יום שני, 25 בפברואר 2019

מסעדת "תמול שלשום" חוגגת חצי יובל אז קפצנו לחגוג לה יום הולדת



שבוע שעבר יצאנו לחופשה קצרה וכיפית בעיר הקודש- ירושלים, אחרי שנחנו במלון, כייפנו ונהננו עם החברים יצאנו לטיול בסמטאות, בפאתי השוק וברחבי העיר הקסומים. רגע לפני החזרה למרכז עצרנו לארוחה מענגת, קולינרית ומיוחדת במסעדת "תמול שלשום" בניהולם של הסופר דוד ארליך ושותפו דן גולדברג אשר בימים אלה חוגגת יום הולדת 25 ולרגל החגיגות עברה שדרוג קולינרי  במסגרתו מגייס לכוחותיו את שף אדר קפלן מור , בעלת ניסיון קולינרי של למעלה מ-20 שנים.



כחלק מהערכות המסעדה לחגיגות חצי היובל, עבר המקום שדרוג קולינרי, במסגרתו הפך מבית קפה לבית קפה - מסעדה חלבית המציעה תפריט ייחודי שנבנה בקפידה בהתאמה לאווירה המיוחדת של המסעדה על ידי השף החדשה, שף אדר קפלן-מור. התפריט החדש מורכב מחומרי גלם איכותיים וטריים המטופלים במקצועיות ומיומנות גבוהה, כאשר לנגד עיניה של השף עמד הרצון לפנות לקהל ישראלי, וגם לתיירים המבקרים בירושלים. לכן, ישנן מנות רבות שהן וורסיות על מנות קלאסיות ממטבחים שונים ברחבי העולם. בנוסף, התפריט מציע מגוון עשיר של מנות צמחוניות ומנות ללא גלוטן. "ישנם לא מעט 'משחקים' עם ירקות וחומרי גלם, אך עם זאת- זו מסעדה המדברת בגובה העיניים, עם לא מעט שימוש בחומרי גלם מקומיים ישראלים המאפיינים אותנו כמו גבינות ממחלבות ישראליות מקומיות, דגי פורל מקיבוץ דן ועוד" מספרת אדר על התפריט, "היות שהמקום הוא מאוד ייחודי, כך התפריט מתכתב איתו בשפה מיוחדת ודומה וזו בהחלט הכוונה- לשבור את המיתוס של 'עוד מסעדה חלבית כשרה שהתוכן שלה זהה לבית קפה".



המסעדה הינה מוסד קולינרי ירושלמי מוכר מאוד המשלב קפה, תרבות ואוכל טוב, ממוקמת בבנין קסום עתיק ומיוחד עוד מימי המאה ה-19 בלב המדרחוב של נחלת שבעה, מכילה כ-80 מקומות ישיבה ומשתרעת על פני של כ-120 מטרים המחולקים לכשלושה חללים- שני חדרים סגורים וחלל אחד פתוח במרפסת שם ניתן להנות מישיבה בימים נעימים יותר ולהנות מבריזה ירושלמית מיוחדת וצלולה.כל שולחן ופינת ישיבה במסעדה קרוי על סיפור מבין שלל הסיפורים שנצברו בהיסטוריה המפוארת של המקום וכלי ההגשה יושבים על "פלייסמנטים" מאוירים באווירת המקום.







במקום ניתן להנות ממבחר ערבי תרבות קסומים ומיוחדים- מוזמנים להציץ ולקבל פרטים נוספים.



הגענו למסעדה עם זוג חברים טובים כאמור רגע לפני החזרה לאיזור המרכז, נחשפנו למספר מנות ראשונות, עיקריות וקינוחים וכולם כאחד היו מצויינים, חומרי הגלם באיכות גבוהה מאוד, שילוב טעמים מקורי ומעניין, מנות עשירות וחלקן אף מתאימות לחלוקה עם סועד/ים נוספים, דבר נוסף מדליק זה שמות המנה - המקוריות והייחודיות שולטות במקום.

למנות ראשונות הגיעו לשולחננו:

אי המטמון- בוראטה- גבינה רכה עטופה במוצרלה, עגבניות, זיתים, ממרח עשבים, עלים, בלסמי מצומצם ופלפל שחור גרוס- אני מאוד אוהבת את גבינת הבוראטה ועל כן התענגתי לי על המנה, שילוב שאר הירקות העניקו פרשיות רעננה למנה:




בארץ הפלאות- חציל- גרגירי חומוס, טחינה, שמן זית, סלסה פיקנטית ועשבים- חברתי התאהבה במנה וחיש מהר חיסלה אותה עד תום ואם היא אהבה סימן שהמנה סופנית:



אלול בעין כרם- פוקצ'ה אגסים וגבינה כחולה- טימין, דבש, אגוזים, פלפל שחור ועלים טריים- פוקצ'ה קרנצית, חמימה וטעימה במיוחד, בצק מדהים עם שילוב טעמים מדוייק וטעים במיוחד, מאחר ואני כבר פחות אוכלת קמח לבן לא הצלחתי להתענג יותר מידי על המנה אך שותפינו לשולחן אהבו מאוד:




בביתו במדבר- פאבה יוונית- קרם אפונה צהובה, שמן זית, פלפל שחור טרי, בצל סגול, זיתים ופלפל חריף- מי שבילה אי פעם ביוון או התארח במסעדה יוונית מכיר את המנה ויודע כי זוהי מנה פופולארית במיוחד, כאן המנה טרייה, טעימה וממש דומה לטעמים המקוריים אי שם ביוון הקסומה:




גינת בר- צלחת ירקות העונה- ירקות העונה עם גבינת פטה- חברתי שפחות אוכלת דברים משמינים ויותר חברה של ירקות הזמינה את המנה, מקריאת התפריט חשבנו כי מדובר בפלטת ירקות חתוכים אך התברר שזוהי בעצם מנת סלט , מתובלת ועשירה מאוד הן בצבעים והן בטעמים:




הגברים שבחבורה בחרו במרק היום- מרק עדשים וגזר- מרק שהוגש חם , לדבריהם מדובר במרק טעים במיוחד, חיש מהר הצלחות נותרו ריקות ובטנם מלאה:




למנה עיקרית הזוגי הזמין את מנת דג הזהב- פילה סלמון בתנור אבן- ברוטב שמנת חרדל, על ירקות ירוקים וניוקי תפוחי אדמה- מדובר במנה מקורית, מרעננת וטעימה במיוחד, כל התבשיל בושל בתוך נייר אפייה בתנור, הדג הטרי  ספח אליו את טעמי השמנת והירקות הירוקים , מנה משביעה מאוד שבהחלט ניתן ורצוי לחלוק עם חברים, מנה שכוללת בתוכה מנה עיקרית, תוספת וירק- טעימה במיוחד:






מאחר ואני חובבת מושבעת של פולנטה בחרתי במנת הפולנטה של תירס מתוק- פטריות ומחית כמהין, ביצה עלומה וגילופי גבינת מנצ'גו- מנה סופר מיוחדת, הפולנטה הינה מתירס טרי (ולא מקמח תירס כמו ברוב המקומות), שילוב הפיטריות (בנדיבות יתרה) ומחית הכמהין פשוט העניקו למנה טוויס מושלם- וואו, פשוט מנה מדהימה, טעימה, חמימה ומיוחדת, אל תוותרו:




חברתי כאמור אוהבת ירקות ועל כן בחרה במנת וורסייה על סלט ליונז-- מחווה לפול בוקוז- עלים ירוקים, בצל סגול, צנוניות, גזר, ביצה עלומה קרוטונים, גבינת פרמזן ורוטב קיסר- סלט מצויין:



בין המנות שעוד ניתן למצוא בתפריט החדש סלט סלק צלוי עם גבינה בשלה, קפלטי תרד וריקוטה עם קונפי עגבניות, שום, בצלים, זיתים, נגיעת שמנת וסלסה ורדה,  פטריות בורגיניון – תבשיל של בצלי שאלוט, כרישה פטריות, שום, גזר, מחית כמהין ויין אדום על חמאה וגבינת סנט מור , לצידן תפריט אלכוהול עשיר, מבחר קינוחים ייחודי ביניהם קראק פאי, עוגות גבינה אפויה, נמסיס ועוד. בנוסף, מידי יום מוצעות מנות ספיישל משתנות, ובהמשך גם ארוחות בוקר בהרכבה אישית, אשר יאפשרו לכל לקוח לבחור את גודל המנה שירצה וממה היא מורכבת.

כמובן שלא ניתן היה לוותר על הקינוחים שהתבררו כיותר ממושלמים:

עוגת גבינה אפויה עם שמנת חמוצה- אני מאוד אוהבת עוגות גבינה וזו התבררה כאחת העוגות המוצלחות, הן במרקם הקטיפתי, הן בדיוק הטעמים (לא מתוקה מידי) והן בשילוב החמצמצות של השמנת- שלמות זה כאן:




בהמלצתה של המלצרית המקסימה שלנו הזמנו את מנת הקראק פאי- פאי קראנצ'י וממכר עם קרמל- שילוב של שיבולת שועל, קרמל ועוד דברים טובים העניקו טוויסט ומרקמים מדהימים- אחד הקינוחים המוצלחים והמקוריים שטעמתי- אל תוותרו על מנה זו, מבטיחה לכם לונה פארק שלם של טעמים:




במסגרת חגיגות החצי יובל, 'תמול שלשום' ישיק במהלך השנה הקרובה יין גורמה PRIVATE LABEL מבית "יקבי רקנאטי" , ספר חדש של הסופר ובעל המקום דוד ארליך, ויקיים במשך כל השנה אירועים מיוחדים. 





תמול שלשום – רחוב יואל משה סלומון 5 ירושלים, מדרחוב נחלת שבעה 02-6232758 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה