יום רביעי, 6 באפריל 2022

חיסול חמץ והפעם פיצה לבנה עם "מֶה מֶה קיו": גליל טבעוני ואיכותי בסגנון גבינת עיזים

טוב, אז שבוע הבא כבר פסח ואני התחלתי במשימת חיסול החמץ בבית. כאשר הגיע המשלוח מבית חברת mama Q עם "מֶה מֶה קיו": גליל טבעוני ואיכותי בסגנון גבינת עיזים ידעתי מיד מה תהיה ארוחת הערב באותו היום , הפשלתי שרוולים, התפחתי בצק ויצאנו לדרך עם פיצה לבנה טעימה במיוחד. 

מזל שהגיעו 2 גלילים מאחר והגלילים הללו כל כך טעימים שמבלי לשים לב חיסלנו חצי גליל עוד בשלב הכנת הפיצה (כמובן בהמשך הכתבה ארחיב ואספר עוד אודות המוצר המעולה). 

אז קדימה, הפשילו שרוולים  והצטרפו לחגיגה הטעימה שלנו:

לבצק:
1 ק”ג קמח 
2כפיות שמרים יבשים
3 כוסות ( 720 מ”ל) מים
1/4 כוס (60 מ”ל) שמן זית
1 כף סוכר 1כף מלח

אופן הכנה:
לשים את הקמח עם המים במשך חמש דקות במיקסר עם וו לישה או בקערה ידנית, מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש כדקה, (אני באופן אישי לשה את הבצק מינימום 10 דקות) . מעבירים לקערה משומנת בשמן זית, מכסים בניילון (אני משתמשת בכיסויי קערות של קוקי) ומתפיחים כרבע שעה.

מחלקים את הבצק ל-6 כדורים ומעבירים למשטח מקומח, מכסים בניילון ומתפיחים 45-60 דקות.

בשלב זה ניתן להקפיא את כדורי הבצק אותם לא נאפה.

מניחים אבן אפייה או תבנית אפייה בתנור ומחממים ל-250 מעלות. משטחים את כדורי הבצק על המשטח המקומח בעזרת הידיים או מערוך, מוסיפים רוטב ו/או גבינה לפי טעמכם, מעבירים לאבן האפייה או לתבנית החמה, אופים עד לקבלת קצוות זהובים פריכים (7-10 דקות). בתאבון!

לרוטב הלבן:
50 גרם חמאה
1 כף קמח
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה
1 כוס חלב
מלח, פלפל שחור גרוס,אגוז מוסקט

אופן ההכנה:
שמים את החמאה בסיר בינוני ומחממים על להבה בינונית. מוסיפים את הקמח ומטגנים כדקה, תוך ערבוב. מוסיפים את השמנת ומבשלים תוך בחישה עד שהרוטב מתחיל לרתוח ומסמיך מעט. מתבלים במלח, בפלפל ובאגוז מוסקט ומסירים מהכיריים.

תוספות :
1 בצל סגול גדול, קלוף וחתוך לפרוסות דקות
"מֶה מֶה קיו" חתוך לפרוסות
גבינה צהובה מגורדת
עלים של בזילקום






חברת mama Q, המתמחה בממרחים טבעוניים איכותיים בסגנון גבינות שמנת, מציגה את "מֶה מֶה קיו": גליל טבעוני פרווה בסגנון גבינת עיזים ללא כולסטרול, חומרים משמרים ו-E למיניהם. לא תאמינו כמה שהוא טעיםםםם – וזה לא אנחנו אומרים, זה אתם: רק לאחרונה זכה המוצר בתואר "הגבינה הטבעונית הטובה ביותר" לשנת 2021 במצעד האוכל הטבעוני של MAKO, גרין וקבוצת הפייסבוק "טבעוני וטעים". זו הפעם השלישית ברציפות שהחברה זוכה במקום הראשון, אותו קטפה קודם עבור סדרת "קרמאמה" – ממרחים בסגנון גבינת שמנת בטעם מעושן-בצל, שום-שמיר וזיתים.




לראשונה, "גבינה טבעונית" עונה לצרכים קולינאריים מגוונים והיא מתאימה למריחה, בישול, ממולאים, מילויים, מאפים ועוד: הודות לעובדה שהיא עוברת ברובה הליך טבעי של גיבון, טעמה ומרקמה נטעמים כגבינת עיזים מהחי. הממרח מתאים לקהל הטבעוני, הצמחוני, שומרי הכשרות, למפחיתנים ולכל מי שאוהב אוכל טעים!

"מה מה קיו" מכילה ברובה מרכיבים גולמיים שלא עברו עיבוד תעשייתי, כמו למשל פולי סויה שאינם מהונדסים גנטית, ושקדים. הממרח מכיל חלבון ופחמימה איכותיים, ושומן מהצומח. בין המשתמשים בממרחים של מאמא קיו שפים, מסעדות ומעדניות ובהם השף מושיק רוט ומסעדת משק ברזילי. הממרחים מומלצים גם בידי תזונאיות בכירות.

מה מה קיו הוא הפיתוח האחרון של חברת "מאמא קיו" - מיזם של השף אופיר ג'ובני. "אוכל צריך להיות טעים, ועליו לאחד ולחבר בין אנשים", אומר ג'ובני, "המסע שלי לפיתוח אוכל טבעוני, טעים ואיכותי שגם קרניבורים יחטפו, החל משום שכטבעוני התקשיתי למשל למצוא ממרחים בסגנון גבינה שגם יהיו טעימים, איכותיים ומזינים. אני שף, וזה שהפכתי לטבעוני לא הנמיך את הסטנדרטים שלי. החלטתי לפתח ולייצר מוצרים שלא הייתי מתבייש להגיש במסעדות". ג'ובני הקים את מאמא קיו - חברת מזון עם חזון, בה הוא מפתח מוצרים טבעוניים, טעימים ואקולוגיים שיחברו בין אנשים.

עד לפני כ-15 שנים היה ג'ובני מוכר בסצינת הקולינאריה הישראלית (מחבר הספר "חצילים", עבד וכיהן כשף וכשף יועץ במסעדות דן אילת, משק ברזילי, מול ים, פרונטו, NG). במהלך של התפתחות עצמית עזב את המטבח ועסק בקואוצ'ינג ובפסיכולוגיה בודהיסטית, הפך לטבעוני ולבסוף חזר לעולם הקולינאריה, כיזם וכמפתח מוצרי מזון איכותי וטבעוני, במחיר שפוי.

מֶה מֶה קיו – ממרח בטעם גבינת עיזים, במרקם רך ונוח למריחה ולמילוי. משווק באריזת גליל המצמצמת למעלה מ-90% מכמות הפלסטיק (בהשוואה לאריזה בגביע). נהדר להגשה עם זיתים, פלפל קלוי, פסטו, שמן זית עם נגיעה של בלסמי, על לחם, כמילוי למאפים וגם ככה סתם, עם כפית...



כשר פרווה בהשגחת בד"צ בית יוסף.

מחיר: 15.90 ש"ח לגליל במשקל 160 גרם.

להשיג ברשת שופרסל גרין, ברשת ניצת הדובדבן ובחנויות טבע.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה