יום ראשון, 3 בספטמבר 2017

סלט קינואה, עדשים, בורגול וירקות טעים במיוחד


בימים האחרונים נפלתי למיטה, ממש חולשה מטורפת, נטולת קול, חום ומה לא? אולם יחד עם זאת סופ"ש שהיה הצריך ממני מאמץ רב ונכנסתי למטבח, השתדלתי להכין מטעמים קלים להכנה ולא מסובכים, בין המטעמים הכנתי סלט מדהים מדהים שטרם אכלנו.

חברת תבואות המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, משיקה במיוחד בימים אלו לכבוד חגי תשרי "מג'דרה קינואה אורגנית" – תערובת מיוחדת ואורגנית של קינואה לבנה, עדשים כתומות ובורגול, להכנת תבשיל חגיגי, צבעוני ועשיר בערכים בריאותיים.

ההכנה קלה ופשוטה מאוד אולם אני החלטתי להכניס לתבשיל עוד המון טעמים נפלאים שיצרו סלט קר וטעים במיוחד.



המצרכים:
קוביות קטנות של בטטה מבושלת
צרור סלרי קצוץ (כולל הגבעול)
בצל קצוץ 
צרור בצל ירוק קצוץ
מעט נענע קצוצה
2 עגבניות קצוצות
3 שיני שום קצוצות
מיץ מ-2 לימונים
מלח, פלפל
חבילת תערובת מג'דרה קינואה אורגנית מבית תבואות

אופן ההכנה:
בסיר קטן לבשל 2 כוסות מים, 2 כוסות מלח, מלח, פלפל, מעט אבקת מרק עוף וחבילת תערובת מג'דרה אורגנית, לבשל על אש קטנה כ-20 דקות.

לקרר מעט ולהוסיף את שאר הירקות, לצנן ולהגיש קר.

הנטורופתית טל בן דוד מציינת כי המג'דרה בה משולבים קטניות ודגנים באותה מנה מספקת לגוף את כל חומצות האמינו הדרושות. כמו כן, מרכיבי המג'דרה עשירים בערכים תזונתיים: הקינואה עשירה בחלבון, ברזל, סידן, ויטמין E, סיבים תזונתיים וויטמיני B; עדשים כתומות עשירות בחלבון, ויטמיני B, סידן, ברזל, נוגדי חמצון וחומצה פולית; ובורגול – הוא מקור טוב לפחמימות, סיבים תזונתיים, מגנזיום ואשלגן. תערובת המג'דרה מצוינת לטבעונים ולצמחונים לקבלת חלבון מלא מהצומח. 

בנוסף, הקטניות והדגנים גודלו באופן אורגני, כך שהם נקיים מכימיקליים וחומרי הדברה המזיקים לבריאות. 




להשיג ברשתות השיווק, בתי טבע ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ. לפרטים: www.tvuot.co.il.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה