יום רביעי, 19 ביולי 2023

חוויה קסומה בעין זיוון

בסופ"ש האחרון חגגתי 45 קיצים, לרגל המאורע הזוגי הפתיע והצפנו לחופשה זוגית מפנקת ומהנה במיוחד בצפון הירוק והאהוב עלינו במיוחד. הימים היו עמוסים ומלאי פינוקים, אטרקציות והפתעות קולינריות.

את יום שישי החלטנו להעביר בעין זיוון אחד המקומות האהובים עלינו, לא משנה מתי נבקר, כמה נבקר ועם מי נהיה תמיד אבל תמיד נמצא אין ספור אטרקציות, פינוקים והפתעות קולינריות, לא בכדי זה המקום המועדף והאהוב עלינו ביותר בצפון רמת הגולן.
את היום הגדוש התחלנו בשוק האיכרים "עז-איז מרקט" אשר מתקיים בימי שישי אחת לשבועיים (אגב, השוק הקרוב יתקיים ב-28.7.23- אל תפספסו), השוק מתקיים ברחבת כפר הנופש עם אווירה מופלאה, DJ ומוזיקה קצבית המתנגנת לה ברקע ומגוון דוכנים "מגניבים" , ביניהם: דוכני אוכל המציעים: לחם וחלות טריות, 'meat truck' נתחי בשר מעושנים ונתחי בשר שלמים לארוחת שישי, פודטראק 'פיצה דה קוואליטה'- מגוון רחב של פסטות ופיצות מבצק איטלקי משובח, דים סאם, עלי גפן ממולאים ותבשילים דרוזים, דים סאם, חאצ'פורי, מטעמי 'החומוסייה', מלבי של 'מלביהו', תוצרת חקלאית מובחרת וטרייה ישירות מהחקלאי, יינות, דבש טבעי, שמן זית, גבינות משובחות, גלידת אילו ilo, ומיצים טבעיים מפירות הגולן. עוד בשוק מגוון שתילים עונתיים ודוכני אופנה- 'שיק בשוק'- בגדי וינטג' ופרטי אופנה, תכשיטים, כובעים, דוכני עבודות יד של אמנים מקומיים, מוצרי קוסמטיקה ועוד.










מיותר לציין שיצאנו עם שקיות עמוסות כל טוב נכון?

הכניסה לשוק ללא תשלום.

על מנת להרגע מהיום החם ומהרעב שהחל לתקוף אותנו נכנסנו לגן העדן הקסום שהמקום מציע וכבר מזמן הפך לעלייה לרגל- "מטרלו" זהו שמו. המקום הינו מאפייה קטנה ומטריפה אשר נפתח על ידי עלם חמודות בשם עדי פרץ, צלם קולינריה צעיר, שהחליט לתרגם את אהבתו לאוכל וליצירה לפני כשלוש שנים.






מטרלו זהו למעשה מערוך באיטלקית ומה שתמצאו במקום אלו הן יצירות מופת שלא תמצאו במקום אחר , לצערי בשל השעה המוקדמת של היום הצלחנו לדגום רק פיסה קטנה מהשפע המטורף שנמצא במקום.

המאפים מעוצבים, מיוחדים מאוד (כמו בצק שחור למשל) התפריט משתנה מדי שבוע, והמנות מתחלפות, בין היתר בהתאם להיצע העונתי של פירות חקלאי עין זיוון. בעונה הזו למשל אופה עם פירות יער וכד'.

בין היתר בתפריט המשתנה מדי שבוע נמצא :

קרואסונים/כריכים במילויים:
סלמון מעושן וביצת עין, גבינת שמנת, עלים וצנונית
מקושקשת פרמז'ן- גבינת שמנת, עלים ועגבנייה
קממבר בקרואסון, שום קונפי, ריבת בצל, עלים, פרמז'ן ובלסמי
סביח- חציל, טחינה, עגבנייה, ביצה קשה, לימון כבוש וחריף
פטריות בקרואסון, בצל מטוגן, עלים, מנצ'גו

מגוון סלטים:
ירקות- כרובית מגורדת, מלפפון, עגבנייה, גזר, צנונית, גבינת פטה וגרעינים.
חסה- גבינה כחולה, צנונית, פרי עונתי ושקדים קלויים.

מודה ומתוודה היה לנו קשה בטירוף לבחור מההיצע המטורף שהמקום מציע, אך מבעוד מועד החלטנו להקציב  לעצמנו מנה מלוחה אחת  לחלוקה ומנת קינוח אחת לחלוקה, לצערי לא ממש הצלחנו לעמוד במשימה ובחרנו בשני קינוחים ובמנה מלוחה אחת , אלו לצד קפה קר סופר איכותי.

בגזרת המלוחים בחרנו: קרואסון פורל- סלסת עגבניות ירוקות, רוקט, איולי שיפקה ופורל צרוב Medium- אימל'ה ואבל'ה איזו מנה מושחתת ומופלאה- נתחיל בקוראסון הסופר מדהיםםםםםםםםם, כזה שתרצו לאכול כל יום כל היום, קוראסון מדופדף הום מייד , טרי, קריספי מצד אחד ונימוח מצד שני, לא, אין דברים מושחתים וטעימים כללו:





בגזרת המתוקים בחרנו במאפה שמרים מדופדף וחלומי עם בורלה אגוזי לוז- מאפה מושחת וטעים בדיוק כמו בגזרת המלוחים, מדופדף שלמות (היום שאני לומדת קונדטוריה מעריכה מאוד מאפים מיוחדים שכאלו, מאפים שלא תמצאו בכל מקום אלא במקומות מיוחדים- זה בהחלט מה שמוביל את המבקרים במקום בטירוף לשוב עוד ועוד). אז נחזור למאפה, מלבד המאפה עצמו יושב עליו קרם בורלה ומעליו קרם לוז קטיפתי ולא מתוק מידי- אימל'ה מה זו השחיתות החלומית הזו?

מלבדו בחרנו בעוגת גבינה ושזיפים שהמקסימה בדלפק המליצה לנו, כמובן שלצד הקינוחים בחרנו לדגום כפי שציינתי מעלה קפה קר לצינון האווירה - קפה סופר איכותי, חזק כמו שאנחנו אוהבים:








ימי פתיחה: שני- שבת, בין השעות 08:00-13:00, לפרטים- מטרלו- 077-6020721

התאוששות קצרה וייאלה ממשיכים לעבר התחנה הבאה והפעם יקב בהט- מי שמכיר אותי יודע שזו המתנה המושלמת לחגיגות יום הולדתי מבחינתי.אני מאוד אוהבת לבקר ביקבים השונים, יכולה במשך שעות רבות לשבת עם בעלי היקבים השונים, לשמוע אודות היקב, הבצירים השונים, סוגי היינות השונים, ללגום ולדגום מהמבחר המקומי ולהנות מהאווירה במקום.





אז גם הפעם נהננו בטירוף ואם נודה באמת ממש התבאסנו לעזוב את המקום לאחר ביקור של למעלה משעה וחצי. המקום הוקם על ידי עופר בהט, אגרונום ומומחה לשימור וקירור פרי אשר חלם במשך עשרות שנים להפיק יין משלו, מענבים המשובחים המטופחים בצפון רמת הגולן וכיום עושה זאת במקצועיות רבה. מדובר ביקב בוטיק המייצר יין משנת 2007 ועם ההצלחה החליט להקים מרכז המבקרים לקהל הרחב ולשתף את הציבור באהבתו הגדולה ליין. בעת ביקורנו נחשפנו לקבוצות קבוצות אשר ביקרו במקום, זוגות ואף משפחות שהגיעו ללגום, לדגום ולהבין על מה המהומה.

מקור הענבים בהם עופר משתמש הינו משובח במיוחד, ענבי צפון רמת הגולן הגדלים בגובה 1,000 מטר מעל פני הים הידועים באיכותם ובטעמם. כיום מיוצרים ביקב בהט כ-20,000 בקבוקים כל שנה מענבים שנבצרים בעמק קוניטרה ולמרגלות הר בנטל. בנוסף ליין, מייצר יקב בהט ליקרים מכמה סוגים, בניהם: דובדבנים (אימל'ה כמה שהוא היה טעים) ואוכמניות הגדלים במטעי קיבוץ עין זיוון וכן לימונצ'לו, שוקולד וקפה.

תהליך הפקת היין ביקב מושתת על שיטה מסורתית משלב הבציר, דרך יישון בחביות עץ ועד שלב הבקבוק. הטיפול ביין מתבצע בעיקר בתהליכים ידניים. היינות של יקב בהט עוברים יישון בחביות עץ אלון למשך 12-18 חודשים ומתיישנים עוד כשנה נוספת בבקבוקים לפני שהם מוצאים למכירה.

במרכז המבקרים אנו האורחים נמצא חדר חביות וייצור יין, שולחנות וכסאות הסבה וחצר מטופחת בה ניתן להסב לטעימות יין וארוחה. הביקור ביקב יוצר היכרות עם תהליך הפקת היין. במקום חנות בוטיק לממכר מגוון רחב של גבינות, יינות, וליקרים.







עופר העביר לנו את הסיור באופן קולח ומקיף, הגיש בעבורנו פלטת גבינות סופר איכותיות לצד טעימות יין ממגוון היינות במקום, אילולא היום לא היה גדוש בפעילויות אין לי כלל ספק כי היינו ממשיכים עוד במקום ודוגמים עוד ועוד יינות, ראוי לציין כי כלל הטעימות שדגמנו ביניהם : סוביניון בלאן, גוורצטרמינר, רוזה, יין אדום הר חרמונית וליקר דובדבנים חלומי (שזרק אותי לילדות אט סבי זכרונו לברכה היה מכין בבית) היו סופר איכותיים וטעימים, כאלו שתרצו להמשיך לשתות:









עוד ביקב לצד היין: פיצריית בוטיק- פיצה איכותית עם מגוון תוספות ומתחם 'BURGER'- המציע המבורגר עם תוספות: בצל, עגבנייה, חסה, מלפפון חמוץ לצד צ'יפס וטבעות בצל.

בנוסף מקיים בהט פעילות למשפחות וילדים: הכוללת- סדנת ביקבוק תירוש (נטולת אלכוהול), דרכה יוכלו הילדים לחוש את חווית היקב והביקבוק, במסגרתה הילדים משתתפים באופן פעיל בביקבוק מיץ ענבים תירוש, פיקוק עם פקק שעם, קישוט הבקבוק, ציור והכנת תווית אישית והדבקתה על הבקבוק. בסיום הסדנה, מקבלים הילדים בקבוק תירוש מתנה עם תווית מצוירת. בנוסף יקיים בהט סיור מודרך לילדים ביקב, להיכרות עם תהליך הפקת היין.

ימי פעילות יקב בהט: ראשון-חמישי- בין השעות 10:00-19:00, בשישי וערבי חג, החל מהשעה 09:00 עד חצי שעה מכניסת השבת/חג. שעות משתנות על פי שעון חורף ושעון קיץ.

להזמנות יקב בהט: 04-6993710, אתר- https://bahatwinery.co.il/

כפי שציינתי "נאלצנו" לעצור את הביקור ביקב בשל סדנת ריחות שנקבעה לנו מבעוד מועד ל"חוות שדה" לבנדר החדשה, אותה הקימה רות שדה חברת הקיבוץ. החווה ממוקמת בלב גבעה סמוך לקיבוץ, 970 מטר מעל פני הים, המשתרעת על שטח של כ- 20 דונם וצופה אל נוף הגולן. במרכז החווה נטוע יער אלונים עתיק, שם הוקמו פינות חמד למנוחה ורגיעה. בתי האבן ההיסטוריים בחווה, משמשים לייבוש הפרחים ומיצוי שמנים.





'חוות שדה' לבנדר מתמחה בגידול, מיצוי והפקת מוצרים מפרחי השדה. הגידול המוביל הינו הלבנדר. חלק מהחלקות מיועדות לגידול פרחים למיצוי שמנים ארומטיים, וחלקן לפרחים לייבוש. ביניהם- ורד דמשקאי הידוע בתעשיית הבושם ממנו מזקקים שמן אתרי, ההידרוסול - מי ורדים, והליקריסום- דם המכבים האיטלקי.







כבר שהגענו למקום ופגשנו ברות שדה הוקסמנו מהאישיות המיוחדת, מהאנרגיות ומתשוקתה למקום. במקום מתקיימים סיורים חוויתיים ומקימי החווה מעניקים הסבר על מיני הצמחים, אזור הגידול הייחודי בצפון רמת הגולן, ושיטות גידול ומיצוי. אז כפי שציינתי מעלה אנו זכינו להנות מסדנת ריחות שהתקיימה ב'לבנדריה'- חדר הייבוש הממוקם במבנה עתיק שם זכינו לקבל הסברים רבים אודות הלבנדר ומיצוי השמנים וכמובן התנסנו בסדנה להכנת פורמולת ריח בה נחשפנו ולמדנו על רזי הכנת הריחות ממרכיבים טבעיים בלבד .





במקום ניתן להזמין סלסלת פיקניק וליהנות ממטעמים מתוצרת מקומית, על מחצלת בפינות חמד אל מול שדה הלבנדר הפורח. בסלסלה בין היתר- בייגלה בעבודת יד, מבחר גבינות מקומיות, מאפה בוקר, מטבלים, תה קר מצמחי השדה, ועוד, ניתן לשלב גם יין מקומי מיקב פלטר.

בעונה זו כעת- פורח הלבנדר אשר ידוע בסגולותיו הרבות ברפואה ובקוסמטיקה, ריחו עדין ונעים, שמ=יו האתריים מפרחיו הסגולים מספקים הרגעת הנפש, ריפוי פצעים והחלמה מהירה של רקמת העור, שחרור השרירים, ועוד.

עת הפריחות צובעות את השדות בצבעי סגול-כחול, ומפזרים ניחוחות עדינים, מזמינים בחווה לסיור מודרך, במסגרתו מגישה רות שדה למשתתפים משקה מי ורדים עונתי ארומטי ומרענן, ומקימי החווה מעניקים הסבר על מיני הצמחים, אזור הגידול הייחודי בצפון הגולן, ושיטות המיצוי, סיור ב'לבנדריה'- חדר הייבוש בו מזקקת מיצוי השמנים, וכן התנסות בשמנים והידרוסולים.

בחנות 'חוות השדה' 'בוקה'- ניתן לרכוש את הסבונים הריחניים, שמנים מיצויי הפרחים, סלים, נרות, עציצי לבנדר, זרי פרחים ועוד.












סיור מודרך בחוות שדה לבנדר: 35 ₪ לאדם. סדנאות בתיאום מראש ובתשלום נפרד.

ימי פעילות: ראשון- רביעי 10:00-15:30, חמישי- שישי 09:00-17:00, שבת 10:00-16:00.

להזמנות 'חוות שדה לבנדר': 077-6020727, sadearomaticsfarm@gmail.com

רגע לפני החזרה למרכז בחרנו לסיים את היום גדוש האטרקציות והפינוקים באלקע בר- פודטראק ובר אוכל חדש שנפתח רק לפני כשלושה חודשים. המקום הוקם על ידי דור אשר החל את דרכו הקולינרית לפני למעלה מעשור במסעדות שף מובילות רבות בתל אביב במיקום קסום ומיוחד על כביש 98 שהוקם לזכרו של רונן גלבוע ז"ל מצוות התיירות של עין זיוון, המקום צופה אל נוף עוצר נשימה של עמק הבוסתנים ומטעי התפוח והדובדבן שבעמק קוניטרה בצפון הגולן.








דור מקבל את פני האורחים בחמימות כאילו והגיעו אל ביתו הפרטי ומיד מציע את תוצרתו. כאן תזכו לפגוש באיש חם במיוחד אשר תשוקתו בתחום הקולינריה ניכרת רק משיחה קצרה עימו. מגוון המנות במקום מבוססות על הגידולים החקלאיים וחומרי הגלם המקומיים בטרואר המיוחד של הגולן. התפריט כולל מגוון רחב של כריכי בייגלס בייתיים עם מגוון מילויים ומטבלים הנעשים במקום לצד סלטים טריים, מגוון מנות ראשונות, קינוח99ם, מלבי מפנק וטעים במיוחד של מלביהו, יינות מיקבי הגולן, בירה מקומית מהחבית, מגוון רחב של תה מחליטות מקומיות וקפה משובח במיוחד.





מאחר ומצד אחד היינו מלאים אך מצד שני התחשק לנו לדגום את כל התפריט החלטנו לתת לדור את זכות הבחירה וחיש מהר הגיעו לשולחננו המנות הבאות, מיותר לציין כי כל אחת הייתה טעימה מקודמתה:

כבד קצוץ- כבד ביתי, קורנישונים, סלטון חמוץ- בית זה כאן!! אני באופן אישי בחרתי לאכול רק חלבי אולם הזוגי חובב הכבד קצוץ התענג לו על כל ביס וביס וטען כי הטעם מזכיר לו את הטעמים שסבתי עליה השלום הייתה מכינה, אז דור, שאפו, שימו לב להגשה היפה :





אני דגמתי את הסלט חסה מהכפר- מבחר חסות פריכות ורעננות עם מיקס אגוזים טעימים, גבינת פטה ורוטב ויניגרט הדרים שעטף ברכות את כלל המרכיבים, מדובר למעשה בסלט שכביכול סלט די שגרתי אך יכולה להגיד בפה מלא כי זהו אחד הסלטים הטובים שאכלתי, המנה מאוד גדולה וממש לא הצלחתי לגבור עליו על כן ארזתי אותו ויכולה לשתף כי גם ביום למחרת הוא היה רענן וטעים:





בגזרת הבייגלס דגמנו את בייגלס פורל מכאן- פורל צרוב, טחינה, סילאן, שמן צ'ילי , פלפל מוחמץ וירקות- טוב!! עצרו הכל!! זה היה אחד הכריכים הטובים שאכלתי בחיי ואתם יודעים שאכלתי כבר עשרות שכאלו, אימל'ה ואבל'ה איזו חגיגת טעמים לחיך, אם גן עדן נראה כך אז בהחלט הגענו לשם. ראשית הבייגלה סופר טרי וטעים, הפורל טרי ואיכותי, צרוב קלות ועסיסי במיוחד, שילוב הטחינה והסילאן מפתיע במיוחד, שמן הצ'ילי שדור מכין לבדו מקפיץ כל ביס וביס – מיותר לציין כי בעת כתיבת שורות אלו כל מה שמתחשק לי זה ביס נוסף, המנה מגיעה עם אנטי פסטי מושלםםםםםםםםםםםם:







אתם כבר מכירים אותי, נכון? יודעים שאני חייבת אבל חייבת קינוח ולכן בחרתי במלבי של מלביהו- מלבי קטיפתי, טעים ומדויק עם מי ורדים ובוטנים לרוב- קינוח קליל, מרענן וטעים :




שעות פתיחה: רביעי- חמישי- 10:00-16:00. שישי-שבת- 09:00-16:00. לפרטים "אלקע 91 בר": 054-4735990

האמת יכולנו להמשיך ולבקר במקומות השונים בעיון זיוון (ויש עוד הרבה) אז היום קצר והמלאכה מרובה ונאלצנו לשים פעמנו למרכז. לסיכום זה היה יום גדוש בהנאה מרובה, בקולינריה איכותית, ביינות משובחים והמון אנשים כיפים ומפנקים.

אז אם גם אתם מחפשים לבלות בפינות קסומות ומיוחדות המתאימות לבילוי זוגי או משפחתי זה המקום בעבורכם, המקום שופע ברעיונות מופלאים , אין לי ספק כי זוהי הייתה טעימה קטנה לבילוי הבא שיחול ממש בקרוב, לעין זיוון יש קסם מיוחד שלא נמצא בכל מקום, ממליצים בחום, הנאה מרובה מובטחת לכם!! מילה שלי!!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה