השנה אותגרתי לכבוד יום העצמאות ולארוחה החגיגית והבשרית הוזמנה גם צמחונית, אז מה מכינים לצמחונית בערב שכולו בשר, בשר ושוב בשר?
האמת ישבתי וחשבתי המון, נכון, יש המון סלטים ויהיו גם שיפודי ירקות ותוספות אך עדיין מאחר והיא אורחת ומגיעה אלינו פעם ראשונה ממש רציתי לפנק אותה במשהו אישי וטעים, אמש יצאתי למסע, ישבתי על האינטרנט, הוצאתי מתכונים ונכנסתי למטבח, הפחתתי, הוספתי, שידרגתי והנה יצא המבורגר צמחוני מלא בעדשים, קינואה ועוד דברים טובים, אני אהבתי, מחכה לראות מה היא תגיד על התוצאה.
המצרכים לכ-20 המבורגרים:
300 גרם (כ-1/2 1 כוסות) עדשים כתומות, מושרות במי ברז לפחות 4 שעות
1 כוס קינואה
בצל סגול קצוץ דק ומטוגן
בצל ירוק קצוץ
גזר מגורד
4-5 שיני שום כתושות
1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה גס
3 כפות קמח עדשים
1-2 כפות שמן זית
מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
ראשית מבשלים את הקינואה : מחממים מעט שמן זית בסיר, מוסיפים את הקינואה, ממליחים ומערבבים. יוצקים 2 כוסות מים רותחים. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה 15-20 דקות, עד שכל המים נספגים והקינואה מוכנה.
מסננים את העדשים המושרות מהמים, שוטפים קלות ומעבירים למיכל מעבד המזון. מוסיפים את כל הירקות והתבלינים וטוחנים עד שמתקבלת תערובת עסיסית ואחידה, מוסיפים את הקינואה והקמח ומערבבים היטב.
לטגן בשמן חצי עמוק ולהגיש חם!
ואם אין לי קמח עדשים
השבמחק