אני מאוד אוהבת שיש לי עוגה טובה במקפיא לשעת צרה
זאת עוגה שאני שומרת במקפיא, אך בדרך כלל לא נשמרת רק לאורחים...המצרכים:
לבצק:
כוס סוכר
1/3 5 כוסות קמח
2 שקיות אבקת אפיה
2 חב’ מרגרינה
4 חלמונים
מעט קליפת לימון
לשכבות למילוי:
ריבה משובחת
130 גרם אגוזים קצוצים
קצף מ-5 חלבונים +1 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
מעט לימון
לקרם (לא חובה):
100 גרם שוקולד
2 כפות קקאו
4 כפות סוכר
5 כפות מים
אופן ההכנה:
לערבב היטב את מצרכי הבצק, לחלק ל-2 . חלק אחד לרדד ולהניח בתבנית של תנור, חלק שני להקפיא.
למרוח על החלק שבתבנית ריבה, לפזר אגוזים.
במקביל להכין קצף ביצים יציב, להוסיף סוכר, סוכר וניל, ולימון ולמרוח מעל שכבת האגוזים.
להוציא מהמקפיא את הבצק הנותר ולגרד מעל העוגה.
להכניס לתנור בחום בינוני, בערך חצי שעה, עד להזהבה קלה.
לאחר שיתקרר להכין את הקרם: להכניס את כל חומרי הקרם לסיר, ולבשל על אש קטנה, לאחר שמסירים מהאש להוסיף 1/3 חב’ מרגרינה ולהמיס היטב.
להזליף מעל העוגה.
טעימה טעימה ומומלצת בחום.
זאת עוגה שאני שומרת במקפיא, אך בדרך כלל לא נשמרת רק לאורחים...המצרכים:
לבצק:
כוס סוכר
1/3 5 כוסות קמח
2 שקיות אבקת אפיה
2 חב’ מרגרינה
4 חלמונים
מעט קליפת לימון
לשכבות למילוי:
ריבה משובחת
130 גרם אגוזים קצוצים
קצף מ-5 חלבונים +1 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
מעט לימון
לקרם (לא חובה):
100 גרם שוקולד
2 כפות קקאו
4 כפות סוכר
5 כפות מים
אופן ההכנה:
לערבב היטב את מצרכי הבצק, לחלק ל-2 . חלק אחד לרדד ולהניח בתבנית של תנור, חלק שני להקפיא.
למרוח על החלק שבתבנית ריבה, לפזר אגוזים.
במקביל להכין קצף ביצים יציב, להוסיף סוכר, סוכר וניל, ולימון ולמרוח מעל שכבת האגוזים.
להוציא מהמקפיא את הבצק הנותר ולגרד מעל העוגה.
להכניס לתנור בחום בינוני, בערך חצי שעה, עד להזהבה קלה.
לאחר שיתקרר להכין את הקרם: להכניס את כל חומרי הקרם לסיר, ולבשל על אש קטנה, לאחר שמסירים מהאש להוסיף 1/3 חב’ מרגרינה ולהמיס היטב.
להזליף מעל העוגה.
טעימה טעימה ומומלצת בחום.
וואו עוגה יפהפיה ונראית טובב!
השבמחק