8:00-22:45
ימי שבת – 09:00-17:00

שעות פעילות הבייקרי:
ימי א'-ה'- 07:00-20:00
ימי ו'- 07:00-15:00

כתובת:
דרך החורש 4, קריית הסביונים, יהוד-מונוסון

טלפון לבירורים והזמנות:
03-6321793

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה