יום ראשון, 30 ביולי 2017

ממולאים מיוחדים עם רכיב סודי


כשהגיע משלוח של קוסקוס החלטתי שהפעם מאתגרת את עצמי ומחפשת רעיון מהפכני לשימוש בקוסקוס מוכן וזאת בעיקר בשל העובדה שתמיד מכינה מסולת ולא מחבילות מוכנות.

אז הכנתי לארוחת השבת קישואים ממולאים בכל טוב והפעם במקום אורז הוספתי קוסקוס, האמת? יותר טעים מאורז, ממש רעיון מהפכני, לדעתי הולכת לאמץ את זה באופן קבוע.

אז הצטרפו אלי למתכון שהוא חגיגה :

מצרכים:
1/2 ק"ג בשר טחון
כוס קוסקוס אורגני 4 דגנים מוכן של חברת תבואות
פטרוזיליה ובצל קצוץ
רסק עגבניות קטן
4 עגבניות קצוצות גס
כפית מלח
פלפל שחור, פפריקה חריפה ומתוקה
כפית סוכר
קצת לימון סחוט

אופן ההכנה:
לערבב היטב את חומרי המילוי ולמלות חצאי קישואים מרוקנים.

הרוטב: 
לטגן בצל, להוסיף רסק עגבניות,ואת העגבניות הקצוצות, תבלינים+ 3 כוסות מים ומרתיחה.

מניחה בתבנית חסינת אש את חצאי הקישואים , מעליהם שופכת את הרוטב ואופה כ-40 דקות , מכסה בנייר כסף ואופה עוד כשעתיים.  ככל שיותר בתנור יותר טעים.



מהיום תוכלו לגוון ולאכול קוסקוס לא רק מסולת!

"תבואות" משיקה סדרת מוצרי קוסקוס אורגניים מקמחים מיוחדים – קוסקוס כוסמין מלא אורגני, קוסקוס מ-4 דגנים אורגניים, קוסקוס מקמח תירס ואורז אורגניים וקוסקוס מקמח אורז אורגני

אוהבים לאכול קוסקוס? מהיום תוכלו לגוון ולאכול קוסקוס ממגוון של קמחים, ולא רק מסולת!

חברת "תבואות", המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, משיקה סדרת מוצרים חדשה, מיובאת מאיטליה, של מוצרי קוסקוס אורגניים המיוצרים מקמחים מיוחדים ולא רק מסולת! 

הסדרה כוללת 4 מוצרים: קוסקוס מקמח כוסמין מלא אורגני; קוסקוס שמשולבים בו 4 סוגי דגנים אורגניים: סולת חיטה מלאה, קמח כוסמין מלא, קמח חיטת קמוט חרזן וקמח תירס; קוסקוס מקמח תירס וקמח אורז אורגניים; קוסקוס מקמח אורז אורגני.

אופן ההכנה של המוצרים פשוט וקל: לכל כוס קוסקוס מוסיפים כוס מים. אופן ההכנה: מניחים כוס קוסקוס בקערה ומערבבים עם 2-1 כפות שמן איכותי. מרתיחים כוס מים בסיר ומוסיפים תבלינים לפי הטעם. כשהמים רותחים מוסיפים את הקוסקוס למים, מערבבים היטב ומכבים את האש. משאירים את הסיר סגור במכסה במשך 7-6 דקות. מערבבים שוב ומגישים.

להלן רעיונות להגשה של תבשילי הקוסקוס השונים: להגיש עם מרק ירקות מסורתי המכיל קישואים, גרגירי חומוס, גזר, דלעת, סלרי ועוד; כתוספת לצד מנות בשר או עוף; להכין סלטים קיציים קרים: לערבב את הקוסקוס עם פירות הקיץ – קוביות אפרסק, ענבים חצויים, עלי בייבי ולתבל במיץ לימון ובשמן זית; להוסיף לקוסקוס פרוסות בטטה אפויה, חמוציות, פטרוזיליה קצוצה ומיני אגוזים; להוסיף לקוסקוס גרעיני חמנייה, צימוקים, תפוחי עץ ופלחי תפוז; לערבב את הקוסקוס עם סלט ירקות קצוץ; לשלב את הקוסקוס בתערובת להכנת קציצות בשר או ירקות ועוד.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה