יום שבת, 12 במרץ 2016

עוגיות גרנולה מעולות

השבוע במסגרת היותי שופרסטארית קיבלתי להתנסות גרנולה עם צימוקים ושקדים, אגוזי מלך וצימוקים, מיד ידעתי הולכים להכין עוגיות גרנולה מעולות של קארין גורן.

את המתכון הזה הכנתי כבר המון פעמים וידעתי שאין מוצלחות מהן:

חומרים ל-2 צנצנות גדולות מלאות עוגיות

250 גרם חמאה רכה של שופרסל
3/4 כוס סוכר מבית שופרסל (150 גרם)
1+1/4 כוסות דחוסות סוכר חום כהה (300 גרם)
2 ביצים שלמות + 1 חלמון בנוסף
2 כוסות קמח של שופרסל(280 גרם)
1 כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה
1 כפית קינמון
1/2כפית מלח
2+1/3 כוסות שיבולת שועל (350 גרם)
1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס מבית שופרסל  (100 גרם)
1 כוס חמוציות מיובשות או צימוקים מבית שופרסל  (150 גרם)
1 כוס שוקולד צ'יפס (אם רוצים- אני מוותרת לרוב)

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-160 מעלות.

במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ושני סוגי סוכר במהירות בינונית עד לקבלת תערובת קרמית. מוסיפים את החלמון ואת הביצים אחת אחת ומעבדים לתערובת אחידה. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים קמח, אבקת סודה לשתייה, קינמון ומלח. מעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים שיבולת שועל, אגוזים, חמוציות מיובשות ושוקולד צ’יפס ומעבדים קצרות לפיזורם האחיד בתערובת.
בעזרת כף גלידה קפיצית מניחים גבעות מהתערובת באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אם אין כף גלידה – בידיים רטובות מגלגלים את התערובת לכדורים דחוסים וגדולים יחסית (בגודל פינג-פונג).
אופים 18-20 דקות בלבד, עד שהעוגיות משתטחות מעט ומזהיבות. העוגיות מוכנות כשהן יציבות בשוליים ועדיין רכות ובהירות במרכז.


מצננים מעט ומגישים. שומרים בכלי אטום בטמפ’ החדר.


ואלו הם המוצרים אותם קיבלנו להתנסות:


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה