יום ראשון, 18 באוגוסט 2024

תבשיל אסאדו וכיסוני בשר - פשוט ללקק את האצבעות

מידי שבוע אני שוברת את הראש מה לבשל לשבת, כל הזמן מחפשת לשדרג ולהשתדרג. כאשר הגיע משלוח מבית חברת "מאמא מרי" עם כיסונים ביתיים מעולים ידעתי מיד מה אכין עימם. נכון שלא אחת אני מכינה כיסונים שכאלו בערב שבת ומגישה עם המון בצל מטוגן אבל הפעם התחשק לי לשדרג את תבשיל האסאדו שהכנתי. 

עוד רגע ואשתף במתכון המעולה אבל רגע לפני כן חייבת לשתף אתכם אודות הכיסונים: חברת "מאמא מרי" (משנת 1993) מציעה לפנק את המשפחה והחברים עם כיסונים ביתיים מעולים במילוי בשרי או פרווה – מהם אפשר להכין מנות נהדרות וטעימות כמו למשל כיסונים במילוי בשר הודו, או כיסונים במילוי דובדבנים. הכיסונים, תוצרת כחול לבן, מבוססים על מתכונים מסורתיים יהודיים. נכון, תמיד הכי כיף להכין הום מייד אבל למי יש זמן להכין? אני באופן אישי תמיד מקפידה שתהיה לי לפחות חבילה אחת במקפיא לבישולי השבת.

אז במיוחד למי שלא מכיר (וכמובן, למי שכבר מכיר) – מצאנו עבורכם את החברה, בהא הידיעה, שתחזור ותפגיש את בלוטות הטעם שלכם עם זכרונות קולינאריים נהדרים – כולל זכרונות שתוכלו ליצור מהרגע שתכינו כיסונים במטבח הביתי שלכם.

ל"מאמא מרי" עשרות סוגים של כיסונים, כשרים וטעימים, במילוי בשרי או פרווה - נהדרים כמנה עיקרית, כתוספת או כקינוח. כיסונים הם מאכל חובק עולם, המהווה פיתרון זמין, מהיר ואיכותי לאוכל אמיתי. הכיסונים של "מאמא מרי" מתאימים למגוון קהלים, כולל טבעונים, צמחונים, שומרי כשרות, משפחות, פודיז ולכל מי שמתגעגע לבישוליה של סבתא...

המוצרים כשרים בהשגחת הרבנות קרית ים.

מחירים: כיסונים במילוי בשר: כ-29 ש"ח (משקל 800 גרם); כיסונים במילוי דובדבנים: כ- 22 ש"ח (משקל 400 גרם).



להשיג ברשתות המזון ובמעדניות.

אז קבלו בבקשה את המתכון המעולה:

המצרכים:
1.5 קילו אסאדו
3 בצלים גדולים חצויים ופרוסים
מעט קמח
2 כוסות יין
תבלינים: מלח, פלפל, כמון, פפריקה מתוקה, מרק עוף
מעט טריאקי

חצי חבילת כיסוני בשר של מאמא מרי מבושלים לפי ההוראות בגב השקית.

אופן ההכנה:
לחתוך את האסאדו לקוביות בגודל המתאים לכם, לעטוף היטב בקמח ולטגן בסיר בשמן (בנדיבות) עד להזהבה, להוציא ולהניח בצד.
באותו הסיר להוסיף את הבצלים החתוכים ולטגן עד להזהבה, להחזיר את הבשר ולערבב היטב.
להוסיף את היין והתבלינים ולערבב היטב. להוסיף את כיסוני הבשר (המבושלים).
להוסיף מים רותחים עד כיסוי.

לבשל כשעתיים, כל חצי שעה לפתוח ולערבב היטב שלא ידבק לתחתית הסיר.
להוסיף את הטריאקי (לפי העין) ולערבב היטב, לבשל עוד שעה.

לכסות את הסיר בנייר אפיה ובמכסה הסיר ולהעביר לתנור לבישול נוסף של עוד כשעתיים בחום של 120 מעלות. להגיש חם.













אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה