יום רביעי, 18 במאי 2022

פוקצ'ה איטלקית מדהימה, רכה וטעימה במיוחד.

לפני כחודשיים חגגנו יום נישואים 25 ולרגל המאורע בעלי הפתיע בטיסה לארץ האהובה עלי - איטליה! והפעם היעד היה רומא. מי שמכיר אותי יודע שהמטבח האהוב עלי בעולם הינו המטבח האיטלקי, בו נמצא אין ספור פיצות, פוקצות, לחמים מיוחדים, פסטות ועוד. עת ביקורנו ליקטנו אין ספור חומרי גלם איכותיים ועימם חזרנו ארצה לניסיונות כאלו ואחרים.

השבוע הגיע משלוח מ"קמח הארץ" של "קמח פיצה ופוקאצה", מיד הפשלתי שרוולים ונכנסתי למטבח, ממחצית הקמח הכנתי פוקצות ואת מחציתו הנוסף שמרתי לערב פיצות שאכין השבוע. מה אגיד לכם? זה אחד הקמחים המוצלחים שדגמנו- קמח פשוט נפלא שנתן מאפים מדהימים.

"קמח פיצה ופוקאצ'ה" סופר איכותי, ללא צורך בניפוי. הקמח, תוצרת גרמניה, הוא קמח חיטה לבן באיכות מעולה, עשיר במיוחד בחלבון ובגלוטן. הקמח יוצר בצק חזק, גמיש, רך ובעל מרקם וטעם עשירים ובזכות הרכבו הוא מתאים במיוחד להכנת פיצות ופוקאצ'ות.

כשר פרווה, בהשגחת בד"ץ מהדרין הרב רובין והרבנות הראשית לישראל.

מחיר: 10 ש"ח לאריזה במשקל 1 ק"ג.

את הקמחים של "קמח הארץ" ניתן להשיג באתר הטחנה - המבצע משלוחים לכל רחבי הארץ.




קבלו את המתכון המושלם לפוקצות שתרצו לזלול ולזלול בהנאה צרופה:

מצרכים:
4 כוסות קמח פיצה ופוקצה
1 כפית מלאה מלח
2 כפיות סוכר
1 כף מלאה שמרים יבשים
4 כפות שמן זית
2.5 כוסות מים פושרים


אופן ההכנה:

להכניס לקערת המיקסר את כלל המצרכים מלבד המלח והשמן וללוש היטב, כאשר מתחיל להתגבש גוש בצק להוסיף את המלח ולאחר כדקה להוסיף את השמן.
ללוש היטב כעשר דקות.
יוצרים כדור ומשמנים בשמן זית מעבירים לקערה משומנת מכסים להתפחה של שעה וחצי עד שיפיל את נפחו .

להוציא אוויר וללוש כ-דקה , לחלק למספר כדורים (אני חילקתי לארבעה אבל זה תלוי בגודל ועובי הבצק שאתם רוצים).
לרדד ולהניח בתבנית עם נייר אפייה משומן היטב עם שמן זית.
עושים בבצק גומות בעזרת האצבעות ומטפטפים עליו שמן זית.

מכאן אפשר לשים מה שרוצים , למשל :
לערבב שמן זית ומים ולהבריש את הפוקצ’ה התפוחה ולזרות מלח ורוזמרין ולהכניס לתנור .
להכין רוטב של פיצה למרוח על הפוקצ’ה ולא להגיע עד השוליים לאחר שטיפטפת שמן זית , לפזר פרוסות בצל , עגבניה , עשבי תיבול וזיתים שחורים ולאפות .
אם הארוחה חלבית להוסיף פרוסות דקות של גבינת מוצרלה או צהובה אחרת מעל העגבניות יוצא נהדר.




"קמח הארץ" הינה טחנת קמח ישראלית (מ-2009) במושב כוכב מיכאל, המייצרת ומשווקת קמחי איכות במחירים הוגנים. הקמחים הנטחנים בה מכילים את גרעין החיטה בשלמותו, כולל הסובין והנבט. הקמחים המיובאים מגיעים מטחנות קמח מובילות ומתמחות בגרמניה, צרפת ואיטליה.

עפ"י חזונו של מייסדה, אמנון ברזין, הטחנה נותנת מענה לאופה הביתי והמקצועי ומספקת קמחים איכותיים ומוכרים לצד נדירים ומיוחדים. בקמחים: קמחים מלאים ממגוון דגנים; קמח פיצה; קמחים צרפתיים; קמחים מדגנים עתיקים; קמחי פרימיום ועוד. בנוסף, משווקת הטחנה את המותג נטול הגלוטן MOLINO (מולינו) הכולל דברי מאפה, תערובות לאפייה ועוד. בצמוד לטחנה פועל בית מאפה ללחמי מחמצת טריים, הבודק הלכה למעשה את מגוון הקמחים ומשמש כמוקד ידע לאופים בכל הרמות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה