יום שלישי, 10 בדצמבר 2019

פרגית בקארי- ללקק שפתיים

שנים הסתובבתי בידיעה שקארי זה דבר לא טעים, שנים לא הסכמתי לטעום עד שמישהו הצליח להפיל אותי ברשת, היינו אצל חברים בארוחת ערב וחברה שלי הכינה תבשיל שהריח פשוט מדהים, נראה מעולה וכולם התלקקו, מיד ידעתי שאני חייבת לטעום, טעמתי ופשוט אהבתי את מה שאני אוכלת, חברתי שיודעת שאני לא מחובבי הקארי לא סיפרה לי עד סיום הארוחה מה הכילה המנה.

כשהבנתי שהתיבול הדומיננטי והמיוחד היה של קארי הבנתי שאני חייבת לנסות את זה בבית וכל הזמן דחיתי את המועד,. שבוע שעבר ממש רגע לפני שבת הגיע משלוח חגיגי ומפנק של ממרח קארי והחלטתי שהנה הגיע המועד והכנתי את התבשיל המדהים של חברתי, מה אגיד לכם? ליקקו את הצלחות.

אז הפשילו שרוולים והצטרפו אלי לחגיגה:

המצרכים:

10-12 נתחי פרגית מנוקים וחצויים
1/4 כוס שמן 
1 בצל גדול קצוץ
3-4 שיני שום כתושות
רצועות גמבה/פלפל חריף ירוק
קוביות חציל מטוגנות
חבילת  פיטריות טריות קצוצות גס
2 כפות חמאת בוטנים
2 כפות ממרח קארי 
1 פחית קרם/חלב קוקוס
1 כף סויה
1/4 כוס מים רותחים
מלח, פלפל

להגשה:

בוטנים קצוצים ו/או בצל ירוק/כוסברה- אצלי באופן אישי בני הבית לא אוהבים על כן הגשתי את המנה כפי שהיא בלבד.

אופן ההכנה:

בסיר רחב ושטוח מחממים את השמן ומטגנים את הבצל כמה דקות עד להזהבה קלה, מוסיפים את השום ומערבבים כדקה.

מוסיפים את הפרגיות בשכבה אחת עד שמשנות את צבען, פעולה זו נועדה למעשה לסגור אותן. מוסיפים את הירקות ואת  התבלינים (מלח ופלפל).

בקערה נפרדת מערבבים את חמאת הבוטנים והמים הרותחים עד להמסה מוחלטת של החמאת בוטנים, מוסיפים את חלב הקוקוס, סויה, רוטב קארי ומערבבים היטב, שופכים על תערובת הפרגיות והירקות ומביאים לרתיחה, מבשלים על אש קטנה כחצי שעה עד ארבעים דקות, חשוב!! מידי פעם לערבב בעדינות את התכולה על מנת למנוע הדבקויות.

מגישים מעל אורז לבן, מפזרים את הבוטנים והכוסברה ומתענגים.


אז כפי שציינתי מעלה השתמשתי בממרח קארי שהתברר כמצויין מבית "נמסטה".

מדובר למעשה בסדרת ממרחי קארי, פיקלס, צ'אנטי ורטבים אשר אינם מכילים צבעים מלאכותיים, מיועדים גם לטבעונים ומתוצרת הודו.

מקור המילה נמסטה מסנסקריט, ופירושה "אני קד לקדושה שבך". הביטוי נמסטה עורך מחווה לאור הפנימי של כל היצורים החיים. 

כבר לא מעט שנים שומר המטבח ההודי על מקום של כבוד ברשימת המטבחים האהובים ביותר בעולם. ייחודו של המטבח ההודי הוא במגוון העצום של התבלינים המשמשים בסיס לבישול, מטבח זה צבעוני, עשיר בטעמים ובמרקמים שונים. 

סדרת הממרחים והרטבים של נמסטה כוללת שבעה עשר רטבים, ממרחים ומטבלים מסורתיים לבישול ולהגשה העשירים במגוון תבלינים בריאים הייחודיים למטבח ההודי. 

לחברת נמסטה מבחר של 13 סוגי קארי ומסאלה כמו גראם מסאלה, קארי קלאסי, טנדורי, ביראני ועוד. 

מגוון רחב של טעמים אותנטיים הישר מהמחוזות הצפוניים ההרריים בגבול פקיסטן ועד האזורים הכפריים בדרום הודו. 

כל ממרח או רוטב מכיל תערובת תבלינים ועשבי תיבול ריחניים ועשירים המשדרגים כל תבשיל או מרינדה. פשוט להוסיף כף או שניים לתבשילי ירקות, קטניות, טופו, עוף ודגים ובתאבון :) 





ארוחה הודית אינה יכולה להיות מושלמת בלי חמוצים. 

מחמצי מנגו וליים משמשים כליווי למתאבנים, מנות ראשונות ומנות עיקריות הודיות רבות. 

מחמצי מנגו וליים של נמסטה מעניקים ניגודיות טעימה עם עקצוץ של חמצמצות/חריפות להדגשת טעמים והוספת עומק למאכלים הודים.

מטבלי צ'אטני מנגו יש חיבור מפתיע בין מגוון תבלינים הודים, מתוקים, חריפים ומלוחים והתוצאה - מדהימה! 

תוספת מתוקה ופיקנטית שהולכת מעולה עם פפאדם, סמוסה, פאקורה ובעצם כל תבשיל הודי.


את סדרת ממרחי ורטבי הקארי, צ'אטני והמחמצים של נמסטה ניתן להשיג ברשתות: טיב טעם, סטופמרקט, קשת טעמים, מזרח מערב, מרקטו, פוליצר ומגוון מעדניות וחנויות ברחבי הארץ. 

משווק בבלעדיות ע"י חברת אימפורט פור יו - 09-9580522. 

כשר פרווה בהשגחת STAR - K  ובאישור הרבנות הראשית לישראל.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה