יום רביעי, 26 באוקטובר 2016

ג'חנון ביתי וטעים במיוחד

הבטחתי והנה אני מקיימת, רגע לפני שבת מפנקת אתכם במתכון לג'חנון ביתי, טעים ומפנק שאחרי שתאכלו אותו אין מצב שתקנו ג'חנון מוכן.

זה רק נראה הרבה עבודה והמון עשייה אך בפועל מבטיחה לכם זה ממש לא הרבה עבודה, בפועל יש אולי שעת עבודה אז קדימה, הפשילו שרוולים וצאו לדרך.

לצערי את הג'חנון המוכן צילמתי בפיקניק ועוד לפני שהספקתי לצלמו חתוך על מנת שתראו את העלים הוא נחטף ונעלם, אז מבטיחה בפעם הבאה לצרף תמונה.




אז קדימה, תרשמו את המתכון וצאו לדרך, הציצו בסרטון לפני שאתם מתחילים כך תבינו בדיוק מה צריך לעשות...

המצרכים:

ק"ג קמח
0.5 כוס סוכר
2 כפות סילאן או דבש
כף מלח
שקית אבקת אפיה
2.25 כוסות מים
200 גרם מרגרינה/חמאה  (אני באופן אישי מעדיפה חמאה של שופרסל)


אופן ההכנה:

ללוש את כל המרכיבים יחד היטב עד לקבלת בצק אחיד (מלבד החמאה).
לחלק לכדורים ולהניח בתבנית משומנת היטב (כ-10 כדורים) כשעה עד שעתיים (ככל שתשהו יותר הבצק יצא גמיש ורך יותר), מעל לזלף עוד קצת שמן על מנת שכל הכדורים יהיו מכוסים בשמן היטב, לכסות בניילון נצמד.


 להוציא כדור ולטבלו בשמן, ולהתחיל לעבוד...

להתחיל לרדד היטב באמצעות הידיים עד לקבלת בצק דק דק ממש כמעט ושקוף, אם יש מעט חורים הכל בסדר, אל דאגה, זה יסתדר.


למרוח בנדיבות חופן חמאה היטב על כל הבצק:


ועכשיו להתחיל את מלאכת הגלגול- לקפל את צד ימין לאמצע ואת צד שמאל לאמצע:


למתוח את הבצק ולגלגל, למתוח ולגלגל, ככל שיהיו יותר גלגלולים כך יהיו לנו יותר עלים והבצק יהיה טוב יותר, לעטוף כל גחנון בשקית ניילון (אני באופן אישי עוטפת בשקיות אוכל של ניקול) כך הם יישמרו רכים ונימוחים גם לאחר אפייה ממושכת.


לרפד סיר של גחנון בנייר כסף, בתחתית לשים פרוסות לחם על מנת שישמור לנו שמא הג'חנון יישרף, כך גם בשולי הסיר.




להכניס לתנור לכל הלילה, אני באופן אישי מכניסה כ-14 שעות לחום של 140 מעלות, ניתן לשים גם על הפלטה.

להגיש עם רסק עגבניות, ביצים קשות וסחוג ביתי (בימים הקרובים אשתף גם במתכון לסחוג ביתי שטרם טעמתם).

תחזרו לספר איך יצא.


3 תגובות:

  1. לא ידעתי שאפשר להכניס לתנור שקיות אוכל, ממש כל שקית אוכל?

    השבמחק
  2. הבצק אף פעם לא יוצא לי כ"כ אלסטי ואני נותנת לו סה"כ 6 שעות מנוחה למה?

    השבמחק
  3. עם איזה שקיות את משתמשת?

    השבמחק