יום ראשון, 29 במאי 2022

פסטה ברוטב שמנת, עגבניות וסלמון- שלמות בצלחת

מבלי שנשים לב ועוד רגע שבועות, כהרגלתי התחלתי עם בניית התפריט וביניהם "חזרות" לשם הבנת התפריט הכולל. מאחר ושבוע שעבר הגיע משלוח מפנק מבלה איטליה ידעתי מיד עם מה נתחיל והחלטתי להכין "פסטה ברוטב שמנת, עגבניות וסלמון"- אימל'ה כמה שזה יצא מושלם. הרוטב קטיפתי ובעל טעם מושלם וזאת בעיקר בזכות 100% עגבניות אשר מגיעות מצפון איטליה. חדי האבחנה יבחינו בצבע האדום של העגבניות אשר מראה על האיכות של המוצרים.


אז הצטרפו אלי לחגיגה , הפשילו שרוולים והכינו את המנה שתקצור אין ספור מחמאות:





המצרכים:
2 כפות שמן זית איכותי
400 גרם סלמון חתוכים לקוביות בינוניות
קופסת שימורי עגבניות מרוסקות של בלה איטליה
2 כפות רכז עגבניות
שמנת מתוקה
4 שיני שום כתושות
מלח, פלפל, בזיליקום
1/4 כוס מי בישול הפסטה
פרמזן להגשה

אופן ההכנה:
את הפסטה לבשל לפי הוראות היצרן.

לטגן בשמן זית את הסלמון קלות, להוציא ולהניח בצד.



להוסיף לאותו השמן את השום הכתוש ולערבב היטב, להוסיף עגבניות מרוסקות, רכז עגבניות ולערבב היטב.




להוסיף שמנת מתוקה, תבלינים ולערבב היטב.



להוסיף את 1/2 כוס מי בישול הפסטה ואת קוביות הסלמון המטוגנות.

לערבב ולבשל על אש קטנה כעשר דקות. 

לערבב את המנה היטב, להגיש בצלחת יפה, לפזר בנדיבות פרמזן ולהתענג.






חג שמח.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה