יום שבת, 12 במרץ 2016

קובה סלק מעולה

 אצלי אף אחד לא אוהב סלק, אך קובה סלק כולם מאוד אוהבים, כשאני מכינה ממש מלקקים את הסיר, להגיש עם אורז לבן והארוחה מושלמת.
 למעטפת:
לערבב 2 כוסות סולת מבית שופרסל, 1 כוס מים, טיפה שמן, מלח- לערבב היטב ולשים בצד .

למילוי:
500 ק”ג בשר טחון בקר
בצל קצוץ
צרור פיטרוזיליה קצוצה
צרור סלרי קצוץ
מעט עלי נענע קצוצים דק
2-3 שיני שום כתושות
מלח, פלפל, 1 כף בהרט

לערבב הכל היטב.

מכינים את כדורי הקובה: מחלקים את הבצק לכדורים בגודל ביצה ומשטחים כל כדור על כף היד לעיגול דק. מניחים במרכז כל עיגול כף מהמלית וסוגרים לכדור. מניחים בצד.

למרק:
1 בצל קצוץ דק
שמן לטיגון
10 כוסות מים
2 סלקים קלופים וחתוכים לשמיניות
1 סלק מגורד
1 קופסתה קטנה רסק עגבניות
4 שיני שום קלופות ופרוסות
1-5 כפות סוכר (לפי הטעם)
1 כף אבקת מרק עוף
מיץ מלימון אחד

מטגנים את הבצל בשמן בסיר גדול עד שמתרכך, מוסיפים את הסלק המגורד , מערבבים היטב, מוסיפים את פרוסות הסלק ומערבבים היטב, סוגרים את מכסה הסיר ומבשלים באש קטנה כעשר דקות.
מוסיפים את שאר המצרכים ומבשלים עוד חצי שעה.

מוסיפים את כדורי הקובה ומבשלים על אש בינונית עוד כחצי שעה.

להגשה אני באופן אישי שמתי בתנור 4 שעות, יצא מעולה.


להגיש עם אורז לבן.

בתאבון ובהצלחה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה