יום שבת, 20 בפברואר 2016

טורשי לפת- מחלילה


אחד הדברים שתמיד אבל תמיד תמצאו אצלי בבית - חמוצים! בכל הצבעים ובכל הגוונים.

כאשר קיבלתי להתנסות את חומץ דבש מקורי "Melfor" ידעתי מיד מה אני הולכת להכין.

טורשי לפת- מחלילה בשפת העם.

מצרכים

1 ק"ג לפתות קטנות, קלופות וחתוכות לפרוסות
כמה עלי סלרי (גם גבעול)
3-4 שיני שום
1 סלק קטן, קלוף ופרוס
4-6 כפות מלח גס
1/2 4 כוסות מים
1/2 1 כוסות חומץ (חומץ דבש מקורי "Melfor" אשר מעניק לחמוצים ארומה מיוחדת)

אופן ההכנה

חשוב לבחור לפתות קטנות. מקלפים רוחצים ופורסים.
ממלאים צנצנת זכוכית נקיה בשכבות לסרוגין של לפת סלק שום ועלי סלרי.
מחממים המים(אין צורך להרתיח) וממיסים בהם תוך ערבוב את המלח. מוסיפים את החומץ.
שופכים התחמיץ על הלפתות, עד שהכל מכוסה ועוד קצת.
סוגרים את צנצנת הזכוכית עם מכסה.
מעמידים במקום חמים, ליד חלון עם שמש, למשל.
הלפת מוכנה לאחר 7-10 ימים.



חומץ דבש מקורי "Melfor" במזרחה של צרפת ישנו חבל ארץ לא גדול ששמו "אלזס" ובירתו העיר שטרסבורג. החל מהמאה ה­17 ועד תחילת המאה ה­ 20 התקוטטו גרמניה וצרפת על חבל ארץ זה וכתוצאה מכך התרבות ובעיקר הקולינריה של החבל ספגו השפעות רבות משתי המדינות. חברת מרום משה בע"מ ­ יבוא מוצרים ברומו של מזון, אשר מנהליה אחראים על מגוון גדול ממוצרי הגורמה שהגיעו לארץ ב 25 השנים האחרונות, אמונה גם על להביא לכם את אחד מההתוצרים המיוחדים של המטבח האלזסי,חומץ דבש מקורי של מלפור. מלפור (Melfor) הוקמה בשנת 1922 והמוצר המרכזי שהיא מייצרת מאז ועד היום הוא חומץ הדבש הנפלא שלה, המתכון פותח במקור ע"י פרננד היגי ומורכב בעיקר מחומץ כהל (ללא אלכוהול), תמציות צמחים ודבש. המתכון עובר מדור לדור ונשמר עד היום בסודיות ע"י נכדו של פרננדו, פיליפ היגי, שממשיך את המסורת המשפחתית של יצור חומץ הדבש המשובח למרות תקופות שונות של מלחמה על האזור בין צרפת לגרמניה. כולנו מחפשים דרך לחדש את המאכלים שהמשפחה שלנו אוהבת, ועכשיו מגיע לארצנו חומץ הדבש בעל הארומה הנפלאה שמהווה דרך מעולה להפתיע את האורחים שלנו עם ארומה מתקתקה להפליא שמתכתבת עם הטעם הקלאסי של הדבש. חומץ הדבש מאופיין בטעמים עדינים יותר וחמוץ­ מתקתקים יותר מרוב החומצים, מה שהופך אותו למתאים גם למנות עדינות יותר וגם לחכים אנינים או רגישים יותר. הארומה הנפלאה של הדבש מוסיפה המון לכל מאכל. חומץ הדבש משמש כבסיס נפלא לוינגרטים לסלט, ובגלל שהחומציות שלו נמוכה משמעותית משל חומצים אחרים (%30 פחות מחומץ ממוצע) אפשר להשתמש בפחות שמן להכנת הוינגרט, מה שחוסך כמה קלוריות והופך את החומץ לדרך נהדרת למנות עם הרבה טעם ופחות קלוריות לתקופות דיאטה. החומץ מעולה גם במנות דגים, מעדני בשר, כרוב כבוש ואפילו במתוקים ומאפים שמחפשים להעניק להם טעם מתקתק עדין. את חומץ הדבש של מלפור ניתן למצוא ברשתות טיב טעם, עדן טבע מרקט, סטופמרקט ובמעדניות וחנויות מזון מתמחות ברחבי הארץ. 


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה