רגע לפני שהסתיים לו השבוע בחרנו כהרגלנו לצאת לדייט השבועי והפעם בסטלה בייקרי השוכן בקריית אונו. הרשת מונה כיום כשלושה סניפים ושמה כבר הולך לפניה, כאן נמצא מגוון רחב של פינוקים מיוחדים , לצד אווירה נעימה, אוכל מוקפד וטעים במיוחד העשוי מחומרי הגלם באיכות הגבוהה ביותר שיש לשוק להציע.
אז איך הכל התחיל? סטלה אימם של הבעלים עלתה ארצה לפני מעל לשלושה עשורים כבר בהיותה בת 20. היא התגוררה בשכונת קריית שלום ומיד התקבלה לעבודה במאפייה מקומית, בה עבדה בחריצות בוקר וערב ולמדה את רזי המקצוע דרך אומנות האפייה ועבודה עם בצק. סטלה נישאה בגיל צעיר וילדה את שלושת בניה- אהרון, דניאל וליאור הלוא היום הם אלו שממשיכים את המורשת ופתחו את שלושת הסניפים. כל חייה התמודדה עם מציאות מורכבת –נישואים לא מאושרים שהסתיימו בגירושים והותירו אותה בחובות כבדים ועול פרנסת בניה שהיה מונח על כתפיה. אבל סטלה לא התייאשה לרגע, המשיכה לעבוד קשה במאפייה ועודדה את בניה לצאת ולעבוד, עד שהתגברה על החובות.
בסופי השבוע היו מתעוררים לניחוחות מאפים שבהם פינקה את בני הבית לצד הסיפורים על צעדיה הראשונים בישראל, על הקשיים שחוותה ועל גאוותה הרבה בכל הישגיה – עצמאות, ילדים בוגרים ובריאים שלכולם תארים אקדמיים ובית מלא חום ואהבה. במהלך חודש מרס 2020, (הסגר הראשון) ישבו כלל בני הבית בחיק המשפחה והחליטו להקים את ״הבייקרי של סטלה״ כאות מחווה ותודה על השנים הארוכות שבהם גידלה אותם, דאגה לכל הצרכים וחינכה אותם לעצמאות, מקצוענות וחריצות.
אז כאמור הגענו בערב יום חמישי, בשעת בין ערביים מוקדמת, הרמנו כוס יין לחיי סטלה בייקרי, לחיינו ולחיי כל חיילי צה"ל שישובו לשלום במהרה, הפעם בחרנו ביין פינו גריג'ו משובח, מתקתק במעט עם עקצוץ של אפרסק ומאוד טעים:
למנות ראשונות בחרנו בפוק'אצה חלומית לצד מטבלים: שמן זית ובלסמי משובח, טחינת יוגורט, סלסת עגבניות וסחוג ירוק חרפרף- הפוקאצ'ה הייתה בין הטובות שיצא לנו לאכול, קריספית ופריכה , מלאת טעמים מופלאים, כזו שלא תצליחו להפסיק ולנשנש :
סיגר דגים- 3 יחידות סיגר דגים במילוי מוסר ים, ירוקים, אגוז מוסקט וצ'ילי פיקנטי, מוגש בליווי סלטון ירוקים פרשי ומתבל טחינה יוגורט- שלוש יחידות של סיגר דגים איכותי ומפנק עם דג קצוץ בתוכו, מתובל במתינות אך עם נוכחות , לגמרי פתיחה מרשימה לארוחה:
בריוש אבוקדו- 2 יחידות בריוש שמנמנות, גבינת שמנת, אבוקדו טרי, ביצה עלומה ורוטב הולנדז חם- זוהי המנה האהובה ביותר על הזוגי והוא התענג עליה, לדעתי את הביצה העלומה בישלו קצת יותר מידי אבל זה לא מנה מהזוגי לאהוב ולחסל עד תום את המנה:
סלט קיסר- לבבות קיסר וחסה לליק פריכים ברוטב קיסר קרמי, קרוטונים וגילופי פרמז'ן- סלט פרשי וטרי מאוד, החסה הייתה פריכה וטעימה בדיוק כמו שאני אוהבת, רוטב הקיסר מלא בטעמים מופלאים ועוטף ברכות את החסה , פתיתי גבינת הפרמז'ן כיכבו בנדיבות רבה מעל הסלט מה שהקפיץ את הטעמים העזים של הסלט, אתם כבר מכירים אותי, זהו הסלט המועדף עלי וכאן הוא היה מעולה:
למנה עיקרית בחרנו בנתח דג משתנה - פילה דג בטאבון מוגש לצד ציפס והפעם הוגש דג דניס- הגיע דג עסיסי מאוד, טעים ומפנק אשר הוגש לצד ירקות בטאבון וצ'יפס פריך. מי שמכיר אותי יודע שלרוב אני בוחרת להזמין דגים רק במסעדות דגים אבל הפעם לקחתי הימור שהתברר כסופר נכון, המנה הייתה לא פחות ממעולה אז שאפו ענק למסעדה:
קינחנו בעוגת גבינה באסקית:
אז חברים ראשית אפתח ואומר כי המסעדה ממוקמת באזור מדהים ושוקק חיים בלב קריית אונו, שפע חניה באיזור (מה שהופך את הבילוי לנוח ונגיש אף יותר). האווירה במקום נעימה מאוד, האוכל כפי שציינתי מעלה מאוד איכותי, טעים ועשוי מחומרי הגלם באיכות הגבוהה ביותר שיש לשוק להציע, השירות אדיב ושרירותי . אם לומר את האמת מסקרנת אותי מאוד ארוחת הבוקר שלהם כך שממש בקרוב נגיע גם לבדוק אותה. אתם עוד פה? רוצו והזמינו עוד היום מקומות, הנאה מרובה מובטחת לכם, מילה שלנו!!
כתובת:
שדרה אקדמית 1
קריית אונו
טילפון לבירורים והזמנות:
03-5289944





















אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה