יום שבת, 15 במרץ 2025

זכיתם לבקר כבר בממלכת הקרואסונים של רחלי ור ניר?


את הסופ"ש האחרון בילינו בעיר הקודש ירושלים, בעת שיטוטנו בשוק מחנה יהודה ידענו שאנחנו חייבים להגיע לממלכת הקרואסונים  של רחלי ור ניר הסמוכה לשוק. מהיום הראשון שהקסם נפתח אני רוצה להגיע ועד היום בעוונותי הרבים לא צלחתי את המשימה. אז.. כאמור בסופ"ש האחרון הגשמתי את חלומי והגענו לקסם של מקום- ממש מסעדת שף באווירה פריזאית של קרואסונים - פרי יצירתה של  הקונדיטורית וזוכת התוכנית 'הקינוח המושלם' רחלי ור ניר.

רחלי התחילה את דרכה בתחום בגיל 15 כשעזבה מסגרת חרדית ובית עם 13 אחים ואחיות, ויצאה לחיים עצמאים . את תחילת דרכה במקצוע החלה במטרה להפיג רגעים של בדידות (שכן התגוררה לבד) כשהחלה לבשל ולאפות לחברים ומכרים. לימים יסודות הבישול שניכסה לעצמה שירתו אותה רבות כששילבה את כישוריה עם טכניקות אפייה מפוארות שפיתחה בעצמה.

עד כה זכתה רחלי באין ספור תארים וכתבות על ההישגים והסדנאות המקצועיות שהנחתה ברחבי הארץ. אף השתתפה וזכתה בתוכנית הקינוח המושלם בקשת 12.בתוכנית רחלי לקחה את עולם הפטיסרי צעד נוסף קדימה לעבר אומנות אכילה של ממש. ולכן סדנת האומן הדיגיטלית הראשונה של רחלי נוצרה, בהשראת התוכנית.

בימי הקורונה רחלי נענתה לבקשת עוקביה ברשתות החברתיות ופתחה קונדיטוריית קונספט בשוק מחנה יהודה בירושלים שחיש מהר הפכה למקדש למאפים בעבודת יד. כאן תמצאו מסעדת שף של ממש ובתפריט מאפים מיוחדים שמיוצרים כמובן בעבודת יד במקום בדגש על טעמים יוצאי דופן וחומרי גלם באיכות הגבוהה ביותר. המאפים נעשים ונאפים באמצעות תהליכים ארוכים ומורכבים וזאת על מנת להעניק לנו הטועמים חוויה קולינרית ברמה הגבוהה ביותר שניתן למצוא היום בגזרת המאפים. 

כבר שנכנסים לבית הקפה מקבלים גל ריח מתקתק ומיוחד ולגמרי מבינים שהגענו למקום הנכון. וויטרינה יפייפיה עמוסה בכל טוב תמתין לכם במקום וכאן תוכלו לבחור את המאפים שתרצו לדגום - פרט חשוב מאוד!! כאן המאפים שעומדים בוויטרינה הינם לראותם בלבד, תבחרו וברגע שתבצעו הזמנה יכינו לכם את המאפה במקום! עוד דבר חשוב מאוד!! כאן לא תקבלו קוראסון משעמם כאן תחשפו למנות בהם כל הקרואסונים/מאפים מכילים תבשילי ירק מושקעים, גבינות שמייצרים במקום, מוסים מורכבים , ועוד.. וזאת על מנת לספק חוויית שף בקרואסון/מאפה . ולקדש טריות, מרקם וטעם בסטנדרט פריזאי🥐

אז מה היה לנו?





התחלנו עם קרואסון מרובע פתוח, כרוב צלוי ומקורמל במספקרונה למון גראס, סלרי, קונפי צ'ילי, עשבי תיבול ושום - רגע לפני שהמאפים הגיעו הבן שלי שאל אותי מה הייחוד של רחלי, אמרתי לו מיד כאשר תקבל את המנה תבין ואכן כך היה, התקבל מאפה מדופף מדופף, טעים ושונה מכל מה שאתם מכירים. אתם ממש מרגישים שאתם אוכלים עלים עלים של עונג עילאי ועליו תוספות מקוריות ומפתיעות המשתלבות בהרמוניה מופלאה- כל ביס כזה יעשה לכם לגמרי שמח בחיך. אחד הדברים הכיפים במנות של רחלי זה שהכל מיוצר כאן מאפס, אין שום דבר קנוי, את כלל המרכיבים- הגבינות, הממרחים- הכל הכל נעשה תחת ידיה של רחלי האלופה:





סביח בוכרי- קרם הר ברכה וריקוטה בתוצרת עצמית ושמנת עם קונפי שום טחון, ריבת צ'ילי ועגבניות, חצילים במשרה עשבים בוכרי- כוסברה ופיטרוזליה וטחינה גולמית למעלה וחלמון כזה שברגע שתחצו את הקוראסון ישפך לכם לתוכו ויעצים את הטעמים העזים. כאן תשכחו מכל מה שאתם מכירים כי ביס כזה יעורר לכם את כל בלוטות הטעם, הריח ובעיקר האושר:





בגזרת המתוקים דגמנו אינגליז של מסקרפונה וריקוטה עם טופי של אמרנה חלומי, יחד במנה תמצאו גם דובדבני אמרנה מקורמלים שאלו הם דובדבנים מקורמלים תוצרת איטליה- גם כאן דפדוף הקוראסון יותיר אתכם פעורי פה, מי שמבין בקונדטוריה יודע כי רחלי מגיעה לרמות שלא תמצאו בכל מקום. המילוי מצידו חלומי, מדויק, לא מתוק מידי, לא כבד מידי ומעניק לכם לגמרי ביס שמח:




עוד דגמנו קוראסון מפתיע במיוחד- ישראלי, חצוף, ירושלמי - קוראסון במילוי פנקוטה זעתר טרי , קרמל של צנוברים וגרעיני דלעת - עשבוני, מתוק, מלוח ומיוחד במינו, כזה שלא תטעמו בשום מקום אחר. הילדים פחות התחברו אנחנו אהבנו את הנועזות, את השוני ואת המיוחד כי אתם כבר מכירים אותנו שאנחנו אוהבים דברים שונים, מיוחדים ומפתיעים. 


אז חברים, אם גם אתם כמונו יודעים להעריך מאפים ברמה גבוהה שטרם נראתה בארץ זה המקום בעבורכם, הגיעו לכאן אפילו במיוחד כי הנאה מרובה מובטחת לכם, מילה שלנו!! ועכשיו חייבת לשתף אנחנו היינו בסופ"ש הקודם בעיר הקודש וקפצנו לבקר אצל רחלי, ביום חמישי האחרון ביתי נסעה לחופשה שוב בעיר הקודש ולא ויתרה ושוב קפצה לבקר אצל רחלי, הפעם כמובן טעמה טעמים אחרים ותקשיבו היא בדיוק כמונו מאוהבת!! אז אתם עוד פה? רוצו ותהנו!!


אינסטגרם

פייסבוק

כתובת:
יפו 103
ירושלים

שעות פתיחה מעודכנות:
א-ה – 09:30 – 15:30
ו' עד 14:00

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה