בסופ"ש האחרון חזרנו משבוע חופשה קסומה ורומנטית ברומא המהממת, במהלך שהותנו פקדנו את המסעדות המקומיות מידי יום, נחשפנו לתרבות הקולינרית המקומית ואף קיבלתי מספר מתכונים מבעלי מסעדות וטרטוריות מקומיות. אחד המתכונים שמיד פינקתי את בני הבית היה ברוסקטה קפרזה מדהימה אך השוס היה שמדובר למעשה בגבטה כשרה לפסח שקיבלתי להתנסות אישית מבית טחנת "קמח הארץ".
מדובר בג'באטה איטלקית טעימה במיוחד! כשרה לפסח, ללא גלוטן, המשווקת מוכנה וקפואה באריזה ובה 4 יחידות. הג'באטה נאפית מקמח MOLINO - תערובת אפייה מעולה מאיטליה.הג'באטה כשרה לפסח בהשגחת בד"צ בית יוסף (מכיל קטניות) והרבנות פתח תקווה (וברכתו "שהכל"). לנמנעים מגלוטן, היא כמובן מתאימה בכל ימות השנה.
לאחר ההפשרה אפשר לשמור את הג'באטה יומיים בטמפרטורת החדר, או עד חמישה ימים בקירור. לקבלת מעטפת קריספית, מומלץ לאפות אותה כמה דקות בתנור חם.
מחיר: כ- 20 ש"ח בממוצע למארז במשקל 400 גרם (4 יחידות, כל אחת במשקל 100 גרם). המחיר הסופי נקבע ע"י החנות המשווקת.
להשיג ברשת ניצת הדובדבן ובחנויות טבע ברחבי הארץ. בקרוב ברשתות שיווק וחנויות נוספות.
** לתערובת האפייה MOLINO תוצאות אפייה שלא נופלות מקמחים רגילים מבחינת מראה, טעם ונוחות העבודה, וניתן להשיגה ברשתות וחנויות טבע, ובאתר הטחנה.
***
"קמח הארץ" הינה טחנת קמח ישראלית (מ-2009) במושב כוכב מיכאל, המייצרת ומשווקת קמחי איכות במחירים הוגנים. הקמחים הנטחנים בה מכילים את גרעין החיטה בשלמותו, כולל הסובין והנבט. הקמחים המיובאים מגיעים מטחנות קמח מובילות ומתמחות בגרמניה, צרפת ואיטליה.
עפ"י חזונו של מייסדה, אמנון ברזין, הטחנה נותנת מענה לאופה הביתי והמקצועי ומספקת קמחים איכותיים ומוכרים לצד נדירים ומיוחדים. בקמחים: קמחים מלאים ממגוון דגנים; קמח פיצה; קמחים צרפתיים; קמחים מדגנים עתיקים; קמחי פרימיום ועוד. בנוסף, משווקת הטחנה את המותג נטול הגלוטן MOLINO (מולינו) הכולל דברי מאפה, תערובות לאפייה ועוד. בצמוד לטחנה פועל בית מאפה ללחמי מחמצת טריים, הבודק הלכה למעשה את מגוון הקמחים ומשמש כמוקד ידע לאופים בכל הרמות.
אז כפי שציינתי מעלה הפעם הכנתי עימם ברוסקטות קפרזה חלומיות ויכולה לשתף כי כאשר הסועדים זללו בהנאה אותן אף אחד לא הרגיש כי מדובר למעשה במוצר שנטול גלוטן ואף מתאים לפסח.
המצרכים:
חבילת גבטות מבית טחנת "קמח הארץ"
עגבניות שרי
עלי בייבי
גבינת מוצרלה איכותית
שמן זית
חומץ בלסמי
מעט מלח גס
שום כתוש
אופן ההכנה:
לפרוס את הגבטה לפרוסות עבות, למרוח בשמן זית, ולפזר שום כתוש ומעט מלח גס, להכניס לתנור ולקלות עד להזהבה קלה.
מעל לסדר חתיכות מוצרלה שחתכתם ביד בגסות, עגבניות שרי, לזלף בנדיבות שמן זית וחומץ בלסמי, לפזר מעט מלח גס ולקשט בעלי בייבי.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה