יום שני, 9 בנובמבר 2015

קו מוצרים חדש בתחום הגבינות הטבעוניות תחת המותג "משומשו"



בשורה לטבעונים ולרגישים ללקטוז 

קו מוצרים חדש בתחום הגבינות הטבעוניות תחת המותג "משומשו" 

כאשר קיבלתי להתנסות את קו המוצרים החדש מבית משומשו- ששה מוצרי תחליפי גבינות צהובות ותחליפי גבינות מלוחות הרמתי גבה, אוקי, אף אחד אצלינו לא אלרגי למוצרי חלב ולא טבעוני אז מה יש לי לעשות עם המוצרים?

אולי להעביר לחברה שאוהבת מוצרים טבעוניים? אולי לשלב עם מתכונים בשריים? הלבטים היו די רבים למען האמת אך בסופו נפלה ההכרעה, ראשית אנחנו חייבים לטעום את המוצרים כפי שהם , אז חתכתי ירקות, הכנתי פלטת "גבינות"- או שמה תחליפי גבינה ויצאנו לטעימות:



אז ראשית חייבת לציין את תחליפי הגבינות המלוחות- פשוט טעים! כולנו אהבנו ולדעתי מהווה פתרון אידיאלי לתוספת לפשטידות ו/או לאלו שרוצים לאכול גבינה אך שומרים על טווח שעות בין חלב לבשר.

מתחליפי הגבינה הצהובה הכנתי פשטידה נפלאה שקצרה מחמאות ואף אחד לא האמין לי שה"גבינות" לא חלביות.

פשטידת בצל מעולה

מצרכים
4 בצלים גדולים
3 ביצים
חצי כוס שמן
חצי כוס מים
3/4 כוס קמח
כף אבקת מרק בצל
כף אבקת מרק עוף
מלח ופלפל לפי הטעם
שמן ופרורי לחם לשימון התבנית 
רצועות תחליף גבינה צהובה משומשו

אופן ההכנה
חותכים את הבצל לקוביות בגודל בינוני (אפשר גם במעבד מזון אבל זה לא צריך להיות קטן במיוחד)
מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב.
משמנים תבנית עגולה ומפזרים פרורי לחם על הבסיס והדפנות (ע”מ שהשפטידה תצא יפה מהתבנית)
ממכניסים את התערובת ומפזרים עוד פרורי לחם מעל.
אופים בחום בינוני-גבוה כ- 30-40 דקות. הפשטידה צריכה להיות זהובה עד שחומה.



לביבות כרובית


מצרכים:

כרובית
תחליף גבינה בולגרית מגורדת
רצועות תחליף גבינה צהובה
2 ביצים
בצל מטוגן
0.5 כוס פירורי לחם

אופן ההכנה:

לחלוט את הכרובית, לסנן את המים ולמעוך אותה.
להוסיף את שאר המצרכים ולטגן.

אני בחרתי להפחית בקלוריות ועל כן השתמשתי במולטיקייק- יצא מעולה.




בשלב הראשון יושקו בסדרה ששה מוצרי תחליפי גבינות צהובות ותחליפי גבינות מלוחות, פרי יוזמה משותפת של קיבוץ גן-שמואל וחברת "הדר פוד". אייל אדוט ועומר אליאב היזמים: "זיהינו בעיה בתפיסת הטעם של מוצרים טבעוניים להמונים. האמנו שניתן להביא לצרכן מוצרים טבעוניים ללא התפשרות על הטעם. נביא את בשורת תחליפי הגבינות הטבעוניות ללא לקטוז וללא סויה לקהל הרחב על בסיס טעם ואיכות" 

קיבוץ גן-שמואל, בשיתוף חברת "הדר פוד", יחלו בימים הקרובים בהשקת קו מוצרים חדש בקטגוריית תחליפי החלב, אשר יכלול ששה מוצרי גבינות טבעוניות. החברה תשיק בשלב הראשון ששה מוצרים טבעוניים תחת המותג "משומשו" בהם צהובה 18% במרקם חצי קשה מרכיבים צמחיים מועשרת בסידן וסיבים תזונתיים בסגנון גאודה מעודנת, צהובה 9% בסגנון עדין קלאסי, מועשרת בסידן ומופחתת שומן במרקם חצי קשה, על בסיס שמן קנולה, וצהובה זיתים 18% במרקם חצי קשה עם זיתים ירוקים, מועשרת בסידן ובסיבים תזונתי בסגנון ים תיכוני.





בתחום הגבינות הטבעוניות המלוחות תשיק "משומשו" לראשונה בישראל מלוחה 16% במרקם קטיפתי מרכיבים צמחיים, מועשרת בסידן ובתוספת סיבים תזונתיים בסגנון יווני, מלוחה 16% עם עשבי תיבול במרקם קטיפתי מרכיבים צמחיים, מועשרת בסידן ובתוספת סיבים תזונתיים, בסגנון מזרח תיכוני בניחוח זעתר קלוי, ומלוחה 5% גבינה קלילה במרקם קטיפתי דל שומן, מרכיבים צמחיים, מועשרת בסידן ובסיבים תזונתיים בסגנון יווני. כל מוצרי "משומשו" ללא חומרים משמרים, אינם מכילים סויה, גלוטן ולקטוז ובעלי כשרות פרווה מהודרת של בד"ץ העדה החרדית ירושלים. 




המותג "משומשו" הוקם ע"י קיבוץ גן שמואל וחברת הדר פוד טכנולוגי, ושם לעצמו למטרה להביא בשורה של טעם ואיכות מנצחים במוצרים טבעוניים. קיבוץ גן שמואל נחשב מזה שנים רבות לאחד מיצרני המזון המובילים בישראל, וחברת הדר פוד רכשה ניסיון רב בפיתוח מוצרים אלטרנטיביים שבא לידי ביטוי במוצרים ללא גלוטן באיכות מעולה ובתחליפי גבינות ללא רכיבים מן החי. לאור הכרות שנוצרה בין שני הגופים, הוחלט לשלב כוחות בין הניסיון הרב של גן שמואל בייצור מזון וכן בשיווק מוצרים מיוחדים, לבין הידע הטכנולוגי של חברת הדר פוד טכנולוגי בפיתוח מוצרים, על מנת להביא לשוק מותג טבעוני שערכיו המובילים הינם חדשנות, איכות, ללא התפשרות על טעם, והנגשה לכל.

לדברי היזמים, אייל אדוט ועומר אליאב: משומשו הוא מותג מזון חדש שפותח ומיוצר בישראל. במשך שנתיים עמלנו במטרה ליצור מוצרים ללא סויה וללא לקטוז שיהיו בראש ובראשונה טעימים מאוד, ללא חומרים משמרים ומאוד איכותיים. הצלחנו לייצר תחליפי גבינות צהובות באחוזי שומן מופחתים מיתר התחליפים הקיימים כיום בשוק ובטעם נפלא, לצד השקה של גבינות מלוחות שלא קיימות כיום על המדף. להערכתנו תחליפי החלב בדרכם לשולחן של כלל המשפחות בישראל, מסיבות של אורח חיים, בריאות והעדפה תזונתית. בכוונתנו להשיק מוצרים נוספים במגוון קטגוריות מפתיעות". 

מי שעומד מאחורי פיתוח המוצרים הוא בועז אליאב, אשר נחשב למומחה בתחום המוצרים ללא גלוטן ומי שעומד מאחורי פיתוח מוצרי "גרין לייט", היצרן המוביל בארץ ובין החשובים בעולם בתחום המוצרים ללא גלוטן. "נוצר כאן חיבור מדהים בין אנשים שבאים משתי קצוות שונים של החברה הישראלית ובאופן דיי מפתיע גילינו שיש הרבה משותף וסינרגיה בשותפות הזאת", מספר אייל אדוט. "ההתמחות של כל אחד, היכולות הגבוהות והמטרה להקים תעשיה בישראל שתייצר אוכל טעים ואיכותי שייתן מענה לציבור הטבעוני, לאוכלוסיית הרגישים ללקטוז, לאנשים שאינם יכולים לאכול גלוטן, לאלו שרגישים לסויה ולקהלים נוספים - היא שנותנת לנו תחושת אופטימיות וכוח לפתח את הפרויקט הנפלא הזה". 

כשרות: כשר פרווה בהשגחת הבד"ץ העדה החרדית ירושלים.

מחיר מומלץ לצרכן: 19.90 ₪ - 21.90 ₪ לאריזות 200 ו- 250 גרם. 



להשיג בחנויות הטבע וברשתות השיווק הנבחרות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה