מחר כולנו נשב סביב השולחן לחגוג את ערב החג השני (ואת יום הולדתו של הזוגי שלי), הפעם בוחרת לצייד אתכם במתכון קליל, מהיר, טעים במיוחד שיגרוף אין ספור מחמאות מצד כל האורחים, אז קדימה הפשילו שרוולים והצטרפו אלי למטבח לחגיגה קולינרית טעימה במיוחד:
המצרכים לפטה כבד:
700 גרם כבד
2 בצלים גדולים פרוסים לרצועות דקות
3 כפות שמן
100 גרם חמאה/מחמאה
אופן ההכנה:
לנקות היטב את הכבדים, לחמם את המחבת עם השמן, להוסיף את הכבדים ולטגן מספר דקות (לא לייבש את הכבד- הוא צריך להשאר מעט אדום).
להוציא את הכבדים ובשמן שנותר במחבת לטגן את הבצלים עד להזהבה יפה, להוסיף לקערת הכבדים ולצנן כחצי שעה.
להעביר לקערת המגמיקס יחד עם קוביות חמאה/מחמאה ולטחון למרקם עדין שאין בו גושים כלל.
לצפות תבנית אינגלישקייק בנייר נצמד (על מנת שיהיה קל להוציא מהתבנית) ולשפוך את הבלילה.
המצרכים לריבת בצל:
5 בצלים סגולים פרוסים לרצועות דקות
1 כוס סוכר חום
1 כוס יין אדום משובח
2 כפות חומץ בלסמי
2 כפות שמן
אופן ההכנה:
לטגן את הבצלים בשמן כ-5 דקות עד להזהבה עדינה.
להוסיף את שאר המרכיבים ולבשל על אש קטנה עד שמצטמצם.
לקרר היטב ולהגיש יחדיו - בימים רגילים רצוי להגיש על טוסטונים!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה