רגע לפני שיצאתי לדרך חדשה החלטנו לחגוג ובענק, הלוקיישן הנבחר: עיר הקודש, הלוא היא ירושלים. אז טיילנו, שוטטנו בין הסמטאות הנפלאות, ביקרנו ביקב , לגמנו יין, נשמנו אוויר פסגות ואת היום קינחנו בביקור בקפה נאדי עליו שמעתי אין ספור המלצות מכל ירושלמי ממנו ביקשתי המלצה לבית קפה איכותי. וואו! ממש מבינה מדוע קפה נאדי הפך לשם דבר בעיר- בית קפה מסעדה המגיש מגוון רחב של מטעמים עשירים בטעמים נפלאים, חומרי גלם באיכות סופר גבוהה, שירות מוקפד ואווירה מופלאה.
הסיפור של קפה נאדי מתחיל איפשהו בשנת 2007. הבעלים שי כהן פתח בית קפה קטן מאד ברחוב שץ הציורי, שהרעיון מאחוריו היה ״טרי, אסתטי וטעים״, ולימים הפך למיתולוגיה ירושלמית. במהלך השנים, בית הקפה נאדי גדל, הרמה הגבוהה תמיד נשמרה, ויש האומרים שאף השתבחה. נאדי מגיש מנות אקלקטיות, טריות ואסטטיות שנעשות בעת הזמנתן.
כיום כפי שציינתי קפה נאדי מוכר כמוסד ירושלמי, והפך להיות מקום ביקור חובה לכל מבקר בירושלים שרוצה לאכול ארוחת בוקר, קפה ומאפה, או סתם אוכל פשוט ומדויק להפליא- ממליצה לכם לקפוץ בהקדם.
למנת פתיחה בחרנו בסביצ'ה- דג ים טרי, כוסברה, צילי, אגס, רוקט, צנוניות ובצל ירוק- עוד לפני שאספר על המנה שימו לב לפרזנטציה המקסימה שהיא הוגשה. המנה סופר פרשית, רעננה, קלילה וטעימה- זוהי באמת מנה ראשונה מובחרת לפתיחת ארוחה משובחת מאוד, אוהבים דגים נאים? אל תוותרו על המנה:
למנת ביניים חלקנו מנת פפרדלה פורטובלו ועשבי תיבול- פיטריות פורטבלו, שעועית ירוקה, עגבניות שרי, זיתי קלמטה, שום, בזיליקום, טימין, אורגנו, בצל ירוק, פרמז'ן ושמן כמהין- המנה הוגשה לוהטת, סופר טרייה, פסטה מקומית טרייה ואיכותית, עם שלל תוספות נפלאות שהשתלבו בהרמוניה מנצחת, כל ביס פשוט חגיגת טעמים נעימה לחיך:
למנה עיקרית בחרנו לחלוק בדג מפולט על הפלנצ'ה- דג לברק שהוגש עם תפוחי אדמה, סלק צלוי ובצל ירוק- דג סופר טרי, קריספי מצידו האחד ורך, עסיסי ונימוח מצידו השני. מי שמכיר אותי ידוע שאני לרוב לא נוטה להזמין דגים שלא במסעדות שמתמחות בכך אך בהמלצתו של הצוות החלטתי ללכת על המנה הזו מה שהתברר כהחלטה סופר נבונה. המנה הייתה פשוט מעולה, הדג נהדר ולצידו מבחר ירקות צרובים בגריל וטעימים במיוחד. אוהבת מנות מפתיעות שכאלו.
המנה הוגשה עם סלט צ'רנוב- פיטרוזליה, סלרי, תערובת חסות, בצל ירוק, תערובת גרעינים, תפוחים, שקדים, חמוציות, צנון, שמן שומשום, שמן זית, נבטים- וואו! סלט ירוק כללבי!! סופר רענן, כלל הירקות טריים מאוד , סלט פרשי ומדוייק:
מי שעוקב אחר הבלוג שלי יודע שכל ארוחה ו/או בילוי מתחילים אצלנו בהרמת כוס יין לחיינו אולם בשל העובדה כי קודם לכן ביקרנו ביקב הפעם ויתרנו אבל... כאשר ראיתי בשולחנות הסמוכים אפרול שפריץ החלטתי שאני חייבת גם להזמין ולרגע הרגשתי כאילו ואני משוטטת בסמטאות רומא, הקוקטייל הוגש סופר מדוייק, רענן, טעים ומאוזן בטעמו- ממליצה בחום לאוהבי הזאנ'ר:
רגע לפני שאנחנו מסיימים ארוחה מופלאה ניגשתי למקרר הקינוחים ובהתייעצות קלה עם הצוות המקומי בחרתי בעוגת גבינה אפויה- עוגה קלילה, לא מתוקה מידי, לא מתיימרת אך טעימה בטירוף. יש במקרר מגוון רחב של קינוחים: קרם בורלה, מוס שוקולד, עוגת שוקולד, פאי לימון, פאי פיסטוק, פאי שוקולד, פאי מסקרפונה ותותים ועוד ועוד...
לסיכום חברים זוהי הייתה ארוחה סופר טעימה, מפנקת, איכותית, עשויה מחומרי גלם באיכות גבוהה ביותר. צוות המלצרים רחב , מקצועי, סובלני, אדיב וסבלני, יודע ומכיר את התפריט על בוריו ויודע להמליץ לכל סועד וסועדת על המנות שיתאימו לחיך שלו. כפי שסיפרתי בתחילת הכתבה המקום הפך לשם דבר בירושלים ואם אתם שואלים אותי לחלוטין מבינה מדוע- זוהי באמת פנינה קסומה ומיוחדת. אנו ביקרנו בשעת אחר הצהריים המוקדמת והמקום היה פשוט מפוצץ- אין ספק! הירושלמים מצביעים ברגליהם!! אז חברים, אם גם אתם מגיעים לירושלים ו/או ירושלמים זה המקום בעבורכם, הזמינו עוד היום מקום, הנאה מרובה מובטחת לכם!! מילה שלי!!
כתובת:
הלל 39, ירושלים
טלפון להזמנות:
02-6251737שעות פתיחה:
א׳ - ה׳ 7:00-23:00
שישי 7:00-14:00
שבת סגור
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה