יום שבת, 14 בנובמבר 2015

מרק חרירה

החורף כבר כאן (נכון, ישנם כמה ימי שמש אבל היי,אנחנו בכל זאת בנובמבר) ועל כן מתחילה לרענן את מתכוני המרקים המצויינים שיש לי.

שבוע שעבר בעת הקנייה השבועית קיבלתי משופרסל מספר קיטניות (פניני גריסים, גרגירי חומוס, אפונה), שקדי מרק וקרוטונים למרק וידעתי השבת יהיה סיר מרק מהביל, חם ומנחם.

הפעם יצאתי לדרך עם מרק חרירה מעולה ובמקום עדשים השתמשתי באפונה, מה אגיד? הילדים התאהבו ואף טענו שזה יותר טעים כך.



המצרכים:

קוביות בשר (כמות וסוג הבשר לבחירתכם - עדיף עם מעט שומן)
1כוס גרגירי חומוס שופרסל
4\3 כוס אפונה שופרסל
2 בצל קצוץ
2 עגבניות מגורדות על פומפיה
3 גבעולי סלרי קצוצים 
2\1חבילה כוסברה קצוצה
1 כוס אטריות למרק
3 כפות קמח +2 \1 כוס מים לערבב ביחד
מיץ מלימון 
1כפית מלח
1 כפית שטוחה פלפל שחור
2\1 כפית כורכום
1כף אבקת מרק עוף
4\1 כוס שמן


אופן ההכנה

מרתיחים מים עם 1 כפית אבקת אפיה מוספים את החומוס ומבשלים כ- 15-10 דקות כדי שהקליפה תתפרק
.
בסיר למרק לשים את השמן ולטגן את הבצל .
להוסיף את קוביות הבשר ולהמשיך לטגן מספר דקות עד שהבשר משנה את צבעו .
להוסיף את העגבניה המגורדת לערבב להוסיף מים 4\3 מתכולת הסיר, כשמגיעים לרתיחה להוסיף את החומוס האפונה, הסלרי והתבלינים וממשיכים לבשל .
לאחר שעה של בישול או עד שהחומוס והאפונה התרככו .להוסיף את הכוסברה, הפטרזליה והאיטריות ומבשלים עוד כ-10 דקות
לאחר שהאיטריות התבשלו להוסיף את הקמח שמעורבב עם מים בזרם קל תוך כדי בחישה כדי שלו יהיו גושים ומבשלים עוד 10 דקות.
להוסיף את את מיץ הלימון לערבב ולהוריד מהאש .

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה