יום ראשון, 17 במאי 2015

מתכוננים לשבועות? הכנסו למתכונים שווים במיוחד

החג שאני הכי אוהבת ומתרגשת לכבודו בכל שנה זהו חג השבועות.

בחג הביכורים הזה קיבלתי לפני 17 שנים את בכורתי, יום ראשון של החודש התשיעי, כל משפחתו של בעלי מוזמנת אלינו לארוחת החג והגברת החליטה שאמא שלה צריכה לנוח ונתנה את אותותיה, ירידת מיים וקדימה לבית החולים.

האושר והשמחה לא איחרו להגיע, בת בכורה ונכדה ראשונה.

אך יש לי מאז חוב שנשאר פתוח, מאחר וכל משפחתו של בעלי היו אמורים להגיע אלינו אף אחד מהם לא חגג את ערב חג השבועות ולכן מאז ועד היום בכל שנה אני מארחת את כל המשפחה לארוחת חג.

אז מה יש לנו בתפריט אתם שואלים?

בימים הקרובים מבטיחה להעלות המלצות למתכונים נפלאים לחג השבועות.



שבוע שעבר קיבלתי מפנק מתנובה של מבחר גבינות טעימות שכלל גבינה צפתית 5%, גבינה בולגרית 5% וגבינה בולגרית 24%.


אז מלבד העובדה שהגבינות כיכבו על שולחננו בארוחת הערב הכנתי מספר מטעמים:


אז מה היה לנו?

ראשית הכנתי בייגלה טעימים טעימים שנחטפו בין רגע במכשיר המולטיקייק אך בהחלט למי שאין ניתן להכניס לתנור.

המצרכים:
1/2 ק"ג קמח
2 כפות שמרים
3 כפות סוכר
1.5 כוסות חלב
1 כף מלח
רבע קוביית גבינה בולגרית מגורדת.



לפיזור עוד קוביות גבינה בולגרית.

אופן ההכנה: 
ללוש היטב את כל החומרים (מלבד קוביות הגבינה שנפזר על הבצק המוכן).
להתפיח כחצי שעה.
לרדד, לפזר קוביות גבינה בולגרית, לגלגל ולחתוך לרצועות, מכל רצועה ליצור גליל ואז בייגלה.


לטבול בביצה ואז בשומשום/קצח/זעתר/מלח גס ולהכניס למולטיקייק.


להגיש עם מטבלים, נחטף בשניות, מעדן אמיתי.

מלבד זאת את הגבינה הצפתית הכנסתי לתפוחי אדמה מוקרמים וזה יצא סופני.

המצרכים:
6 תפוחי אדמה עם הקליפה פרוסים לפרוסות דקות.
שמנת מתוקה.
קוביות גבינה צפתית.
גבינת פרמזן מגורדת.
קוביות חמאה (כחמישים גרם בערך)



אופן ההכנה:

לערבב את כל המצרכים (מלבד גבינת הפרמזן), לשפוך לתבנית, לפזר מעל גבינת פרמזן ולהכניס לתנור כ-45 דקות.

להגיש חם.








אין תגובות:

פרסום תגובה