יום שני, 30 בדצמבר 2019

לזניה חלומיתתתת עם טעם של עוד



חורף מחמם, טעים ובריא עם לזניה נהדרת מפסטה אורגנית של "תבואות" העשויה מכוסמין, קינואה ועדשים צהובות


אמש ממש רגע לפני הדלקת הנר השמיני הגיע משלוח חגיגי מבית תבואות עם המלצה למתכון מדהים, מאחר וטרם הכנתי ארוחת ערב ידעתי מיד מה נכין, הפשלתי שרוולים ויצאתי לדרך, תקשיבו המתכון הזה חלומי, אתם חייבים להכין.

חברת "תבואות", המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, מציעה לחורף מתכון נהדר של לזניה העשויה מ"פסטת כוסמין, עדשים וקינואה אורגנית", בצורת פוזילי. הפסטה, המיובאת מאיטליה, עשויה מרכיבים אורגניים בלבד, והיא נקייה מחומרי הדברה וכימיקלים מזיקים.

הנטורופתית יערה איכילוב כהן מציינת שלפסטה ערך תזונתי רב: חיטת הכוסמין עשירה בחלבון ובוויטמיני B, ובהשוואה לחיטת הדורום היא מופחתת גלוטן ולכן קלה יותר לעיכול; העדשים הצהובות עשירות בחלבון, אבץ, חומצה פולית וסיבים תזונתיים והן מעניקות תחושת שובע; והקינואה מכילה חלבון איכותי ומינרלים חיוניים כמו סידן, אשלגן ומגנזיום. 




לזניה מפסטה אורגנית של כוסמין, עדשים צהובות וקינואה, עם רוטב עגבניות ורוטב בשאמל


מצרכים:
1 חבילה של "פסטת כוסמין, עדשים וקינואה אורגנית" של "תבואות", עשויה לפי ההוראות, שטופה ומסוננת.

לרוטב עגבניות:
1 קופסה של עגבניות מרוסקות (400 גרם)
1 קופסה קטנה של רכז עגבניות
1 בצל, קצוץ דק
4 שיני שום, כתושות
1 כפית מלח
1 כפית אורגנו
3/4 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פלפל שחור
2 ביצים
2 גביעי קוטג'
3 כפות שמן זית

לרוטב בשאמל:
3 כפות קמח
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל לבן
1/2 – 3/4 כפית שום גבישי
75 גרם חמאה
2 כוסות חלב

אופן ההכנה:
לחמם את השמן בסיר ולטגן את הבצל עד להזהבה קלה בלבד. להוסיף את השום, העגבניות המרוסקות, רכז העגבניות ואת התבלינים. לערבב על אש נמוכה תוך בעבוע עדין במשך כ-10 דקות. לתקן תיבול ולצנן.

לערבב בקערה את הקוטג' והביצים. להוסיף את רוטב העגבניות המצונן, ולערבב.

לרסס תבנית פיירקס בינונית במעט שמן זית ולשטח בה שכבה של איטריות. לפזר מעליה שכבה של רוטב העגבניות.

לשטח מעל הרוטב עוד שכבה של איטריות, ומעליה שכבה של רוטב. כך, בסך הכל 3 או 4 פעמים (תלוי בגודל התבנית).

לשפוך מעל את רוטב הבשאמל (אופן ההכנה בהמשך).

לחמם תנור ל-180 מעלות. לאפות כ-30 דקות. לצנן.


רוטב בשאמל:
· להמיס בסיר קטן את החמאה. להוסיף לסיר את הקמח ולערבב היטב. להסיר מהאש.

· להוסיף את החלב והתבלינים. לערבב.

· להחזיר לאש נמוכה ולערבב כל הזמן, עד שהבלילה מסמיכה. לתקן תיבול.



** טיפ: רצוי להכין את המנה מראש. לצנן, לחתוך למנות ורק אז לחמם להגשה.









אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה