יום שלישי, 10 באפריל 2018

פינוק ליום העצמאות- פלפאפל ביתי

עוד רגע ויום העצמאות מגיע ועימו ההתלבטות מה להכין , האם לנפנף כמו בכל שנה ו/או להפתיע עם מאלים ישראליים, לגן של הנסיך אני שולחת מידי שנה פינוקי פלאפל עם ציפס וסלטים על מנת שיהנו מאווירת החג, הפעם בוחרת לשתף אתכם במתכון פצצה שמככב אצלי ללא הפסקה.




המצרכים:
חצי קילו חומוס יבש (מושרה במים למשך לילה)
1 בצל גדול
6-7 שיני שום
1 כפית מלח
½ כפית אבקת אפייה
½ כפית סודה לשתייה
2 כפיות כמון
½ כפית פלפל שחור
2 כפות קמח
½ כוס מים
2 כפות טחינה גולמית של אחווה

להכנת פלאפל מתובל:
2 חופנים של כוסברה טרייה
1 פלפל ירוק חריף
3-4 גבעולי בצל ירוק
שמן לטיגון

הוראות הכנה
קולפים את הבצל וחותכים לרבעים.
קולפים את שיני השום.
טוחנים את גרגירי החומוס, הבצל, השום, הפלפל הירוק, הבצל הירוק והכוסברה (במעבד מזון טוחנים בלחיצות קצרות/פולסים).
מעבירים לקערה גדולה ומוסיפים: אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח, כמון, פלפל שחור, קמח, טחינה ומים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

מחממים סיר בינוני עם שמן לטיגון בעומק של כ- 3-5 ס"מ. (משאירים על להבה בינונית כדי שלא ישחים מהר והחומוס בפנים לא יתבשל)

בעזרת כלי לפלאפל מעבירים בערך כף מהתערובת ומיישרים את הצדדים עד ליצירת כדור (למי שאין, ניתן להשתמש בשתי כפות), יוצקים בזהירות לשמן ומטגנים משני הצדדים עד שהכדור משחים, מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג. (ניתן להוסיף תיבול לשאר התערובת במידה וצריך).

מגישים חם מאוד לצד תוספות לפי טעמכם האישי לדוגמא: כרוב חמוץ, טחינה, סחוג, צ`יפס, סלט קצוץ וכו`...


בתאבון!



אצלי טחינה היא כוכב ביתי פופולארי , הפעם השתמשנו בטחינה אורגנית - מוצר חדש מבית אחוה.

טחינה אורגנית מתוצרת "אחוה" בעלת הערכים התזונתיים והבריאותיים מהגבוהים בקטגוריה – עשירה בסידן, ברזל וסיבים תזונתיים וללא תוספת מלח • חברת "אחוה" שומרת על מעמדה כמותג הטחינה הנמכר בישראל לשנת 2017 

חברת "אחוה", יצרנית הטחינה, חלוה ומוצרי מאפה, יוצאת במיתוג מחדש לאריזות הטחינה האורגנית מתוצרתה. החברה משיקה טחינה אורגנית רגילה וטחינה אורגנית מלאה בעיצוב חדש, השם דגש על יתרונותיה של טחינה אחוה – היותה טבעית לגמרי, ללא תוספת מלח ועשירה בערכים בריאותיים כמו סידן, ברזל ובסיבים תזונתיים.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה