יום רביעי, 3 בפברואר 2016

רולדות שמרים סופניות במיוחד לימים הקרים

השבוע קיבלתי להתנסות אישית את ממרחי השחר העולה בשפורפרת, מדובר לדעתי במוצר מהפכני, מעולה, נוח, קל לשימוש ויעיל.

מעבר לכך שהילדודס נהנו לשחק עם השפורפרת, למרוח ואף לאכול ישירות הכנתי עוגת שמרים, הפעם הוספתי 2 שפורפרות, האחד רגיל והשני בטעם תפוז- יצא להיטטטט!

.
ועכשיו למתכון:


אין על הרולדות האלה, ניסיתי להכין אותן בכל מיני צורות. כל צורה יפה וטעימה מהשניה, ממליצה בחום רב להכין אותן ולשמור במקפיא לשעת הצורך.

חומרים לבצק:
1 - כוס סוכר
1 - מרגרינה 
4\1 כוס שמן
3 - ביצים+1 חלמון
50 ג’ר שמרים (יבשים 2 כפות)
4\3 1 מים פושרים (שימו לב שלא יהיו קרים מידי)
בקערת מיקסר לערבל את המרגרינה עם הסוכר לקרם משחתי,
להוסיף את השמן הביצים והשמרים תוך כדי ערבול להוסיף את המים ולהנמיך מהירות.
בקצב איטי להוסיף קמח לא יותר מקילו גרם אחד.
לאחד את הקמח עם שאר החומרים
לעבד את הבצק מעט ביד ולכסות את הקערה בנילון נצמד,
להתפיח עד הכפלת הנפח.
אחרי התפחה ראשונה לעבד שוב להוצאת בועות אויר,(לא יותר מידי)
לחלקל-4 חלקים שוים ולהתפיח שוב כ-30 דקות.
(יהיו כאלה שיגידו שהן מכירות את המתכון הזה חשוב להזכיר כשמכינים בצק שמרים מכינים באהבה).

מילוי:
2- שפורפרות השחר העולה - אחד רגיל, השני עם תפוז
1- מחמאה רכה מאוד (לא מומסת)
3- כפות קקאו
3- כפות גדושות א. נס קפה
4\1 כוס ליקר שוקולד(לא חיב מוסיף המון)
3- כפות תמצית רום
לערבב הכול יחד לקרם שוקולד אחיד עד שלא רואים את המרגרינה.
לרדד על משטח מקומח עיגול בצק למרוח בנדיבות מהמילוי ולגלגל לרולדה,
את הרולדה לחצות לשתיים ולהשאיר מחובר בקצה אחד לקלוע צמה של 2 (מלכלך טיפה לא נורא) להכניס לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה ולהתפיח 30 דקות, לאפות בחום בינוני.להרתיח על להבה קטנה חצי כוס מים 2 א. סוכר וניל וחצי כוס סוכר,
בגמר האפייה למרוח את הרולדה בנוזל בנדיבות ולהכניס שוב לתנור לעוד 2-3 דקות. להוציא מהתנור ולמרוח שוב בעדינות .
לקרר ולאכול או להקפיא אם בכלל ישאר
בתיאבון 




אין תגובות:

פרסום תגובה