עוד ארוחת ערב חג ועוד ארוחת חג, עוד על האש ועוד תבשילים , הבוקר הילדים הכריזו שאין להם כוח לבשר ובא להם פינוק חלבי טעים ואיכותי, כזה שממזמן לא הכנתי, טוב מה עכשיו? שאלתי אותם, לא הכנתי מספיק אוכל לחג? הלוא אנחנו יכולים לאכול עוד שלושה ימים עם כמות האוכל שבמקרר אבל חיש מהר המבטים שלהם המיסו אותי והפשלתי שרוולים והעמדתי ארוחה חלבית כדת וכדין.
אז ייאלה שנתחיל? הפשילו שרוולים יוצאים לדרך.
המצרכים:
עלי לזניה
שום כתוש
פיטריות חתוכות (עדיף טריות)
מעט אגוזי מלך, צנוברים
גבינות מגורדות לפי טעמכם האישי (אני הבאתי מוורשה פרמזן, קשקבל, רוקפור)
רוטב בשמל (כבר אצרף לכם מתכון)
המצרכים לרוטב בשמל:
75 גרם חמאה
3 כפות קמח
1.5 כוס חלב
100 גרם גבינת פרמזן מגורדת.
אופן ההכנה:
לטגן שום כתוש, להוסיף אגוזי מלך, צנוברים ופיטריות, לערבב עד לריכוך והזהבה קלה.
להוסיף את הגבינות לתערובת ולערבב היטב.
בינתיים להכין את רוטב הבשמל.
אופן הכנת הבשמל:
להמיס במחבת/סיר את החמאה. להסיר מהאש ולהוסיף את הקמח. לערבב היטב ולהחזיר לאש, להוסיף את החלב ולערבב היטב עד קבלת רוטב חלק, להוסיף את גבינת הפרמזן ולערבב היטב.
אופן הרכבת המנה:
לשמן תבנית היטב, לשטח שכבת עלי לזניה, מעל לפזר שליש מכמות תערובת הגבינות והפיטריות, מעל לשפוך שליש רוטב הבשמל, להוסיף עוד שכבת עלי לזניה, גבינות ופיטריות, רוטב וחוזר חלילה.
מעל הכל לפזר בנדיבות פרמזן ולהעביר לתנור בחום בינוני 180 מעלות כ-45 דקות.
להגיש חם ולהתענג!!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה