יום ראשון, 8 בספטמבר 2019

מסעדת בנחלה - Banahala פנינה קולינרית בלב נהריה


לאחרונה יצאנו לחופשה זוגית רומנטית בנהריה, כן, בבקשה אל תרימו גבה, גם בנהריה יש חיים משוגעים- יש בתי מלון נפלאים (מוזמנים לקרוא על הביקור שלנו) ויש מסעדות מדהימות, אחת מהן שאני מכירה מביקורנו בעבר וחוזרת שוב חדשות לבקרים כאשר אנו באיזור זו מסעדת בנחלה- מסעדת ביסטרו שף מדהימה ומיוחדת, ממש פנינה קולינרית בלב נהריה שבהחלט שווה נסיעה אף מאיזור המרכז.

מסעדת בנחלה החלה את דרכה כבר אי שם בשלהי שנת 2005, רן פרידמן החליט לחזור לחיות בצפון עיר הולדתו , תוך כדי ביקור ואיסוף פקאנים בנחלה הישנה של המשפחה החליט להפוך את המקום לעסק משפחתי, שנס מותנים, הרים שרוולים ויחד עם בני המשפחה התחילו לעמול במלאכה הקשה- גזמו, בנו, עיצבו, צבעו , יצרו והקימו את מסעדת בנחלה- כאמור פנינה קסומה ומיוחדת (שמאז ועד היום עברה עוד מספר שידרוגים מיוחדים), חיש מהר גם אחיו הגדול זיו נשבה בקסם המקום והצטרף יחדיו לעסק המשפחתי.



המסעדה מוקפת גינה קסומה ופינות חמד לישיבה, בנחלה מעניקה לאורחיה חוויה ייחודית, כאן ניתן להנות מפינות ישיבה במסעדה, מחוצה לה בגינה הקסומה (ואף ההורים לילדים הקטנים נהנים משלווה ושקט מאחר ובמקום ישנם המון משחקים ומתקני משחק  לילדים), כמו כן ישנו דק רחב ידיים עם מבחר פינות ישיבה. 



אגב, בדרכנו למסעדה קראנו ידיעה כי המסעדה הינה בין 10 הטובות בארץ מחוץ לתל אביב וממש לא בכדי, לא סתם יצא למסעדה שם של מוסד קולינרי בצפון ובכלל כל זאת בזכות האוכל המשובח, השירות אדיב, האווירה נינוחה והנוף המרהיב.

בתפריט נמצא מענה לכל שעות היממה- תפריט האוכל מושקע ומגוון- לצד מבחר מאפים שנאפים מדי בוקר, עוגות וקינוחים, נמצא תפריט אקלקטי הכולל בשר אנטרקוט מיושן היישר מרמת הגולן, דגים טריים, מרקים, סלטים ופסטות. הכול מוכן מחומרי הגלם הטבעיים והאיכותיים ביותר. על התענוגות הקולינריים אמון צוות מטבח מוכשר ומקצועי, במלווה את המסעדה כבר הרבה שנים ויודע בדיוק מה הסועדים אוהבים.





אז מה היה לנו? את הארוחה הדשנה התחלנו עם 2 מנות ראשונות מדהימות, כן, בהחלט כאלו ששווה לשבור דיאטה עבורן:

פולנטה קרם מתירס טרי, פטריות צלויות, אספרגוס, פרמז'ן ונגיעת שמן כמהין- אחת המנות המוצלחות שדגמתי במסעדה עד כה, פולנטה קטיפתי וקרמית מתירס טרי, מתקתקה במתינות ובשילוב של פטריות, אספרגוס ופרמז'ן- מנה חלומית שכיף לאכול ולאכול עד שהצלחת מתנקה לה - אל תוותרו- מנה מ-ו-ש-ל-מ-ת:





בורטה- כדור מוצרלה ממולא קרם שמנת, גספצ'ו עגבניות, שרי, עלה בזיליקום וקוויאר בלסמי- את המנה הזו יצא לנו לאכול לא אחת, אולם בהמון מקומות הבורטה לא מספיק איכותית, לא מספיק טרייה ועל כן גבינת השמנת לא נוזלת לה כאשר פוצחים את הכדור- כאן זכינו להנות מבורטה אמיתית, איכותית מאוד, בעלת טעמים נפלאים ושילוב טעמים מדוייק להפליא, כל המרכיבים איכותיים אשר יצרו מנה מדהימה:








כקרניבורים גם הפעם היינו במוד של בשר איכותי ועל כן בחרנו במנות מדהימות, ברמה גבוהה, באיכות ללא תחרות, במידת עשייה מדוייקת :



הזוגי בחר באנטריקוט- 300 גרם של נתח איכותי מאוד, משוייש היטב, עשוי במידת העשייה המדוייקת, מוגש לצד  תפו"א אפוי בשמן זית ורוזמרין, קרם שום ופלפל שושקה קלוי- מי שמבין בבשר יודע לזהות בשר איכותי וכאן נחלנו הצלחה מרובה:






אני בחרתי בפילה עגל- מדליון של פילה מיניון 200 גרם עם פירה כמהין, פטריות ורוטב דמי גלאס- בשל העובדה שאני שומרת על אורח חיים בריא משתדלת להקפיד על אכילת בשר נטול שומן על כן בחרתי במנה הזו שהתבררה כבחירה נכונה עד מאוד, גם כאן הבשר איכותי מאוד, הוגש במידת הצלייה המדוייקת , אדמדם, נימוח ועסיסי, הוגש על מצע של פירה קטיפתי - מנה מושלמת - בכל ביס כל החושים מתחדדים:




אומנם בשלב הזה כבר לא ממש יכולנו להכניס  פירור אולם מאחר ובמקום ישנם קינוחים כל כך נפלאים וידוע לקינוחים ישנה קיבה נפרדת חיש מהר הגיעו לשולחננו 2 קינוחים נפלאים:

 
עוגת גבינה אפויה קלאסית בליווי סורבה תות- כמה קלאסי ככה מדוייק ונפלא, עוגת גבינה נימוחה, אוורירית וטעימה מאוד, מתוקה במתינות- יש רק בעיה אחת עם המנה הזו- שממש קשה להפסיק לנשנשה - ממליצה בחום:




הזוגי שמקפיד על בשר חלב בחר בקינוח בגזרת הפרווה-  באונטי-תחתית שוקולד קוקוס, קרם שוקולד לבן וקוקוס וגאנש שוקולד מריר- מנה שהתבררה כיצירת מופת- שילוב של כל מה שהוא אוהב ועוד פרווה- הוא התענג על כל ביס וביס ולראשונה בחייו סיים כמעט את כל הקינוח:




אז אתם עוד פה? רוצו והזמינו מקומות עוד היום, הנאה מרובה מובטחת לכם.

כתובת: 
יצחק שדה 17, רסקו , נהריה
טלפון: 
053-9443538
שעות פעילות:
יום ב'-ש' , 09:00-23:00

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה