יום שלישי, 20 באוקטובר 2015

מסעדת אתניקה- אותנטיות, יוקרה וטעמים

המשפט אותו אני משננת לעצמי בשבועיים האחרונים הינו "להרגע, לנשום אוויר ולשחרר לחצים", אם להודות באמת אז אני לא ממש מצליחה במשימה אולם מאוד משתדלת ובעיקר לשדר לילדי שהכל בסדר.

כן, השגרה לוחצת, מעיקה ומפחידה, אני כל היום עם היד על הטלפון לבדוק מה קורה עם הילדים והבעל, לדאוג למיקום מדוייק ולהשתדל לצאת כמה שפחות, מה שלא חייבים לא עושים בימים טרופים אלו.

אולם בדיוק בשל עובדה זו ביום חמישי האחרון רגע אחרי ימים קשים במיוחד הרגשתי את המועקה והמחנק בגרון, חייבת לצאת לנשום אוויר צח, ללא דאגות, ללא חדשות , ללא פיגועים ופגועים, יצאנו למסעדת אתניקה בהרצליה , מסעדה רומנטית, יוקרתית ואותנטית.



אתניקה היא מסעדת אלגנטית , שבה ניחוחות נוסטלגיים ממלאים את החלל המודרני בהנאה אוריינטלית. תפריט כשר משתנה מידי יום כדי להבטיח הנאה קולינארית ממיטב חומרי הגלם שמגיעים מהשוק. אוהבי הבשרים ישמחו לשמוע על חדרי היישון המיוחדים במסעדת אתניקה, שמעניקים לבשר את טעמו הכל כך מיוחד. 


תפריט המסעדה מורכב ממספר סגנונות מטבחים, המציעים מנות בשריות, דגים ותבשילים מיוחדים. חומרי גלם של המנות, נבחרים בקפידה מהספקים הטובים ביותר ומבוססים על התוצרת הארץ ישראלית המקומית ולכן המנות הן באיכות ובסטנדרטים הגבוהים ביותר.


אז מה היה לנו?

למנות ראשונות הגיעו לשולחננו:

חומוס הבית בליווי גרגירים ושמן זית- את החומוס מכינים כאן, טרי וטעים, מוגש עם לחם הבית האפוי בטאבון:


פלטת אתניקה הכוללת: סלט ביצים, מטבוחה פיקנטית, טאבולה, סלט עגבניות חרפרף, בטטה בסילן וטחינה,באבאגנוש- כל הסלטים טריים ורעננים מאוד, טעימים ואיכותיים, סלט הטאבולה לדעתי הטוב ביותר שאכלתי עד היום:


לחמעג'ון- תערובת בשר מתובל כמיטב המסורת עם עשבי תיבול, עגבניות מיובשות וצנוברים על מצע של בצק הנאפה בטאבון המקומי- מנה קלילה, טעימה המהווה פתיחה מצויינת לארוחה:


קרפציו פילה בקר- פרוסות דקיקות של פילה עגל טרי כבושות במרינדת בלסמי ושמן זית בתיבול מלח אטלנטי עם נגיעות סלט חצילים וממרח זיתים המקפיץ את המנה, מוגש  עם רצועות לחם הבית קלויות עם זעתר- מנה פשוט נפלאה, הקרפציו איכותי מאוד, אחד הטובים שאכלנו :


קרפציו סלמון- פרוסות דקיקות של סלמון נורבגי טרי כבושות במרינדת לימונים, שמן זית בתיבול מלח אטלנטי, גם מנה זו מוגשת עם רצועות לחם הבית - מנה קלילה ונפלאה, אני מכירה המון אנשים שלא אוכלים בשר ועל כן מנה זו  יכולה להוות פתיחה מושלמת- חגיגה אמיתית:


עוד רגע ועוברים למנות העיקריות אבל עוד מנה חלומית הגיעה לשולחננו, סיגרים מרוקאים- עלי סיגר ממולאים בתערובת בשר ביתית בתיבול מרוקאי מסורתי, מוגש על קרם חצילים שרופים- כביכול מנה פשוטה מאוד אולם טעימה ברמות על:


מנוחה קלילה ועוברים למנות העיקריות הנפלאות.

אנטריקוט 350 גרם- נתח עגל טרי מהשוק המקומי מוגש לצד קונפי שום - כזכור מתחילת הפוסט היישון מתבצע במקום, הבשר איכותי ונימוח, עשוי בדיוק במידת העשייה המדויקת, מתובל בעדינות - נתח נפלא:


דניס שלם- טרי ואפוי בתנור עם שמן זית, שום ועשבי תיבול , מוגש עם עגבניות שרי צלויות- מנה קלילה, טעימה , דג טרי ואיכותי- התיבול מינימליסי ועל כן היה לי ממש טעים, ממליצה בחום:


בגזרת הקינוחים אין יותר מידי חידושים בעיקר בשל העובדה שהמסעדה כשרה, על כן בחרנו בגלידת וניל עם חלבה וסורבה- קלילים , מרעננים וטעימים:



כל המנות היו נפלאות, כל כך נהננו והתענגנו, הפרשיות, המקוריות והמקצועיות זעקו מכל מנה.

בקרוב יושק תפריט חדש שיציא מגוון נוסף של מטעמים לצד הקיימים כמובן.

ממליצים בחום!!!

אריה שנקר 7, הרצליה
09-9511177




יום שבת, 17 באוקטובר 2015

לראשונה בישראל: Italian Designers Tour רשת "לאפייט" Lafayette Italy מארחת את נבחרת מעצבי העל מאיטליה להשקת קולקציית סתיו-חורף 2015/16

לראשונה בישראל: Italian Designers Tour
רשת "לאפייט" Lafayette Italy
מארחת את נבחרת מעצבי העל מאיטליה
להשקת קולקציית סתיו-חורף 2015/16


השבוע הוזמתי להכיר מקרוב את קולקציית סתיו חורף של אופנת לאפייט בליווי המעצבים הבכירים מאיטליה.


רשת "לאפייט" Lafayette Italy הוותיקה הידועה בייבוא נעליים ותיקי עור של המותגים המובילים באיטליה, מארחת לראשונה בביקור מיוחד בישראל (Italian Designers Tour) את מעצבי העל בתחום ההנעלה היוקרתית. נבחרת מעצבים זו מגיעה לארץ לרגל השקת קולקציית סתיו חורף 2015/16 אשר תיערך בסניפי הרשת ברחבי הארץ. מעצבים אלה הינם מבכירי המעצבים של 40 חברות האופנה האיטלקיות המובילות אשר מיוצגות ברשת. חברות אופנה אלה מייצרות מותג פרטי ומיוחד לרשת "לאפייט". מעצבי העל אשר באים לביקור:

· Enrico Barbato ("ACCADEMIA OF VENICE")

· Gilberto Ballin ("Moda di Fausto" – "GILBERTO")

· Pietro Massarotto ("DONNA LAURA")

מדובר בתחילת של יוזמה של הרשת אשר מטרתה לקרב את המעצבים והיצרנים מארץ המגף לקהל הלקוחות הישראלי וכן לחזק את הקשרים עם המותגים והחברות האיטלקיות.



המעצבים מדווחים כי מגמות האופנה לחורף הקרוב יתאפיינו בנעליים קלאסיות ואלגנטיות, רובם בצבעי שחור או לבן, ועליהם משחקים בגימורים וצורות, אפליקציות שונות, וזריקות צבע מרהיבות בעיטורים, אבזמים, אבני סוורובסקי מיוחדות ותכשיטים אשר יהפכו כל נעל ליצירת אמנות.

מעבר לדגמים הקלאסיים יוצר כל מעצב ליין של נעליים בצבעים עזים וגזרות נועזות למי שחשקה נפשה להתבלט בין טיפות הגשם.



Enrico Barbato הוא מעצב יליד איטליה בן 38. מזה כ-15 שנה הוא עובד בחברת ACCADEMIA OF VENICE אשר הוקמה בשנת 1971. החברה מייצרת בעיקר לשוק הבינלאומי, כגון ארצות הברית, יפן, אוסטרליה, איחוד האמירויות הערביות, רוסיה ועוד. בחברה שמים דגש על בחירת חומרי גלם משובחים, שילוב אקססוריז ואבנים טובות, הקפדה על עבודת יד, פריטים מושקעים ומודלים מיוחדים בסגנון צעיר וקלאסי. נעלי המותג מאופיינות באלגנטיות בעלי קווים פשוטים אך עם פריטים מתוחכמים תוך הקפדה טוטלית על נוחות הנעל.



לדברי Barbato ההשראה לעיצוב הנעליים הקולקציה הנוכחית הינה המסע הדמיוני משלהי הסתיו אל עבר החורף העמוק. חברת ACCADEMIA ממוקמת באזור היסטורי ליד ונציה היכן שהים נושק לעיר העתיקה של ונציה על מבוך תעלותיה. ניתן לראות בצבעי הקולקציה הנוכחית את צבעי העלים המשתנים בסתיו מירוק לצהוב לזהוב וסופם בחום, כולם מתמזגים עם כחול הים העמוק ואור המים בתעלות. עוד צבעים מעוררי השראה הם השחור של הלילות החורפיים ולבן הפנינה המייצג את השדות המכוסים בשלג. גם שינוי הצורה של העלים הנושרים היווה השראה לעיצוב הקולקציה ומייצג טרנספורמציה של צורה וצבע דרך האקססוריז העשירים, אבני הסוורובסקי וקישוטי העורות. צבעים נוספים שישלטו בעונה הקרובה הם 


לדברי המעצב, אישה אשר נועלת נעליי ACCADEMIA תנצח בהרפתקאות הג'ונגל העירוני. החל מהקו האלגנטי ועד לקוו היומיומי, דרך מגוון של נעלי סניקרס המיוחדות של המותג.



Gilberto Ballin הוא מעצב איטלקי ידוע בן 40 אשר למעשה גדל במפעל הנעליים אשר הקימו הוריו בשנת 1978 בשם Moda di Fausto. הוא השתלם בחברות ברחבי אירופה ובשנים האחרונות משמש כמעצב הבית של החברה. איכות חסרת פשרות, התייחסות אל כל נעל כאל יצירת אמנות לאישה ותמהיל מאוזן בין העבודה המסורתית לסגנון מודרני הם המוטו אשר מלווה את החברה לאורך השנים. כיום החברה חולשת על אינספור שווקים ברחבי העולם.


קולקציית סתיו חורף שלGilberto מאופיינת בשפע צבעים המתורגמים לעיצוב בקונספט חורפי, תוך שילוב אבזמים שונים, פרטים אשר מעניקים תחושה של שנות ה-60 משם נשאבה ההשראה לקולקציה הנוכחית. ניתן למצוא בעיצובים שלו נעליי עקב קלאסיות בגימור מבריק או מט וכן משחקים עם צבעים שונים, מרקמים והכל בארומה אירופאית, נשית המתאימה לכל אישה בכל הזדמנות – עבודה, יום יום, יציאה חגיגית ועוד.



Pietro Massarotto הינו מעצב איטלקי בן 37. הוא הקים את המותג DONNA LAURA בתוך חברת הנעליים Matina. הנעליים מיוצרות באיטליה ממיטב העורות והבדים. עיצוב מודרני ותחכום תוך שמירה על עבודת היד המסורתית, מאפיינים את מוצריה החברה.


נעלי דונה לאורה מאופיינות בסגנון נשי אלגנטי בקווים פשוטים עם פרטים מתוחכמים והכל מחומרים רכים אשר תורמים לנוחות הנעל. הקו המנחה בקולקציה הנוכחית הוא אלגנטיות ללא פשרה על נוחות. הקולקציה מאופיינת בצבעי שחור קלאסיים עם הבהקי צבע באבזמים מיוחדים, פריטים מסוגננים אשר הופכים כל נעל למיוחדת במינה. טרנד מיוחד בחורף הקרוב בקולקציה של DONNA LAURA הינו מגפונים בסגנון ספורטיבי וכן נעליים בעלות סוליות ג'ל מרופדות מיוחדות. הצבעים אשר ישלטו בחורף הזה יהיו בורדו, כחול ואפור פחם, השואבים השראתם מהעצמת הצבעים עם בוא ימי החורף לאירופה.



רשת "לאפייט" על 8 סניפיה ברחבי הארץ מביאה ללקוחותיה את מיטב ההנעלה העולמית בכל עונה. המותגים המשווקים בארץ ידועים באיכותם, בעיצובם וביוקרה שהם מקרינים. שילובים מרהיבים של אלגנטיות ותחכום, קלאסיות ורעננות, צבעי חורף קלאסיים מצד אחד ומצד שני קריצת צבעוניות. המוטו אשר מלווה את הרשת לאורך השנים הינו כי כל אישה יכולה למצוא את הנעל או התיק המתאימים לטעמה. מגפיים, מגפונים, נעלי בובה, נעלי עקב ואפילו נעליים בסגנון ספורטיבי – את כולם ניתן למצוא בקולקציית החורף של "לאפייט".


במיוחד בעונה האחרונה, ניתן למצוא ברשת דגמים נועזים מהרגיל, צבעים עזים ומבחר עצום של סגנונות ודגמים: מנעלי מוקסין ובלרינה יומיומיים בצבעים קלאסיים ועד לנעלי עקב סופר אלגנטיות בעלות טרנד עכשווי.




ניתן להשיג בסניפי הרשת:

תל אביב : גן העיר – אבן גבירול 71 , 5279036 - 03 

רמת גן : קניון איילון, 6199436 – 03

כפר סבא : קניון בית יתיר, וייצמן 42, 7450286 -09

ראשל"צ : קניון הזהב, טל. 03-9524987.

נתניה: קניון עיר ימים, טל: 09-7684007

קרית ביאליק: קריון 04-8742898

חיפה: מרכז דן פנורמה – שד' הנשיא 109, 04-8101696



הרצליה פיתוח: מרכז עודפים הרצליה OUTLET מדינת היהודים 85, 9569371 – 09

קבב על מקל קינמון


השבוע קיבלתי משלוח מעניין במיוחד של שמנים מיוחדים- “Huilerie Vernoilaise” -סדרת השמנים החדשה מבית "הוילרי ורנולז" .
הסתקרנתי מאוד, אז ראשית טעמתי את טעם השמנים ללא שילובם במוצרי מזון ו/או מאפה, האינסטינקט הראשוני היה להכין עוגיות ו/או עוגה אולם במחשבה שניה החלטתי לאתגר את עצמי מעט יותר ולהכין תבשיל שיקבל את הטעם העז של השמן.

מיד עלתה במוחי המחשבה להכין קבבים על מקל קינמון בשילוב 2 כפות שמן פיסטוק אשר הקפיצו את המנה ויצרו ארומה מדהימה וניחוח חלומי.

אין לי כלל ספק כי השמנים הללו הולכים לככב אצלי בענק, מוצר מהפכני ומאתגר.

המצרכים:

1/2 ק"ג בשר טחון (אני הכנתי מאנטריקוט טחון)
2 בצלים קצוצים
פיטרוזליה קצוצה
צנוברים
2 כפות שמן פיסטוק
מלח, פלפל, קינמון, תבלין לקבב.

אופן ההכנה:

לערבב הכל היטב , ככל שתעבדו את הבשר יותר יצא טעים יותר.
ליצור קבבונים על מקל הקינמון.
לצלות במחבת פסים (ניתן לשמן קצת את המחבת עם ספריי שמן).



להגיש חם בצירוף זילופי טחינה וסלט עגבניות חריף.



אז אתם בוודאי שואלים את עצמכם, אוקי, מה זה השמן הזה?

כבר יותר מחצי מאה, במפעל בוטיק בלב צרפת שמתמחה בכבישת שמנים בלבד, מייצרים במסירות ובעבודת יד, 4 סוגי שמנים נפלאים ממשפחת האגוזים שמהווים סוד של רבים מהשפים לתת למנות טעם יחודי שאורחים אוהבים. השילוב בין הידע הנצבר, איכות חומרי הגלם והמסורת מובילה למצויינות של "הויילרי ורנולז" ונותנת לכם להרגיש כמו שפים אמיתיים המטבח תוך שימוש בחומרי גלם איכותיים ובריאים. 

השמנים מכילים 100% אגוזים טהורים הנכבשים בשיטה מסורתית המבטיחה טעם נהדר לכל שמן, 
אריזות האלומניום עם הפקק לסגירה נוחה ונקייה מגינות על השמן מאור, חמצון ונזקים אחרים ומגיעות בגודל אידיאלי של 250 מ"ל לבשלן הבייתי. 

האריזה האיכותית מבטיחה שמן טהור ללא טעמי לוואי באריזה מדליקה שכיף לשים על השולחן או לתת כמתנה נפלאה לחג. 

שמן אגוזי מלך 
בעל ארומה אגוזית עשירה, מעולה לטיבול סלטי עלים,קרפציו, סביצ'ה וגבינות, בלתי אפשרי לעמוד בפניו שהוא מוסף לקינוחים או למאפים מתוקים ומלוחים. 
נסו לשלב אותו בסלט הירקות או הקינואה להדגשת טעמים אגוזיים נפלאים. 
גם אנשובי או תפוחי אדמה ישודרגו עם כמות קטנה של השמן הנפלא הזה. 


סגולות: 
● עשיר בחומצות שומן בלתי רוויות שמסייעות בהפחתת רמות הכולסטרול הרע. 
● עשיר באומגה 3 ו 6 
● השומנים הבריאים מקטינים את הסיכון למחלות לב. 
● מצויין למפרקים. 


שמן שקדים 
בעל ארומה עדינה יחסית אשר נפתחת נהדר בתיבול של סלט,מיונז או דגים. 
מעולה כנותן טעם לגרנולה, לשימוש עם אבוקדו ולתיבול עדין של דגים ובעיקר סלמון ודניס. 
פסטה ומאכלים איטלקיים נהנים מאד מהארומה והטעם העדין שבשמן זה. 
ידוע בתכונותיו הנפלאות גם לעור, לציפורניים ולשיער. 


סגולות: 
● עשיר בחומצות שומן כגון בטא סיטוסטרול הידוע כמגן על הלב ובעל תכונות אנטי דלקתיות. 
● מכיל ויטמין E אשר מהווה נוגד חמצון וידוע כמעכב הזדקנות תאים. 
● שמן השקדים ידוע גם ביתרונותיו בשימוש על העור. השמן מסייע לשיקום הוער, משאיר תחושה רכה ונעימה ובעל מרקם
   קליל. 
● ברפואה המסורתית נהוג להשתמש בשמן שקדים כנגד אקנה, אקזמה, נשירת שיער ואפילו נגד קשקשים. 
● מכיל ויטמינים E,B וP ועשיר באומגה 3ו6. 


שמן פיסטוקים 
בעל טעם חזק וארומה מדהימה של פיסטוקים אשר מחמיאה גם למנות מתוקות וגם למנות מלוחות. 
מעולה במנות עוף,מרקים כתומים, ירקות מוקפצים, ונותן לכל מנה טעם איכותי של גורמה. 
בשילוב עם חומץ בלסמי מתקבל ווינגרט שאי אפשר לעמוד בפניו. 
הוספת כפית של שמן פיסטוק מעלה גלידות מתוקות בכמה רמות לקינוח הגורמה הבא שלכם. 
נסו להוסיף כפית גם לפסטו,למרוח על הפיצה או להוסיף לפסטה ותשדרגו אותם בכמה וכמה רמות. 





סגולות
● מועיל ומרגיע פצעים בפה ובחנכיים. 
● ברפואה המסורתית משמש גם נגד בעיות בקיבה ולהקלה על אנמיה 
● מחקר קבע כי צריכה קבועה של פיסטוק מסייעת בעיכוב מחלות כרוניות 


שמן אגוזי לוז 
שמן מתקתק וטעים במיוחד, חביב השפים. 
תהנו להשתמש בו בווינגרטים לסלט, עם גבינה או עם מנות דג למינהם. 
כל מנה מתוקה גם תקבל טעם נפלא של אגוזי לוז ובשילוב עם שוקולד (או אפילו נוטלה) הילדים שלכם (ואתם) תהנו מאוד. 
שמן אגוזי לוז בהחלט יכול גם להחליף שמן זית במגוון שימושים כמו תיבול או בפסטו להעשרת טעמים. 



סגולות
● מכיל ריכוז של פלבנואידים שמהווים נוגדי חימצון חזקים 
● מכיל ויטמין אי מסוג Alpha-tocopherol ( אלפא טוקופרול) המחזק את הגמישות של העורקים וכלי הדם ומחזק את    
    מערכת החיסון בין שאר יתרונות. 
● מחזק את יכולת הגוף להתמודד עם וירוסים. 



את השמנים המיוחדים של "הוילרי ורנולז" ניתן להשיג ברשתות טיב טעם, עדן טבע, סטופמרקט, רשת אניס, במעדניות, חנויות מזון מתמחות ובבתי טבע ברחבי הארץ. משווק בבלעדיות ע"י חברת אימפורט פור יו - 09-9580522. 

כשר פרווה בהשגחת בד"צ בית יוסף ובאישור הרבנות הראשית לישראל.מצרכים:



הסושייה מתחם לה פארק בחולון

ימים קשים עוברים על כולנו אולם עדיין בין לבין בוחרת לקחת הפוגה ולצאת להתאוורר מן החדשות והמציאות העגומה. השבוע בחרנו באחד הערבים לצאת ל-"לה פארק" בחולון, מקום מקסים - במשך היום ואחר הצהריים ניתן לבלות עם הילדים במתחם בשלל הפעילויות ואילו בערב ניתן לשבת במתחם המסעדות שבמקום ו/או להזמין אוכל ולשבת על הדשא בקרבת מקום ולעשות פיקניק רומנטי.



אנחנו מאוד אוהבים לאכול סושי וברשת הסושיה מבקרים לעיתים קרובות, מאחר והפעם בחרנו במתחחם לה פארק , ישבנו במסעדה הממוקמת כאמור במתחם המסעדות.

מאחר והסושיה ממוקמת באיזור זה בהחלט ניתן להגיע למקום בהופעה לא מחייבת, עם הילדים, בלי הילדים, לארוחת צהריים ו/או ערב או סתם לנשנוש.



אז מה היה לנו?

למנות ראשונות הזמנו:

טָטָאקי טונה צרובה- רצועות טונה אדומה צרובה קלות. מוגש עם רוטב צ'ילי בזיליקום - מנה קלילה, קרה וטעימה מאוד, בהחלט פתיחה טובה:


שיפודי סלמון- מנה מצויינת, הסלמון נימוחים, בתיבול עדין במיוחד- גם מנה זו  פתיחה מצויינת לארוחה טובה:


אל תתנו לתמונות להטעות אתכם, המנות מצויינות, אולם בשל העובדה שמדובר במסעדת פאסט פוד הן פחות מעוצבות אך בהחלט לא יורדות ברמתן ממסעדה.

למנות עיקריות הזמנו מבחר סוגי סושי נפלאים וטעימים המורכבים מחומרי גלם טריים ואיכותיים:



רגע לפני סיום קיבלנו המלצה למוקפץ חדש שאנחנו חייבים לטעום, אז יצאנו לדרך- הסושיה ספיישל סלמון-  אטריות אורז, קוביות סלמון בטמפורה, כרובית, פטריות שמפניון, בצל, נבטים, קשיו, כוסברה ובזיליקום, ברוטב קארי ירוק וחלב קוקוס- מנה נפלאה, שילוב מדוייק של טעמים, ממליצה בחום :



אז אם מתחשק גם לכם לצאת לנשנוש ו/או לפנק את הילדים צאו למתחם "לה פארק" בחולון, הכנסו לסושיה ותהנו מארוחה טובה ומפנקת.



מפלס האגם - מתחם המזון

שעות פעילות: ימים א' - שבת 01:00 - 11:00



יום שבת, 10 באוקטובר 2015

משחק בריא- רשת פעלטון וקופת חולים מאוחדת מאחדים כוחות

כמה פעמים ראיתם את ילדיכם יושבים מול מסכי המחשב ו/או הטלויזיה? לי באופן אישי התופעה הנ"ל מאוד מפריעה ועל כן משתדלת לאתגר ולהפעיל את הילדים הקטנים והגדולים כמה שיותר על מנת לצמצם תופעה זו.

את הבנים בני 3.5 ו-9 אני מאוד אוהבת לקחת למשחקיות אולם לעיתים אף שם אני מוצאת משחקי וידאו ו/או סוני פלייסטיישן ועל כן שוב בני הגדול נצמד למסך ולא מזיז את גופו.

לאחרונה רשת משחקיות פעלטון וקופת חולים מאוחדת משתפות פעולה ומציגים "משחק בריא"- מתחם של כיף, פנאי, התפתחות ובריאות.



כולנו יודעים כי חשוב מאוד לשלב פעילות גופנית בסדר היום של הילדים, באופן קבוע ובכל גיל, על כן מומלץ לגוון את הפעילות וחלקה בין הבית, המסגרת החינוכית ויציאה לפעילות מחוץ לבית.

משחקיית "פעלטון" תורמת את חלקה בכך שילדים מוזמנים להיות פעילים, בסביבה ב טוחה, בכל ימות השנה, גם בימי חום כבד וגם בימי קור וגשם.

בליווי מומחי קופת חולים מאוחדת גובשו הנחיות השימוש והמשחק במתקני המשחקייה, העוסקות ומפתחות את המיומנויות השונות - מוטוריות, קוגנטיביות, סנסוריות ורגשיות הדרושות לילד ולהתפתחותו וכל זאת בשילוב ערך מוסף של הנאה ויצירתיות בסביבה רב חושית.


המתקנים במשחקיית ה"פעלטון" מתוכננים להשגת התקדמות הן בתחום המוטורי והן בתחומים השכליים והרגשיים- חברתיים, כשהילדים יכולים גם להרשות לעצמם ליפול בלי להיפגע על המתקנים הרכים, לנסות פעילויות חדשות, להפגין אומץ ולהרגיש הצלחה בכל התנסות. ככל שהילד יתנסה יותר, כך ישכלל את יכולותיו ויתקדם להשגת תנועות איכותיות מוכבות יותר. ילדים החוששים להתנועע או ילדים המתקשים לדייק בתנועה, יראו במשחקייה מקום להתגבר על חששותיהם והזדמנות להתנסות חוזרת ונשנית המובילה לדיוק הולך וגובר של התנועה.

רוב המתקנים מאפשרים פעילויות מגוונות בדרגות קושי שונות, בהתאם לבחירה של כל ילד וילד. מתקני המשחקייה הם נעדרי קריטריונים חד משמעתיים להצלחה, ואפילו נפילה הופכת לחלק מהשעשוע, הלמידה והחוויה החיובית. ילדים החוששים להתנועע או ילדים המתקשים לדייק בתנועה, יראו במשחקייה מקום להתגבר על חששותיהם והזדמנות להתנסות חוזרת ונשנית המובילה לדיוק הולך וגובר של התנועה.

לאורך כל המשחקייה נמצא שלטים ובהם טיפים ממומחי מאוחדת עם הסברים מה ניתן ורצוי לעשות בכל תחנה ותחנה מבחינה מוטורית, שכלית ורגשית וזאת לשם העלאת המודעות בקרב ההורים לפיתוח המיומנויות שונות בקרב הילדים.


בין התחנות נמצא: גשר חבלים תלוי, טרמפולינות, בריכת כדורים, אומגה, לוח מנעולים, מישור משופע, צלחת מסתובבת, נחש שיווי משקל, לוח תחושות, מתחם בימבות, מזרן מתנפח, חדר בלונים, מבוך גומיות ועוד רבות אחרות.



ספר פנטזיה חדש: אדון הטלקינזיס – עץ עתיק יומין מאת עידן ק.


הבנות שלי אוהבות לקרוא ספרים ועל כך אני מברכת, כאשר הספר החדש "אדון הטלקינזיס" הגיע ביתי בת ה-14.5 הכריזה: "מעולה, בדיוק סיימתי ספר ואין לי מה לקרוא", לקחה את הספר לידיה והחלה לקרוא בשקיקה ובהאה.

הספר הינו ספר פנטזיה מרתק וקסום לבני נוער, הראשון בסדרה שמתרחש בעולם חבוי של טלקינזיס. 

הספר מכיל 500 עמודים, דבר שלא מנע מהנסיכה לסיים אותו תוך שבוע, כל הזדמנות שניכרה בדרכה ישבה לקרוא בשקיקה ובהנאה מרובה.       

                                                  


העלילה לוקחת אותנו לטלהוויליג', עיירה חבויה במרכז ארצות הברית המתהדרת בחומות עתיקות, ממש כמו פעם. אנשים לא רואים אותה כי הממשל הגדיר את האזור שלה כאזור צבאי סגור למבקרים ורק רמי דרג יודעים על קיומה. על המקום שומרים אנשי העיירה. הם יכולים לגרום לכל רכב שיתקרב יותר מדי בשבילים המוסתרים אליה, להסתובב. הם עושים זאת בשקט בעזרת היכולות הטלקינטיות והטלפתיות שהם ניחנים בהן. מלבד מקרים חריגים בהם אף אחד לא מאמין למטייל משוגע שנשבע שמצא מקום מוזר, הכול מתנהל על מי מנוחות. 

איידן, גיבור הסיפור, לא מכיר דבר מלבד העולם הרגיל, ולמיטב זכרונו, מעולם לא הזיז חפץ בלי לגעת בו ומעולם לא ביקר בעיירה של אנשים שיודעים לקרוא את מחשבותיו. מעולם גם לא הואשם איידן בהפנוט מישהו בעל כורחו. חרב? הוא מודה שתמיד רק חלם להחזיק אחת. מפגש בלתי צפוי עם דמות צפויה עוד פחות, הוביל את איידן למכתב מסתורי שהמתין לו שנים רבות. מכתב זה משנה את חייו ללא הכר - לגורל שתוכנן בעבורו בטרם לידתו. איידן מוצא את עצמו מוקף טלקינזיס וטלפתיה, חברים נאמנים, אך גם אויב אימתני שהיה מעוניין להניח את ידיו דווקא עליו. אויב גדול מדי בשבילו, אולי אף גדול מכל העולם הקסום והבטוח שאיידן הספיק כבר להכיר ולהתאהב בו.

כל מקום וצרותיו: לעיירה ה-"טלהוויליג'" אויב מושבע - תושב העיירה לשעבר. בעזרת קבוצת התומכים שאסף עם הזמן מצליח לפגוע בטלהוויליג', ואף לשבות קבוצת אנשים ממנה, קבוצת פורעי חוק אמנם שהחליטה "לטפל בו", אך תושבים נאמנים של הטלהוויליג' מאידך גיסא. אחרי ששבה אותם, מצליח איש זה לבצע עליהם ניסויים מחרידים שיהפכו את צאצאיהם שייוולדו להם מכאן ואילך, לבעלי הילה בעלת פוטנציאל גבוה. הילה-אאורה-שדה אלקטרו מגנטי הוא שמייחד את תושבי עיירות אלה. הילה בעלת צבע חזק נותנת לרוב יכולות טלקינטיות. דברים רבים משפיעים על ההילה, אפילו מצב הרוח עושה זאת, ואת עובדת יכולת שינוי צבעי ההילה הוא מנסה לרתום לטובת ניסוייו. כאשר מצליח אויב הטלהוויליג' בניסוייו, הוא מותקף מצד הטלהוויליג', ובמלחמה זריזה, אך עקובת דם, הוא מנוצח - ויציר כפיו, הצלחת ניסוייו, ילד שהצליח לגרום להילתו להיות בצבע שרצה, נלקח ממנו. במהלך הבריחה מהמקום, מצליח מארב לגרום לאנדרלמוסיה בקרב מצילי הילד והפעוט נשאר באמצע היער בשעת לילה לבדו, נתון לחסדיו של עובר אורח מסתורי שלא משתייך לאף אחד מהקבוצות המתכתשות. 

זהו ספרו השני של עידן קנוחן בן 27 מירושלים. נולד בבת-ים וגדל כחילוני עד גיל 8. מגיל שנתיים עד גיל 8 גר באורוגוואי, שם החלו הוריו בתהליך איטי של חזרה בתשובה. עד גיל 10 כבר חבש כיפה. בגיל 11 עבר לירושלים ומשפחתו הוגדרה חרדית. בגיל 17, כתב את ספרו הראשון "השבר" (הוצאת מייזליק) שנמכר באלפי עותקים. הטריגר לכתיבת ספרו הראשון היה רצון עז לעסוק במשהו שקשור לקולנוע. "עשיתי כמה דברים בשביל זה - הלכתי למנחם גולן ונתתי לו רעיון לסרט. הוא החזיר לי מכתב נחמד והציע לי לפנות עם הרעיון שלי לאנשים שיש להם אפשרות להפיק סרט כזה. רציתי לכתוב תסריט על סיפור שהמצאתי, אך בזמן כתיבתו הפך התסריט לספר. בגיל 18 סיימתי אותו בפעם הראשונה והזדעזעתי מהתוצאה. בגיל 19 שכתבתי את הספר לשביעות רצוני. לספר קראתי בתחילה 'סאן אנדראס', על שם השבר המככב בספר. כששלחתי אותו להוצאות שיניתי כותרתו ל'השבר'. המעניין הוא שלפני מספר חודשים יצא לאקרנים סרט שנקרא 'סאן אנדראס' וסיפורו דומה מאד לספר שלי".

עידן קנוחן מספר כי ספרו השני "אדון הטלקינזיס", "נוצר לי בראש בגיל מוקדם יותר מכתיבת הספר הראשון. לא היה זה רעיון לספר, אלא רעיון כללי שמאד רציתי שיהיה וחיפשתי הרבה בספרות ובקולנוע אם כבר יש דבר כזה. כנער מאד רציתי לראות דבר כזה. משלא מצאתי, היה לי קשה לקבל שאין דבר בדיוק כזה, ויצרתי בראשי קבוצה קטנה של אנשים שקבעה מפגשים בדירה לחקירת יכולות טלקינטיות, ליישום ולימוד היכולות האלה בעצמם. את ההשראה ליכולת הטלקינטית קיבלתי בגיל 14 לערך, אני לא מצליח לזכור בדיוק מהיכן. מן הסתם מאיזשהו סרט, אבל היכולת הטלקינטית וגם הטלפתית אשר הבנתי שהן 'אחיות', קסמה לי הרבה יותר מכל יכולת אחרת שראיתי על מסך. יתכן שהקרבה שלהן למציאות בעיניי, ולא סתם כוח על טבעי שאין מי שיטען לכוח קסם, אלא יכולות שיש לאנשים מסוימים. טלפתיה לטענת אנשים מסוימים קיימת ביום-יום, למשל כאשר מישהו מזמזם שיר שבדיוק מתנגן לאחר בראש, תאומים שמצליחים לחוש את תחושת האח שלהם שנמצא במקום רחוק, אימא שמרגישה את בנה. התעניינתי אצל איש רם מהציבור החרדי האם קיימות יכולות אלה והוא ענה לי: 'יש כל מיני דברים, אבל זה בזבוז זמן'". 

"לאורך הזמן נוצר אצלי סיפור כללי מאד בעל היסטוריה לעַבר, ודמיינתי עיירה קטנה שבה מעבדה שהיא עיקרה של העיירה ואנשיה ניחנו בתכונות אלה. כאשר התחלתי לכתוב את הספר מיד בסיום ספרי הראשון, נתקלתי בקשיים. את ההשראה לכתיבת הספר קיבלתי מספרי הארי פוטר שאותם קראתי בטרם נכנסתי לישיבה הגדולה. בית ספר בתוך העיירה החליף את רעיון המעבדה וכוכב צעיר נראה הרבה יתר מעניין מאשר קבוצת מדענים חוקרים מבוגרים. הסיפור מתרחש בעולם חבוי של טלקינזיס שהוא כמה שיותר קרוב להיגיון ולמדע, ועם זאת קסום כמו שאני אוהב". 

עידן קנוחן מספר כי בימים אלה הוא עובד על ספר ההמשך "אדון הטלקינזיס - אוצרות הסיקריקים".

"אדון הטלקינזיס – עץ עתיק יומין" מאת עידן ק., הוצאת הספרים "אוריון", 500 עמודים. מחיר לצרכן 79 ₪. להשיג בכל חנויות הספרים וכן בחנות ההוצאה בקניון ערי החוף, רחוב סחרוב 19, ראשון לציון ובחנות המקוונת של ההוצאה www.orion-books.co.il.

בצל ממולא בפיטריות שיטאקי ועוד דברים טובים

חג, שבת, חג , שבת - אלו הימים שעברו עלינו לאחרונה ולכן בכל ארוחה חשתי צורך להפתיע ולשדרג במתכונים שווים במיוחד.
הפעם בחרתי בבצלים ממולאים טעימים טעימים במילוי פיטריות שיטאקי, בשר טחון, המון בצל קצוץ ועוד הפתעות.

המצרכים:

10 בצלים גדולים למילוי

0.5 ק"ג בשר בקר קצוץ
5 שיני שום כתושות
בצל מגורד
פיטריות שיטאקי קצוצות
פיטרוזליה קצוצה
1/4 כוס פירורי לחם
כף שטוחה רסק עגבניות
2 כפות שמן
0.5כפית אגוז מוסקט
0.5 פית כמון
מלח, פלפל

לרוטב:

שמן
בצלים פרוסים (שאריות הבצלים של המילוי)
שתי עגבניות מגורדות
פיטריות שיטאקי קצוצות
2 כפות רכז רימונים
כף רסק עגבניות
0.5 כפית כורכום
0.5 כפית פפריקה
כפית קינמון
מלח, פלפל
אופציה- שזיפים שחורים יבשים

אופן ההכנה:

לערבב היטב את המצרכים.
את הבצלים לקלף, לסמן חריץ לאורך הבצל ולהכניס למיקרו למספר דקות.
לאחר שהבצל מתרכך הוא ממש מתקלף וניתן להפריד בין הפרוסות.

למלא את הפרוסות ולגלגל היטב.

לטגן את הבצלים עד להזהבה, להוסיף את העגבניות המגורדות, פיטריות השיטאקי ולערבב היטב.
להוסיף את הרסק עגבניות, רכז רימונים ותבלינים, לבשל כעשר דקות על אש נמוכה.

לסדר את הבצלים יפה בסיר ומעל הכל לשפוך מים רותחים.

לבשל כשעה ולהעביר מעט לתנור להשחמה.

טעיםםםםםםם!!


"חוות תקוע" מתגייסת לקידום המודעות למאבק בסרטן השד
"חוות תקוע", המשווקת פטריות וירקות מיוחדים, מקדמת את המודעות למאבק בסרטן השד. במהלך חודש אוקטובר, שהוכרז כחודש המודעות, ישווקו הפטריות הטריות של "חוות תקוע" במהדורה מיוחדת באריזות ורודות, עם מדבקה וסרט ורוד - סמל המאבק בסרטן השד. חלק מההכנסות יועברו כתרומה לעמותת "אחת מתשע" (הפועלת לקידום המודעות למחלה ולתמיכה בחולות וקרוביהן).
סרטן השד היא המחלה הממארת השכיחה ביותר בעולם המערבי ובישראל בכללמדי שנה מאובחנות בישראל כ4,000 נשים. אחת מכל שמונה נשים ישראליות עלולה לחלות בסרטן השד. חודש אוקטובר מוקדש בכל העולם וגם בישראל כחודש המודעות לסרטן השד להגברת המודעות למחלה ולאבחון המוקדם.
מה הקשר בין פטריות וסרטן השד?
הנטורופתית טל בן דוד, יועצת ל"חוות תקוע", מסבירה:
מחקרים רבים מאששים כי פטריות מאכל (מסוגים מסוימיםבעלות יכולות אנטי-סרטניות התורמות למניעת מחלת הסרטןמעכבות את התפתחות התאים הסרטניים ואף מקלות על ההתמודדות עם המחלה.
פטריית מאי-טאקי -מחקרים מראים כי לפטרייה יכולת לעודד יצירת תאים של מערכת החיסון המשמידים תאים סרטניים ונלחמים בהתפתחות הגידול. כמו כן, התברר שאכילת פטריות מאי-טאקי שיפרה את יעילות טיפולי הכימותרפיה, הפחיתה תופעות לוואי ושיפרה באופן משמעותי את ההתמודדות עם המחלה בסוגי סרטן רבים ובהם - סרטן השד, סרטן ריאות, סרטן המעי הגס, סרטן הכבד ועוד. את הפעילות הרפואית האנטי-סרטנית של הפטריות מייחסים לרכיבים מסוג בטא גלוקן. בנוסף, נמצא שהפטרייה מיטיבה עם איזון רמות הסוכר בדם ומחזקת את מערכת החיסון.
פטריית שי-טאקי -היא בין פטריות המאכל החשובות ביותר שתורבתו וגדלות לצרכי מאכל ורפואה. מבין סגולות הפטרייה הרבות שנמצאו במחקרים שונים, נמצא שהפטרייה מכילה חומר ייחודי בשם לנטינאן אשר מחזק את מערכת החיסון ומעכב התפתחות תאים סרטניים. מחקרים מראים שפטריית ה-שי-טאקי מסוגלת לגרום להגדלת הפעילות של המקרופג'ים  - התאים הבולעניים של מערכת החיסון, אשראחראים בין היתר על זיהוי והשמדת תאים סרטניים.

בנוסף לפטריות מאי-טאקי ושי טאקי, "חוות תקוע" משווקת מגוון רחב של פטריות אקזוטיות, טריות ומיובשות, בהן- פטריות יער, מלך היער, שי-מג'י, הטאקי, חצוצרה זהובה ועוד. לאחרונה החלה "חוות תקוע" לשווק את פטריות המאי-טאקי גם בגרסה הטרייה.
הפטריות מעשירות כל מנה בחן, שפע של טעם ובריאות. הן משתלבות נהדר במגוון רחב של מנות ומטבחים.
כשרות  - רבנות גוש עציון.
מחיריםפטריות שי-טאקי ומאי-טקי טריות: 10-12 ₪ (למשקלים של 125-150 גרם).



החורף עוד רגע כאן - תה של הרבלייף



משקה צמחים בארבעה טעמים

של חברת הרבלייף 

תוספת טבעית של אנרגיה


החורף עוד רגע וכבר יגיע (סימניו הראשונים כבר הופיעו השבוע ).
כולנו יודעים כי בחורף אנו ממעיטים בשתיה קרה ומחפשים משקה חמים ומפנק.
במיוחד לשם כך חברת התזונה הבינלאומית הרבלייף, המעודדת ומקדמת אורח חיים בריא ופעיל, המבוסס מדע ומחקרים קליניים עולמיים, מציעה לחורף הקרוב משקה צמחים ב- 4 טעמים שונים, תחליף בריא לתה ולקפה המסורתיים. 



המשקה מהווה תוספת טבעית של אנרגיה ומתאים במיוחד לימי החורף הקרבים ובאים. משקאות הצמחים של הרבלייף, מוצעים בארבעה טעמים שונים: משקה תה בטעם מקורי, טעם פטל, טעם לימון וטעם אפרסק והינו דל קלוריות המיועד לשתייה יומיומית. 

המשקה טעים ובשל רמת הקופאין הגבוהה אנו זקוקים רק לחצי כפית אבקה להכנת כוס משקה מפנק.


המשקה מסייע להרגשה אנרגטית, בזכות תמציות התה הירוק הקיימות בו, כמו גם תמציות התה השחור והקפאין. מחקרים מראים כי שילוב שלושת התמציות יחד תורמות לירידה במשקל. בנוסף, המשקה מכיל תכונות המגבירות את קצב חילוף החומרים בגוף ותכונות נוגדות חמצון - תכונות אלו הופכות אותו לחלק בלתי נפרד מכל תוכנית לבקרת משקל.





מחיר מומלץ לצרכן עבור משקה תה בטעם טבעי: 303.5 ₪ ל-100 גרם שהם כ-59 מנות משקה.

כמות הקלוריות בכל מנה: 6 קלוריות.
כמות חלבונים בכל מנה:0.2 גרם.
כמות פחמימות בכל מנה: 1.4 גרם.

מחיר מומלץ לצרכן עבור משקה תה בטעם פטל/לימון/אפרסק: 162.6 ₪ ל-50 גרם שהם כ-29 מנות משקה.
כמות הקלוריות בכל מנה: 6 קלוריות.
כמות חלבונים בכל מנה:0.2 גרם.
כמות פחמימות בכל מנה: 1.4 גרם.






המשקה כשר בהשגחת הרבנות הראשית לישראל


ניתן להשיג בטלפון: 03-9431155 


בדוא"ל: israeldr@herbalife.com

באתר החברה: http://herbalife.co.il

אנטריקוטה - סנדוויץ בר לאוהבי בשר

אחד הדברים שאנחנו הכי אוהבים לאכול זה סנדוויץ טוב ומפנק, אז הפעם בחרנו להתפנק במיוחד ויצאנו לאנטריקוטה השוכנת בראשון לצין.



כבר כמעט שש שנים קיימת מסעדת אנטריקוטה בראשון לציון,
זוהי מסעדה ביתית המנוהלת על ידי מוריס, רעייתו ובתו, מקום קטן, חמים וביתי המכיל מקומות ישיבה בפנים, על הבר, בחוץ או בחצר הרחבה והכיפית במיוחד.



כאן נמצא תפריט פשוט יחסית , לא מפונפן אך המבחר הקטן יחסית שווה ואיכותי במיוחד.



בבר של אנטריקוטה מגישים רצועות נדיבות של בשר אנטריקוט מובחר או המבורגרים עסיסיים הנעשים מדי יום בשילוב טיבול ייחודי בידי שף אומן. הבשר מוגש בתוך לחם פרנה מרוקאי הנאפה במקום ומלווה את הבשרים ויוצר הרמוניה מושלמת וחוויה של טעם וריח. לצד הכריכים מוגשים ירקות מוחמצים הנעשים במקום ורטבים בעלי טעם מתפרץ המתמזג בצורה מושלמת בטעמי הבשר העסיסי. הרטבים כולם נעשים מדי יום מחומרי גלם טריים ומשובחים.

בתפריט נמצא :


אנחנו בחרנו לטעום כריך אנטריקוט ארגנטינאי מיושן פרוס דק על הפלאנצ'ה בלחמניית פרנה אפויה במקום. בתוספת: חסה, עגבנייה, בצל מטוגן, מיונז, חרדל וצ'ימיצ'ורי במשקל 170 גרם בשילוב ביצת עין.
הכריך מדהים- לחם הפרנה קריספי מעט מבחוץ ורך בפנים, סופג אליו את כל הרטבים ויוצר ארומה מענגת, ביס מהכריך וביצת העין נזלה אל תוך נתחי האנטריקוט - עונג.


המבורגר 100% בשר בקר ארגנטינאי טחון במקום בלחמנייה ביתית בתוספת חסה, עגבנייה, בצל מטוגן, קטשופ ומיונז, במשקל 250 גרם עם המון בצל מטוגן, מדובר כאן בהמבורגר מבשר אנטריקוט קצוץ ואיכותי, אני לא מחסידות ההמבורגר אולם הפעם ממש נהנתי מהמנה.


עוד נמצא בתפריט כריך נתחי פילה עוף על הפלאנצ'ה בלחמנייה אפויה במקום בתוספת: חסה, עגבנייה, בצל מטוגן, מיונז, חרדל וצ'ימיצ'ורי.

למנות מתלווים חמוצי הבית הטעימים הנעשים במקום ע"י רעייתו של מוריס:


לארוחה המפנקת הוספנו גזוז של פעם בטעמי אננס ודובדבן- טעים וכיפי- בהחלט נוסטלגיה כיפית:


אז אם גם לכם בא להתפנק עם כריך טוב ומנחם רוצו לאנטריקוטה.

אנטריקוטה - אוכלים, מתמכרים ומספרים... 

יש כאן גם משלוחים אז אם אתם תושבי ראשון לציון זכיתם.

הרצל 84 , ראשון לציון

טלפון: 053-9443092
פקס: 03-5062434











מסעדת פליי מרקט- פנינה קולינרית רומנטית



בצל המאורעות הקשים שעוברים עלינו בימים אלו החלטנו שלא ניתן לטרור לנצח ויצאנו לאחר חופשת החגים הארוכה לדייט זוגי רומנטי, חיפשתי מסעדה רומנטית ושקטה אך מנגד תוססת ומעניינת אשר מציעה תפריט עשיר ומקורי לצד קוקטיילים מעניינים ומיוחדים.

מסעדת פלימרקט עונה בדיוק לקטגוריות הללו- מסעדה מקסימה, רומנטית ואותנטית עם עיצוב יפייפה , חלל המטבח פתוח לעיני כל ומקסים בעיני, ישבנו במסעדה 3 שעות מבלי להרגיש, היה כל כך כיף שלולא השעה המאוחרת היינו ממשיכים להנות.

שף המסעדה אורון אסקין - בחור צעיר, צנוע אשר מפיק פנינים ממטבחו העשיר, תפריט המסעדה מאוד מגוון וניתן למצוא בו מנות מהמטבח האסיאתי, האיטלקי והים תיכוני.

להבדיל מהרבה מסעדות יש כאן מבחר מנות לצמחונים, טבעונים ואף ארוחות ילדים. המנות חלומיות וגם כיום לאחר יומיים אני עדיין "מפנטזת" על 2 מנות שאכלתי, אין לי ספק כי זאת הולכת להיות מסעדת הבית שלנו.

לצד תפריט האוכל בפלימרקט ישנו תפריט יינות ובו מגוון יינות ישראליים קוקטיילים מיוחדים וטעימים במיוחד. 

מרגריטה קוקו שאנל- וודקה חלפניו, מיץ אננס, ליצ'י וצ'ילי.
רימוניטו- רום, נענע, לימון ומיץ רימונים.


ג'ין סלט ירוק - מלפפון, חסה, כוסברה, בצל ירוק, פלפל חריף, ג'ין ולימון.


שלושת הקוקטיילים היו כל כך טעימים ומושקעים.

אז מה היה לנו?

התחלנו עם מנת שרימפס קוקטייל- שרימפס צלוי שמונח על קרם תירס חלומי, אבקת זיתים, כמהין ופרמזן- אחת המנות הכי טעימות שאכלתי עד היום- השרימפס צלוי וטעים מאוד, הקרם תירס פשוט מדהים, אני לא מפסיקה לחשוב עליו:




טטאקי טונה בקראסט פלפל שחור ושומשום שחור, ג'ינג'ר כבוש, בצל ירוק וויניגרט אסייתי- מנה קלילה ועם זאת מיוחדת מאוד:


סלט תמנון- מזכיר מעט את סלט הוולדרוף הידוע, מכיל סלרי, תפוחים, שקדים, פרוסות צנוניות, עלי בייבי ורצועות תמנון צלויות, עד היום היו לי 2 ניסיונות עם תמנון שכשלו, הפעם הצליח לאורון בענק, התמנון היה צלוי וקראנצי וכל כך טעים, שילוב הטעמים היה פשוט מוצלח:



קדרת פירות ים אסייתית- חצי סרטן, מולים, שרימפס, קלמארי, ג'ינג'ר, גזר, בצל, כוסברה, קרם קוקוס וטום יאם- גם מנה זו פשוט מושלמת, בעת האכילה נראה לי ששכנינו לשולחן לא הפסיקו לשמוע אותי מתענגת ומתמוגגת, הרוטב כל כך טעים עם עקצוץ קליל של חריפות, פירות הים כל כך טעימים ואיכותיים- מנה מושלמת שאילולא היה לי כיכר לחם שלמה הייתי מנגבת עם הרוטב הטעיםםםםםםםםםם:



רביולי פתוח- קרם ארטישוק ירושלמי, דפי פסטה, זנב שור, ג'ינג'ר, צ'ילי, פטריות שימאג'י, פרמזן ומח עצם- המנה הזו נזללה בהנאה גמורה ע"י בעלי, אני באופן אישי לא אוהבת זנב שור אז מלבד הפסטה לא טעמתי יותר מידי מהמנה.    
גם את הפסטה מכינים במקום והיא הייתה כל כך טעימה, נימוחה ואיכותית.


ניוקי ציידים- ניוקי ביתי, נתחי פילה בקר, מיקס פטריות, בצלי שאלוט, צ'ילי, תרד, קרם גזר, פלפל שחור ועירית- מנה חלומית, גם בשלב זה כאשר הייתי ממש שבעה התענגתי על המנה והשארתי צלחת  ריקה, הניוקי ביתיים ונימוחים בפה, נתחי הפילה עשויים בדיוק במידת הצלייה הנכונה מתובלים בעדינות ובמתינות, שילוב הירקות ביחד עם המרכיבים יוצרים חגיגה קולינרית בפה, הגעתם? אל תוותרו על המנה- שלמות!!


גם בגזרת הקינוחים הוקסמנו- אומנם אכלנו מלבי אבל הוא היה כל כך טעים ושונה מהרגיל, עם רוטב צילי מדהים ומעל אבקת היביסקוס ופיסטוקים- קינוח קליל, מרענן וכל כך טעים:



אם הייתי צריכה לתת למסעדה ציון ו/או להכתיר אותה היא הייתה זוכה במקום הראשון, כל כך נהננו, השירות כאן כל כך מוקפד ואדיב, השירותים כל כך נקיים (לי יש סברה כי אם השירותים נקיים כך נראה המטבח ואכן כך הדבר כאן), הבעלים מסתובב בין היושבים מסביר פנים וכל כך נעים, השף והמנות שיוצאות תחת ידיו מוקפדות מאוד וטעימות בטירוף, האווירה כל כך נעימה, רומנטית, עם מוזיקת רקע נעימה- מושלם!!!

אנחנו עוד נבקר כאן רבות אין לי כלל ספק!! 

כתובת:
רבי יוחנן 8 יפו, יפו.
טלפון: 053-8094376
שעות פתיחה:
יום א' - יום ה' 24:00 - 19:00

שישי-שבת בראנץ 12:00 עד 17:30 ובערב 19:00-24:00