מודה, אני שונאת סופגניות!! ובשנים האחרונות בשל ירידה במשקל ושמירה על אורח חיים בריא משתדלת עד כמה שפחות לגעת באסון טבע הזה. אולם עם ספינג זה כבר סרט אחר, מזה אני לא מצליחה לחמוק ומוצאת את עצמי בחנוכה אוכלת מידי ערב לפחות 1, זה טעים לי בטירוףףף. אך גם כאן ניתן להקל על המכה ולהעזר בקמחים בריאים ואיכותיים יותר, בשמנים טובים יותר.
הפעם אני חייבת להמליץ לכם על הכנת ספינג מדהים של יונית צוקרמן ממלכת המטבח (מיד אצרף מתכון אך מצרפת גם קישור לאתר) מקמח כוסמין לבן אורגני אשר העניק לבצק אווריריות וטעמים נפלאים- אז בחנוכה השנה נאכל את הספינג עם קצת פחות ייסורי מצפון.
קדימה להפשיל שרוולים, הכינו ופנקו את בני הבית , מבטיחה לכם ספינג כזה טרם אכלתם:
לבצק:
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר [שטוחות]
2 כוסות מים.
שמינית כוס שמן.
חצי כף מלח.
אופן הכנה:
כל חומרי הבצק למעט המלח במיקסר עד ליצירת גוש בצק, הוספת המלח ולישה נוספת
לא לחשוש מהבצק שהוא דביק
זה בסדר זה סימן להצלחה העיקר שיהיה ספוגי רך למגע.
לכסות בשקית ולתת לו לתפוח שעה וחצי.
מניחים קערה עם מים כי את את הספינג’ ויוצרים בעזרת ידיים רטובות עיגולים עם חור באמצע מעין כעך או טבעת ומטגנים.
אבל לא לפני שלוקחים חתיכה קטנה מהבצק ובודקים את השמן, אם החתיכה צפה אז סימן שהשמן מוכן.
יונית מכינה עם סירופ מתקתק ומיוחד, אני באופן אישי מוותרת על הקלוריות אך מצרפת לעיונכם גם את הרעיון הזה, אנחנו באופן אישי מעדיפים או עם גנאש שוקולד או נטו עם סוכר (לא אבקת סוכר).
סירופ :
1.5 כוסות מים
2 כוסות סוכר
רבע כוס סוכר חום.
כף מיץ לימון
במקביל להרתיח בקלחת קטנה את כל מרכיבי הסירופ לערבב טוב עד העלמות הסוכר .כשזה מתחיל לרתוח להוריד מהגז לצנן קלות.
כשהבצק מוכן מחממים מחבת עם שמן עמוק.
כפי שציינתי מעלה הפעם השתמשתי בקמח כוסמין לבן מבית חברת "תבואות" .
לכבוד חג החנוכה, מציעה חברת "תבואות", המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, להכין לביבות תפוחי אדמה וגזר וסופגניות יוגורט נהדרות, עם קמח כוסמין לבן אורגני.
הכוסמין הוא זן דגן קדום. קמח הכוסמין הלבן ניחן בכמות חלבון גבוהה משל קמח חיטה לבן, והוא עשיר יותר בוויטמינים ובמינרלים. הקמח מיוצר מגידול אורגני, ללא חומרי הדברה וכימיקלים מזיקים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה