שבועות כבר מאחורינו אבל חייבת לשתף אתכם במתכון מדהים - פאי טונה שהכנתי לחג השבועות וקטף אין ספור מחמאות, אל דאגה חברי ומשפחתי היקרה בקרוב מבטיחה סיבוב חוזר.
רגע לפני החג קיבלתי משלוח מפנק מטונה סטארקיסט:
ישר ידעתי שאני חייבת ליצור מהפרודוקטים הנפלאים הללו מתכונים שווים במיוחד אולם מיד עם קבלת המארז ביתי הבכורה חובבת הטונה הכריזה : "הטונה המעושנת שלי, לא מכינים איתה כלום אלא אוכלים אותה נטורל!".
אז כאמור הכנתי פאי טונה חלומי שנחטף עד הפירור האחרון, ממליצה לכם בחום:
פאי טונה- קרדיט המתכון: סטארקיסט (עם שינויים קלים שלי)
מצרכים:
מתכון לתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ
חומרים לבצק :
3 וחצי כוסות קמח
שמן הקנולה שסונן מקופסאות הטונה
2 כפיות מיץ לימון
1 כפית מלח
1 גביע שמנת חמוצה
חומרים למילוי : 3 קופסאות טונה סטארקיסט בשמן קנולה (מסוננות – יש לשמור את השמן בצד)
2 ביצים
5 כפיות מיונז
1/2 כוס חלב
1/2 כוס גבינת גאודה מגורדת
רגע לפני החג קיבלתי משלוח מפנק מטונה סטארקיסט:
ישר ידעתי שאני חייבת ליצור מהפרודוקטים הנפלאים הללו מתכונים שווים במיוחד אולם מיד עם קבלת המארז ביתי הבכורה חובבת הטונה הכריזה : "הטונה המעושנת שלי, לא מכינים איתה כלום אלא אוכלים אותה נטורל!".
אז כאמור הכנתי פאי טונה חלומי שנחטף עד הפירור האחרון, ממליצה לכם בחום:
פאי טונה- קרדיט המתכון: סטארקיסט (עם שינויים קלים שלי)
מצרכים:
מתכון לתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ
חומרים לבצק :
3 וחצי כוסות קמח
שמן הקנולה שסונן מקופסאות הטונה
2 כפיות מיץ לימון
1 כפית מלח
1 גביע שמנת חמוצה
חצי כוס עלי בזיליקום
2 ביצים
5 כפיות מיונז
1/2 כוס חלב
1/2 כוס גבינת גאודה מגורדת
1 כף אבקת מרק עוף
חצי כוס עגבניות שרי קצוצות
חצי כוס עגבניות שרי קצוצות
מלח ופלפל לפי הטעם.
אופן ההכנה:מחממים תנור ל180 מעלות.
מערבלים במיקסר את כל חומרי הבצק לקבלת בצק אחיד. מרדדים את הבצק לעלה גדול מספיק לתבנית לכיסוי התחתית ודפנותיה.
מערבבים את המילוי ויוצקים מעל הבצק, אם נותר בצק ניתן לקשט עם יתרת הבצק את הפאי בחלקו העליון.
אופים על חום בינוני 180 מעלות ל45 דקות. בתום 45 הדקות, מורידים את החום לחום נמוך ומשאירים את הפאי לעוד כחצי שעה בתנור.
מגישים חם.
אופן ההכנה:מחממים תנור ל180 מעלות.
מערבלים במיקסר את כל חומרי הבצק לקבלת בצק אחיד. מרדדים את הבצק לעלה גדול מספיק לתבנית לכיסוי התחתית ודפנותיה.
מערבבים את המילוי ויוצקים מעל הבצק, אם נותר בצק ניתן לקשט עם יתרת הבצק את הפאי בחלקו העליון.
אופים על חום בינוני 180 מעלות ל45 דקות. בתום 45 הדקות, מורידים את החום לחום נמוך ומשאירים את הפאי לעוד כחצי שעה בתנור.
מגישים חם.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה