יום שבת, 4 באפריל 2015

עוגה נוסטלגית- עוגת אגוזים נפלאה לפסח

מאז שאני נשואה זאת העוגה שמלווה אותנו בכל שנה בחג הפסח, כל שנה אני מנסה מתכונים חדשים אך ורק לצד עוגה זו- ממליצה בחום!

עוגת אגוזים,שוקולד וקוקוס לפסח

מצרכים 
לשים בקערה גדולה:
1/2 כוס סוכר
3 כפות יין מתוק
6 חלמונים
קורט מלח
לבחוש היטב

בקערה אחרת:
3 כפות שטוחות קמח מצה
1 כפית אבקת אפיה/כשר לפסח
1 כוס קוקוס
3/4 כוס אגוזים קצוצים
100 גר’ שוקולד מריר קצוץ
1 כפית אבקת קפה נמס
לערבב ולהוסיף לתערובת הראשונה

6 חלבונים
1/2 כוס סוכר
להקציף ולהוסיף לתערובת בתנועות עטיפה


אופן ההכנה 

לשמן תבנית מס’ 26 לשפוך את התערובת לתבנית ולאפות בבחום בינוני 45 דק’.

לאחר הוצאת העוגה כשעודנה חמה להרטיב אותה עם כוס נס קפה (ללא חלב) ולתת לה להצטנן.

להקציף שמנת מתוקה- אני תמיד מכינה עם קצפת ריצ על מנת שהעוגה תהיה פרווה- למרוח על העוגה , לקרר לפחות לילה במקרר.