חברת "תבואות" מציעה לחג הפסח קמח שקדים כשר לפסח, נהדר להכנת מגוון מאפים, עוגות, עוגיות, גרנולה ועוד
מבלי שנשים לב ופסח כבר ממש כאן ואני באטרף איסוף המתכונים השווים שילוו את הארוחות הרבות בחג. הפעם אני רוצה להמליץ על עוגיות בסגנון שאנחנו ממש אוהבים - עוגיות שקדים (אצל הטריפוליטאים הן נקראות עמבר). השנה לראשונה אכין אותן עם קמח שקדים שקיבלתי להתנסות מבית חברת "תבואות".
המותג המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, מציע להכין לחג הפסח מגוון נהדר של מאפים, עוגות, עוגיות ועוד – מקמח שקדים טבעי, כשר לפסח. הקמח מכיל אך ורק שקד קלוף טחון, ללא כל תוספות או חומרים מלאכותיים.
כמדי שנה, מציעה תבואות לקהל שוחרי הבריאות מבחר מוצרים אורגניים וטבעיים כשרים לפסח ובהם מגוון קמחים (אפונה, כוסמת, טף, טפיוקה, שקדים, עדשים אדומות, חומוס, אורז מלא ועוד); אורז אדום אורגני, אורז בסמטי מלא אוורגני, קינואה טריו אורגנית, כוסמת אורגנית, צימוקים אורגניים, משמשים אורגניים, אגוזי לוז אורגנים, סוכר קוקוס אורגני, חומוס אורגני, סילאן, דבש אורגני, מולסה שחורה אורגנית, חומץ תפוחים אורגני, פולי קקאו גרוס נא אורגני, צ'ייה, שום כתוש אורגני ועוד.
לאחר הפתיחה יש לשמור סגור, במקרר.
כשר פרווה, כשר לפסח בהשגחת הרבנות הראשית בית שמש.
מחיר: 19.90 ש"ח לאריזה במשקל 250 גרם.
להשיג ברשתות השיווק, בתי טבע, חנויות מובחרות ברחבי הארץ ואתרים מתמחים.
"תבואות" מציעה מתכון לעוגיות שקדים איטלקיות (ריצ'יארלי)
באדיבות המתכונאית אריקה לוי
עוגיות השקדים הללו הן אחד מסמלי העיר סיינה שבטוסקנה, אם כי הן אלתור או גלגול של המרציפן המקורי, המזרח תיכוני.
מצרכים
250 גרם קמח שקדים של "תבואות"
2 חלבונים
קורט מלח
1 + 1/4 כוס סוכר
1/2 חצי כפית תמצית וניל או 1 שקית סוכר וניל
גרידה מלימון אחד
100 גרם אבקת סוכר
** גיוון: גרידת תפוז במקום גרידת לימון
אופן ההכנה
לערבב קמח שקדים וגרידת לימון בקערה
בקערה נפרדת להקציף חלבונים וקורט מלח כ-2 דקות, עד שנוצר קצף רך
בהדרגה, להוסיף 1 כוס סוכר ולהקציף 4 – 5 דקות, עד ליצירת קצף יציב וגמיש (לא נוקשה)
להוסיף את תמצית הווניל ולערבב בעדינות
להוסיף את הקצפת שנוצרה לקמח השקדים ולקפל בעדינות, עד שמתקבלת בלילה סמיכה
לקרר במקרר 3 שעות (רצוי לילה)
לחמם תנור מראש ל-170 מעלות
לרפד תבנית אפייה בנייר אפייה, ולפזר מעליו 1/4 כוס סוכר
בעזרת כף, להניח בתבנית תלוליות מהבלילה במרחק של כ-4 ס"מ אחת מהשנייה ולשטח מעט. לפזר על כל תלולית מעט אבקת סוכר
לאפות כ-17 דקות:
* למרקם רך מעט במרכז וקריספי מבחוץ - יש להוציא את העוגיות כשהן מעט רכות (הן מתקשות עוד כשהן מצטננות לגמרי)
* למרקם פריך לגמרי – לאפות כ-20 דקות (להשגיח שלא ישחימו מדי)
להוציא מהתנור ולפדר באבקת סוכר
לצנן לפחות שעה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה